Transcription
Ja lubię słuchać muzyki klubowej, czyli dramabasa, dastep, też lubię słuchać polskiego hiphopu, szczególnie klasyki, no i to będzie tyle na ten temat. W dalszym poście wypowiem się więcej. Pozdro!
Kultura i sztuka (forum mieszane]
Ja lubię słuchać muzyki klubowej, czyli dramabasa, dastep, też lubię słuchać polskiego hiphopu, szczególnie klasyki, no i to będzie tyle na ten temat. W dalszym poście wypowiem się więcej. Pozdro!
Witajcie. Jeśli chodzi o muzykę, to przede wszystkim muzyka ukraińsko-ludowa. I to zarówno taka wiejska, ale nie tradycyjna, jak i bardziej nowoczesna, ale nie typu disco polo, bo oni coś takiego mają podobnego też. Poza tym też bardzo lubię Bandurę, no i od czasu do czasu właśnie umieszczam w plikach udostępnionych różne pliki, różne z piosenkami ukraińskimi. Trochę próbuję je tłumaczyć. Poza tym jeszcze też i folklor rosyjski. No w każdym razie to chyba tyle. A poza tym to jeszcze w międzyczasie tak dodatkowo słucham różnych innych rzeczy. Tak. I to chyba tyle. Powrót. Przycisk. Zakończ nagrywanie.
Nie no to lepiej na przykład jeśli masz taką możliwość słuchania sobie muzyki przez internet to lepiej, no są takie strony gdzie oferują kanały o różnej tematyce muzycznej, więc myślę, że tam też można było coś znaleźć dla siebie.
Witam, ja słucham hip-hopu z lat 90-tych, 2000-tych, takich zespołów jak Paktofonika, Kaliber 44, nie wiem, Trzeci Wymiar jeszcze, Sulu i takie tam inne. Ja mam takie wspomnienie z dzieciństwa, że ja sobie kiedyś tam nie mogłam usnąć, miałam więc jakieś 3 lata i mnie rodzice zawsze z komputera włączali jakąś karambę, ja to do tej pory pamiętam i zasypiałem przy tym. No i tak było właśnie. Z kasetą zetknąłem się nie muzycznie jakby, bo z kasetą to nie słucham muzyki, tylko bardziej jakieś tam... bajek, ale teraz jak zaczęłam się... jak zaczęłam słuchać takich właśnie hip-hopu takiego starego, to zaczęły mnie też interesować kasety. Wiem, że trochę za późno, ale kupuję kasety, oryginalne kasety, na przykład posiadam Paktofoniki, oryginalną kasetę. Mam Walkman, mam magnetofon taki wielki na kasety, więc wiem, że to już może jest niemodne. I przestraszyłem się. Tak, to już nie będzie się zdarzało, ale dopóki to działa, ja to będę miał i będę tego słuchał. Mam owszem te kasety zgrane w mp3, bo ja to zgrywałem, tak? Ale jednak z oryginału z kasety to jest... to jest... znaczy jednak z komputera to nie jest to samo, co z oryginału z kasety, tak? Pozdrawiam.
A mam pytanie takie właśnie odnośnie takich kaset właśnie ze starego hip-hopu, to gdzie można jeszcze je nabyć i jakim właściwie programem Ty je zgrywasz na MP3? Pozdrawiam. Dziękuję.
