EltenLink

#141 Zuzler

Kiedy kolega chciał zamówić na zaraz laskę, to szczęśliwie się mu to udało. Ale nie w mieście, w którym mieszka, tylko w Rzeszowie. Ale jednak, udało się i tu na plus.

2018-11-25 15:36

#142 Lowca_Androidow

Aż się boję co za złom otrzymał za pieniądze, za które kupiłby wypasiony sprzęt, oglądałem składaki z Altixu, upychają co się da, to co tanie, a wołają jak za najnowszej generacji

--Cytat (Zuzler):
Kolejna piękna rzecz, o której się ostatnio dowiedziałam. Otóż przy robieniu proformy i wypełnianiu wniosku miły pan specjalista stwierdził, że Altix da komputer z Win10, ale koniecznie z antywirusem i jeszcze programem mówiącym/powiększającym w pakiecie. Inaczej się nie da. Że istnieje Defender ani słowa rzecz jasna.

--Koniec cytatu

Dziękuję wszystkim tym, którzy mnie wspierali i pomagali, wszystkim tym, z którymi miło się gawędziło i spędzało czas.
Ostatnie zdarzenia przyspieszyły moją decyzję, odchodzę.
Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać
Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę.
Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest..
Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku.
Jak to nawet namiastka władzy potrafi uderzyć do głowy...
Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.
2018-11-25 15:48

#143 misiek

Nie wiem jak teraz, ale kiedyś preferowali najgorszy chłam firmy Nttsystem. W pierwszym i ostatnim komputerze od nich miałem tej firmy: obudowę, klawiaturę najgorszą jaką miałem, myszkę i dysk.

Chcesz być dilerem? Chcesz być bandytą? Mieć własny burdel, pasuje ci to. Chcesz mieć kopyto i wrogów jak Don Vito? Chcesz iść do puchy, do piachu i na co ci to.
2018-11-25 15:57

#144 balteam

hmmm, ale możecie znaleźć model i im powiedzieć aby go zamówili.

Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.
2018-11-25 16:05

#145 Zuzler

Noo, powiedz to komuś, kto się na rzeczy nie zna. A najgorsze moim osobistym zdaniem jest to, że ludzie o tym dobrze wiedzą, a idą na to. Karmią bestię,, bo w sumie załatwianie wszystkiego samemu kosztuje trochę więcej zachodu.

2018-11-25 16:32

#146 Lowca_Androidow

Balteam, a co jeśli ktoś chce stacjonarkę? Wymagasz od ludzi znajomości sprzętu komputerowego, podzespołów? Oni są od tego, aby doradzić jak najlepiej, dla zamawiającego, a nie dla siebie, a tak właśnie jest.

Dziękuję wszystkim tym, którzy mnie wspierali i pomagali, wszystkim tym, z którymi miło się gawędziło i spędzało czas.
Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać
Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę.
Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest..
Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku.
Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.
2018-11-25 16:44

#147 balteam

Łowca, nie wymagam, napisałem, że jest taka opcja, bo z postów powyżej wydawało mi się, że ludzie idą do Altiksa i mówią, chcę telefon, chcę laptopa i jakiś tam wybierają, osoby starsze pewnie tak robią, no, ale mówię, że jest opcja napisania im czego sięchce i to oni załatwiają.
To, że starsze osoby mają problem, bo nie znają się na technologii, to niestety prawda i specjalnie z tym nic nie zrobię, ale kto coś się zna, po prostu jak chce korzystać z Altiksa niech pisze dokładnie co chce.

Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.
2018-11-25 20:18

#148 Lowca_Androidow

Pozostaje jeszcze różnica cenowa, idąc do sklepu dostaniemy to samo znacznie taniej niż w Altixie, rónież nie musimy się znać, sprzedawca nam doradzi i nie będziemy zmuszani do zakupu dodatkowych gadżetó typu antywirus czy syntezator mowy.

2018-11-26 00:11

#149 misiek

Prawda- swego czasu rozmawiałem ze sprzedawcą w pewnym małym sklepie komputerowym nikomu nieznanym, i powiedział, że może mi złorzyć taki sprzęcior jaki ja chce. Wszelkie papierki/ dofinansowania też podpisze, opisze i załatwi.
--Cytat (Łowca_Androidów):
Pozostaje jeszcze różnica cenowa, idąc do sklepu dostaniemy to samo znacznie taniej niż w Altixie, rónież nie musimy się znać, sprzedawca nam doradzi i nie będziemy zmuszani do zakupu dodatkowych gadżetó typu antywirus czy syntezator mowy.

--Koniec cytatu

Chcesz być dilerem? Chcesz być bandytą? Mieć własny burdel, pasuje ci to. Chcesz mieć kopyto i wrogów jak Don Vito? Chcesz iść do puchy, do piachu i na co ci to.
2018-11-26 00:59

