Forum

Poznajmy się

Forum mieszane

Previous 2 / 16 Next

violinist

#21 ·

Transcription

Kontynuując moją wypowiedź, w czerwcu tego roku ukończyłem tynieckie progi, można by tak powiedzieć, mianowicie szkołę na tynieckiej, tą zasadniczą szkołę zawodową. To prawda o profilu, który nigdy nie był i nie będzie moim powołaniem, ale niestety z braku laku coś trzeba było zrobić. No i co? I teraz czas wkroczyć w ważne i dorosłe życie i trzeba jakoś się tu by utrzymać. No i jestem w trakcie poszukiwania pracy. Na razie, póki co udało mi się dostać tutaj na jakieś szkolenia w Katowicach, przez Altyx sobie po prostu załatwiłem, bo przez fundację chyba tam zajęli się szanse dla niewidomych i tam takie kursy będę odbywać sobie, później dostanę stypendium z tego, a później może jakiś staż w wybranym przez siebie kierunku.

violinist

#22 ·

Transcription

No właśnie i to co się spodziewałem tego posta nagrywam po raz drugi gdyż niestety nie chciał mój post wcześniejszy się wysłać stanęło na wysyłaniu i koniec więc moja decyzja i postanowienie jest takie ktokolwiek się z temu sprzedziwi i jeżeli zacznie usuwać moje posty albo zbanuje moje konto po prostu nigdy się już więcej w tym programie nie pojawia. Moje posty będą króciusieńkie ale niestety będzie ich dużo dopóki problem nie zostanie rozwiązany.

violinist

#23 ·

Transcription

ktoś może mi zarzucić panie tytuł nie na temat ja mam to gdzieś szczerze powiedziawszy po prostu ja już mam dość serdecznie i powoli naprawdę odechciewa mi się używania tego programu po prostu kiedy widzę, że nie można się normalnie po ludzku wypowiedzieć po prostu się nie chcę wysyłać na czym to ja skończyłem że skończyłem tyniecką i że będę szukać sobie jakiejś pracy i że chodzę na kursy i mieszkam sobie sam w moim małym skromnym mieszkanku 20 metrowym jeżeli jest pogoda to sobie dorabiam na skrzypcach tu i ówdzie tam bynajmniej na razie póki nie mam stałej pracy więc próbuję sobie radzić na różne możliwe sposoby przecinek

lukasz1993258

#24 ·

Transcription

Witaj Mietku, ja oczywiście, że Cię kojarzę i to bardzo dobrze Cię znam, natomiast co do umieszczania wpisów głosowych na forum, to gdzieś to zostało wyjaśnione, już nie pamiętam w którym wątku, ale to w każdym razie na jakimś forum odnośnie, na forum LTE, więc już nie jestem w stanie sobie teraz dokładnie przypomnieć. Gdzie to było umieszczane, ale to podejrzeć chyba póki co to, chyba łącze internetowe ma chyba na to wpływ z tego co słyszałem. Nie wiem jaki Ty masz internet, no ja mam dosyć szybki internet, więc no tak generalnie mnie to bez problemu się umieszczają wpisy głosowe, aczkolwiek zdarzają się wpadki i nie powiem, że nie, bo czasami tak jak już wspominałem tu wielokrotnie, sytuacja jest taka, że muszę, no, po prostu, Muszę nacisnąć chyba F9 i dać Skype i wtedy się wpis wyśle, więc tak na chwilę obecną to wątki głosowe, że tak powiem, umieszczają się tak jak powinny się umieszczać. A spróbuj jeszcze, no tylko, że nie wiem, właśnie tak jak mówię, jeżeli nie masz aż tak szybkiego internetu, masz w miarę wolny internet, no to spróbuj jeszcze w taki sposób to rozegrać, żeby po prostu się wejdzie w ustawienia LTN-a i tam jest, kurczę, już teraz nie pamiętam co tam było, ale tam gdzie się wchodzi w ustawienia... I tutaj właśnie, szkoda, że nie można zapauzować wątku głosowego, ale tam gdzie ustawia się buforowanie z YouTube'a, start systemu i tam coś jest odnośnie streamingu audio i chyba to trzeba odznaczyć, jeśli się nie mylę, no. I chyba tyle. Ja zaraz jak coś sprawdzę, to jeszcze się przypomnę tutaj. Pozdrawiam.