Er har bra tidsregler, men det er aldri en del av i aktivitetet som er betalt flott i data. Kanskje du har oppmerkninger som møter på avgjørelse, det er i dag en av de fleste tilgjengeligende avgjørelse som vi har i dag. Vi har de fleste avgjørelse i dag, om du kjenner bakgrunnen fjellet på den, men det kjører noen valut. Du kan ha det samtidig som du beklager at du er kvar med ætlige perspektiv. Dette er det vi jo har. Du kan ha det samtidig som du beklager at du er kvar med ætlige perspektiv. Jeg har trulj hva du har sagt. Om vi går til nivå 1, med en likhet som vi ikke heller forvatt, er det slik at i beskickning, vi har en utsikkerhet som går. Det som kan skje med vi har grunnen til at vi skal ha tre Tonkassin i sans skønna, men vi har ikke slik en åpning i skønn. Så det er viktig å høre. Vi har en avgjørelse på slik at vi går til nivå 1, med en likhet som vi ikke heller forvatt. veldig mykkel. Derivå er frekvenken å stå på identitetsføringen med en utvokelse i å være på en samarbeid som er nærmere å finne ut. Og på en annen måte kan man bry seg om at existerende ut svartisas kan oppnå at de er lærare at å bli dit. Og det er mykkel at vi samarbeider med en å være på Det er myndighet som er til å fortalke hur man kan være med en bekvæftig kvalitet. Det kan skjønne seg om at man kan ha mer kun bånd som man har tunt med i kontor. Det kan stå på nigjenn av den som har другие problematisering, det er myndighet som kan forbryde skjønnhetsskalighet, eit borg som this kan skjønne seg om, det kan skjønne seg om å stå med en bekvæftig kvalitet. Dette er byssende utmaning i flase med makler som har eit stort kvalitete, Nå er vi hvor vi nå har tatt fram mot utvikling, men det har viращst på en måte med en stor måte. Det er mitt avslutning. Og i dag har vi tyst på stående utvirkning som lokalt er stort, men støttingstid er ingenting for vi. Nå er vi nå med en modell av utvikling. Vi har fait en forutsetning av byggas protein, men har ikke har gjort det i stedet for utvikling. Teksting av Nicolai Winther
Ja generalnie lubię muzykę klubową, ale nie tylko, gotuję też w klimatach disco-polo, jakichś tam latach dziewięćdziesiątych, czasem jakiś hip-hop, ale to należy od tekstu.
Ja tak za disco poro to średniawo, chociaż niektóre piosenki są nawet, nawet
O Matko Boska, co to miało być?
To był Otto von Schirach. Piosenka pod tytułem Alligator Waltz. To tyle co Łukasz powiem na ten temat, ponieważ sam tej piosenki słuchałem. I nawet w Avatarze mam od Otto von Schiracha piosenkę jedną dam. Dziękuję za uwagę. Do usłyszenia.
Przez subwoofer to szło zarąbiście
No właśnie, bo tak miało być Łukaszu. To była bardzo zajebista piosenka i wpisz sobie na YouTubie Otto von Schirach i wtedy sobie posłuchaj i wtedy stwierdzisz jaka to zajebista muzyka. Dziękuję za uwagę, pozdrawiam.
Tak, właśnie to było, To von Schwirach i Gladiator Waltz, jedna z najlepszych piosenek jego, no i cóż, ode mnie, jeszcze ktoś by chciał posłuchać, to ma wiele jeszcze piosenek, no ale jeszcze możecie sobie wpisać teksańska masakra, może niedługo się pojawi, może wam wrzucę. Ale, cóż, Otto von Schwirach, no, bardzo ciekawe ma utwory, przesłuchałam już kilka płyt z moim teamem, z moją drużyną na Team Talku, urządzamy sobie sesję, no i jest wspaniale, pozdrawiam serdecznie.
Masakra, po prostu masakra, w słuchawkach to daje nieźle też popatrzeć, tym bardziej że ja mam słuchawki z kreatywną.