#150 Wiolinistka

Ej, nic nowego od lat o Altixie? Jak to? No to teraz ja jeszcze moje parę groszy dorzucę do zbiorowego pomstowania.
1. Notatnik PacMate traci spolszczenie po rozładowaniu baterii, a możliwość doinstalowania aktualizacji, owszem, istnieje, ale za grube tysiące. Przecież to skandal!
2. Mój Milestone w ich serwisie to już chyba zmurszał, zbutwiał, albo go myszy zjadły.
3. Te drobiazgi dodomowe to jakiś dramat - miałam okazję bawić się rozpakowanymi termometrami do ciała i żaden, żaden dosłownie nie działał, a termometr zewnętrzny zaczyna ryczeć w nocy, że jest 73 stopnie poniżej zera...
4. Baba w Krakowie nadal jest i nadal się drze :D
5. Kupiłam lagę, jeszcze jak były Advantagi u nich i czekałam dwa miesiące. Jest telefon, jest laga! Drałuję tam i.... dostaję o 10cm wyższą. Nie chcę jej brać, nie chcę wymiany, bo wiem, że znów będę czekać, to słyszę, że z tą sobie poradzę, bo jest prawie ok, i że pewnie jeszcze urosnę. Hamstwo i buractwo!
6. Ta cała sprawa w sądzie z ECE w temacie Oriona, że Altix sprzedaje Oriona taniej niż producent, chce monopolizować rynek i zmienia oprogramowanie w taki sposób, że Oriony kupione w ECE po tych aktualizacjach nadają się do serwisu to już naprawdę granda!
A poza tym wszystkim żerowanie na osobach z małą wiedzą informatyczną, często starszych, albo bardzo młodziutkich, to wszystko po prostu nieetyczne.
Nic tam w życiu nie kupię i wszystkim serdecznie będę zawsze odradzać!

2021-04-03 17:57

#151 denis333

A ja kupiłem 2 lata temu cały sprzęt w ramach dofinansowania, bo panowie z komputronika ześwirowali pawiana twierdząc, że oni się nie bawią w coś takiego jak faktury pro forma i dofinansowania. A że czasu było mało, to postawiłem na altix.
No i wiecie co? Sprzęt dotarł do mnie po dwóch tygodniach od dokończenia wszelkich formalności niezarysowany, nie uszkodzony, nie miałem również żadnych problemów programowo sprzętowych.
Także albo ja jestem jakimś ewenementem, albo te oskarżenia są troszkę na wyrost, jak większość rzeczy, która w danym środowisku stanie się gorąca, a ludzie zaczną podbijać.

2021-04-03 20:19

#152 Julitka

@Denis Hm, powiem tak:
Dla osoby świeżej w branży, takiej "od zera", t będzie dobra firma. Nie powiem. Ale zbyt dużo negatywów ostatnio się dzieje, zbyt dużo...

***- A czego się boisz, Eowino? – zapytał.
- Klatki – odpowiedziała. – Czekania za kratami, aż zmęczenie i starość każą się z nimi pogodzić, aż wszelka nadzieja wielkich czynów nie tylko przepadnie, lecz straci powab.
2021-04-03 20:23

#153 denis333

Moim jedynym zarzutem są wygórowane ceny. Z drugiej strony ci ludzie muszą z czegoś żyć.
Niedługo będę wymieniał laskę, i tak zastanawiam się nad kolejnym ambutechem. A te, z tego co moja marna wiedza mi podpowiada, są dostępne tylko i wyłącznie w altixie.
Bynajmniej ja tam od lat kupowałem te laskki stacjonarnie i zgrzytów nie było.

2021-04-03 21:24

#154 Wiolinistka

Denis, to super! Najważniejsze, że jesteś zadowolony i oby takich klientów jak najwięcej! Ja się zraziłam sto razy i już nie chcę sto pierwszy

2021-04-03 21:28

#155 Julitka

Właśnie.
Przecież nie będziesz kupować innej laski tylko dlatego, że ta jest z Altixu, prawda?
Ja także, jeżeli jakiś produkt tam będzie, też go kupię, jeżeli mi się spodoba.

***- A czego się boisz, Eowino? – zapytał.
- Klatki – odpowiedziała. – Czekania za kratami, aż zmęczenie i starość każą się z nimi pogodzić, aż wszelka nadzieja wielkich czynów nie tylko przepadnie, lecz straci powab.
2021-04-03 21:30

#156 misiek

Nie, ta firma nie jest dobra przede wszystkim właśnie dla laika. Właśnie na takich oni żerują. Denis, hmmmm, mam pewne przypuszczenia. Znając twój niewypażony język, co jest akurat niewątpliwą zaletą może któregoś pięknego dnia pojechałeś im po rajtach i teraz przed twoim nazwiskiem czują respekt i wiedzą, że nie trafili na frajera?

2021-04-03 22:37

#157 Zuzler

Denis, to, że iluś osobom nie podoba jednak coś znaczy, skoro wypadki są nie odosobnione, a poza Eltenem raczej taki Łowca z Wiolinistką czy ze mną się nie konsultuje, żeby omówić strategię i wymyślić coś nowego, żeby im dowalić.

2021-04-03 22:40

#158 Zuzler

W sensie, my się nie znamy, więc skoro w różnych czasach i różnych miastach spotyka nas to samo, to coś na rzeczy jdnak jest.

2021-04-03 22:40

#159 Wiolinistka

Zuzler i Misiek, dokładnie! Swoją drogą ciekawa jestem ilu byłoby klientów takich jak Denis - po prostu zadowolonych :)

2021-04-03 23:12

#160 pates

Miałem to samo 4 lata temu
-- (cinkciarzpl):
Komputer, który po zakupie sam się rebootuje. Reklamacja, altix twierdzi że wszystko jest ok. Tyle że to oni wszystko instalowali.

--

„Równowaga nie działa w korporacjach. Tam rządzi chaos i budżet.
2021-04-04 00:26