Przekonanego nie odwiedziecie od przekonania, tak samo nieprzekonanego do niego nie przekonacie.

violinist

#25 ·

Transcription

Dzień dobry, nagrywam tego posta po raz drugi, próbuję go nagrać. Łukaszu, wiesz co, ja mam, myślę, dobre łącze. Wczoraj dokładnie zamontowali mi łącze z UPC. No i tak waha się koło 100 megabitów, nawet ponad setkę, więc myślę, że moje łącze jest raczej w porządku. I spróbuję podać do siebie tutaj jakieś dane kontaktowe, co to by ktoś chciał ze mną się skontaktować. Czy pogadać, czy miałby jakiś problem, jeżeli tylko będę sam potrafił. Wiadomo, ja też wszechwiedzący nie jestem, bo staram się jakoś pomóc i rozwiązać problem. Przecinek.

violinist

#26 ·

Transcription

Taka ciekawa uwaga a propos wysyłania wpisów na forum, zauważyłem taką dziwną rzecz, że jeżeli post jest króciutki, to jest konwertowanie, przygotowanie do wysłania i że post został utworzony. A w momencie, kiedy jest już troszkę dłuższy post, to dostaje komunikat o konwersji, po czym nagle o wysyłaniu z pominięciem komunikatu o przygotowaniu do wysłania. Nie wiem po prostu, czy tylko ja tak mam, czy inni też tak może mają, ale tak mnie troszkę to, nie powiem, zdezorientowało, że jak są króciucieńkie posty, to NVDA czyta, że tam konwertowanie, przygotowanie do wysłania. Wysyłanie i że post został utworzony. A jak jest dłuższy post, to jest konwertowanie, po czym wysyłanie z pominięciem komunikatu, że przygotowanie do wysłania i na wysyłaniu się kończy.

violinist

#27 ·

Transcription

A wracając do tematu, to postaram się wiarę jakoś sprawnie szybko podać moje dane kontaktowe. Mam nadzieję, że zmieszczę się w tym głupim limicie czasowym, żeby post mi się wysłał. A więc tak. Albo to może zrobię level dla bezpieczeństwa w następnym poście, bo nie chce mi się znowu nagrywać tak jak w wątku o danych naszych kontaktowych kilka razy i w końcu nawet nie wiem, czy doszło do jego utworzenia.

violinist

#28 ·

Transcription

Jeżeli kogoś by interesowało Skype Aczkolwiek bardzo z niego ostatnimi czasy korzystam Praktycznie wcale Ale jeżeli ktoś koniecznie się upiera To proszę bardzo Mietek M-I-E-T-E-K 41033 Wszystko pisane razem i małymi literami Mietek 41033 Gadu gadu gdzie? Praktycznie bywam codziennie Cały czas 57319126 57319126 I tu może dla bezpieczeństwa Przepołowie swój post

violinist

#29 ·

Transcription

Często, a praktycznie codziennie cały czas bywam na polskim, oficjalnym, dodam, polskim serwerze teamtokowym, stworzonym, jakby zaczęło się to ode mnie i od Żywka, no i później tak się to jakoś rozwinęło. A adres naszego serwera to jest nvps.pl bądź violinist pisane przez vio.pl i pierwsza domena n jak Natalia, v jak Volvo, p jak Paweł, s jak samochód.pl bądź też w sumie zapomniałem, że mogą Państwo sobie po prostu go wybrać z listy publicznych serwerów Polish Teamtok 5 Server. Po prostu wystarczy. By kliknąć na ten serwer z listy serwerów i już Państwo wiadomo mogli się do nas podłączyć i porozmawiać z osobami, które w danej chwili będą na serwerze.

lukasz1993258

#30 ·

Transcription

No, rozumiem. Skoro masz dobre łącze, no to nie wiem skąd to się bierze. Tak samo jak sytuacja jest też taka dziwna z YouTubem, że u mnie YouTube nie działa, u jeszcze jednej osoby YouTube nie działa i generalnie u większości tam, u paru innych osób YouTube działa i też nie potrafię zrozumieć, gdzie jest tego przyczyna. Ja nawet próbowałem zmienić format pobieranych plików, ale nawet to niestety nie pomogło, więc no bardzo mnie inspiruje, gdzie tu jest jakiś problem, bo no ja mam internet z Vectry, więc generalnie no nie wiem, gdzie może być tego przyczyna taka już dobitna, że tak powiem, a generalnie no ja mam szybkie łącze, bo jakiś czas temu przyspieszałem łącze. internetowe, więc no generalnie u mnie takich problemów nie powinno być, a one jednak występują. No jeszcze nie sprawdzałem na playowskim internecie, czy YouTube by ruszył, ale sądzę, że by też nie ruszył, więc tak generalnie co do streamingowania, no to nie wiem. Ale raczej to nie w tym wątku, bo ten wątek to raczej tak, żeby się poznawać, nie? Aczkolwiek jak już zacząłeś ten temat, to... Tylko doradzam. Pozdrawiam.