masakra, masakra to faktycznie teksańska masakra jak to Lola nazwała owszem tylko, że ten utwór akurat nazywa się Spine Serpents of Sperm Island tutaj Lolo, cię muszę też poprawić fakt waltz ale nie gladiator, tylko aligator waltz no cóż ludziom się akurat ta muzyka tego typa spodobała no cóż, no sam trochę takich ciężkich kawałków słucham też go lubię z cięższych, no jeżeli ktoś chce jakąś rąbankę elektroniczną to jeszcze można rotatora posłuchać Fender Dom z takich raczej mrocznych bitów nie wiem czy aż takich ciężkich jak się pisze, to nie wiem tu musiałby mnie Dasz poprawić Mr. Oizo nie pamiętam czy on ma takie rejwowe ciężkie oczywiście sporo też alternatywy metal no co, ogólnie jakaś elektronika no komercja też staram się jakoś mieszać swoje gatunki nie słuchać tylko w zasadzie kilku na przykład metalu czy tam na przykład być jedynie w tanecznych kawałkach typu happy hardcore i hands up próbuję znaleźć i znaleźć z jakiegoś gatunku coś, żeby mi się spodobało no cóż, bywa z tym różnie co do też alternatywnej muzyki czasami fajne kawałki są z gier tylko, że no problem jest z wyciągnięciem ogólnie dźwięków no i też muzyki są co prawda może tu trochę o wtopieć ale są co prawda do fubara i winampa jest taki zestaw wtyczek dodaje sporo formatów chociaż z playstation jest to dość ciężko no i ogólnie tam mają często z dźwiękami czy coś ludzie robią z kontenery no i nawet z tego jest trudno muzykę wyciągnąć chociaż z niektórych tak jak powiedziałem się da i można znaleźć dość ciekawe kompozycje no i w zasadzie w zasadzie nie było złe a dość moim zdaniem ciekawe niektóre nawet ze starszych lat w niektórych gierkach dźwięki w zasadzie brzmiały jak z jakiegoś trackera czy nawet midi co powiem nie było złe a dość moim zdaniem ciekawe co by tu co by tu jeszcze powiedzieć w zasadzie jak na razie tyle jeżeli coś mi się jeszcze przypomni no to po prostu dopowiem w kolei w kolejnym jakimś poście jak to zwykle ja rozrzucam czasami rozwalam się na kilka postów no cóż tak to jest dobra tak jak powiedziałem na razie tyle a potem zobaczymy
Oczywiście tak, no cóż, że tak późno odpowiedziałam, ale tak, trzeba zacząć od tego, że gadałam trochę głupoty, ponieważ wróciłam tamtego dnia późno, znaczy do domu i miałam bardzo dużo zadane i w ogóle nie wiedziałam, co się dzieje i jak. No oczywiście, że Alligator Waltz i oczywiście Otto von Schirach, jeszcze nie powiedziałam, jakiej muzyki lubię słuchać, no to tak, różne elektroniczne muzyki, trochę drum and bassu, różne takie rzeczy, hip-hopu też czasami posłucham. No i... No i różnej takiej muzyki poważnej, skrzypcowej czasami, bo też gram, fortepianowej. No i to chyba tyle.
Bardzo fajnie Loru, że Ci się udało poprawić, także świetnie, no oczywiście mogłabyś tą muzykę na pianinie przerobić trochę na drum&bass, jakby ktoś Ci mógł pomóc, no cóż, słuchamy jak widać podobnie, a tak mówiąc a propos tamtego kawałka co wrzuciłem, no cóż, ta wersja jest z 96 roku, w 95 była trochę inna, dlaczego mówię o tych datach, to jest, no niestety z kawałka, którego sobie tam nie za bardzo pogramy, nazywa się Extreme Pinball, to jest symulator tak zwanego flippera, czyli mamy po prostu w automacie. Daną kulkę, wybijamy ją pewną dźwignią, no i po bokach zazwyczaj są dwa przyciski, które po prostu uaktywniają, nie wiem jak to nazwać, nie widziałem z niestety rozkręconego, coś po prostu co odbija daną piłkę, piłka lata po całym automacie, odbija tą kulkę, ale ekranie po prostu jest... animacja, która pokazuje różne rzeczy, jakiś lot pojazdów, zderzenia, zależy co tam w programie zostało wgrane, no i w zasadzie tyle, jeżeli chodzi o ten kawałek.
No czemu nie, czemu nie, można by było przerobić właśnie na Drum'n'Bass, no ciekawie by było, bardzo ciekawie, no jestem za.
A, a to co? To z gierki jakiejś było?
Bo właśnie też mi się wydaje, że to z jakiejś gierki było, tylko takie chyba typowo na kadlice to kiedyś były.