Przekonanego nie odwiedziecie od przekonania, tak samo nieprzekonanego do niego nie przekonacie.

violinist

#31 ·

Transcription

Dodam również, że jeżeli ktoś byłby oczywiście zainteresowany utworzeniem stałego, tak z własnego pokoju bądź kanału, jak zwał, tak zwał, to również jest taka możliwość, chociażby przeze mnie. Ale tutaj podam jeszcze, że administratorami tegoż serwera, który tu podałem jest Żywek i jest Daszek MDM, czy DMDM, jakoś tak, ale w każdym razie Daszek. Nie wiem, czy tam jakieś dane podał, nie pamiętam, ale można najbliżej do mnie napisać, jeżeli ktoś zażyczyłby sobie utworzenia pokoju statycznego kanału. Tak. W naszym serwerze jest taka możliwość, także śmiało można napisać do mnie, bądź jakoś zadzwonić głosowo.

violinist

#32 ·

Transcription

Przypominam oczywiście tak dla pewności, że TeamTalka możemy sobie pobrać ze strony bearware.dk pisane bearware.w.dk I tam można ściągnąć aplikację, wystarczy ją po prostu zainstalować i z listy publicznych serwerów wybrać polishteamtalk5serwer.pl i ustawić sobie tylko ksywkę, pod jaką chcemy być widoczni i już. A co do dzwonienia, bo tu wspomniałem, to oprócz Skype'a, w sumie co to szkodzi, nie jest to jakieś tam moim zdaniem bardzo poufne. Mogę podać numer telefonu do siebie, tylko bardzo proszę z rozwagą, jakoś tam nie przesadzać, bo jeżeli ktoś będzie nad... używał bardzo mocno, to po prostu niestety będę musiał zrobić coś, czego bardzo nie lubię, ale niestety po prostu zablokować. Dzięki za oglądanie!

violinist

#33 ·

Transcription

A więc numer kontaktowy do mnie, od razu uprzedzam, że jeżeli po prostu miałbym w danej chwili zajęte, bądź po prostu nie odebrałbym, no to proszę się tam jakoś nie gniewać, na pewno oddzwonię w najbliższej chwili, kiedy będę miał taką możliwość. Ja mam też tak zwane połączenie oczekujące, aktywne, więc nawet jeżeli ja z kimś bym rozmawiał, to i tak będę mieć informację, że ktoś próbuje się do mnie dobić, a numer do mnie jest następujący. 5, 1, 3, 2, 8, 0, 2, 2, 7, grupując po trzy cyferki, 513, 280. 227. Także zachęcam do kontaktu, aczkolwiek bardzo często można mnie spotkać na właśnie Team Talku.

violinist

#34 ·

Transcription

Pozostałe social media Twitter Mój login to jest Wmietek8 Wmietek8 Pisane wszystko razem I małymi literami Akcentyzator mógłby to czytać Wmietek8 To jest mój login na Twitterze Na tlenie Też jeżeli ktoś Być może korzysta Jeżeli ktoś chciałby Mailowo z jakichś przyczyn napisać Nie zamykam Takiej drogi Jest ona również do Sepnat Pod adresem Miet Przeliteruje Mirena Mirek, Irena, Edward Tadeusz, Małpa Wiolinist Przez V V-I-O-L-I-N Jak Natalia I-S-T Mietmałpa

violinist

#35 ·

Transcription

Przy okazji, Łukasz, bardzo dziękuję Ci za ciekawy trik, albo bug, nie wiem jak to można nazwać. Spróbowałem teraz użyć Twojej metody, poprzez po prostu, kiedy powiedział mi, że post niby się wysyła, nacisnąłem F9, pojawiła mi się lista kontaktów i wyszedłem z tego escape'em i o ziło post się wysłał, więc sukces, po prostu świetnie. Także bardzo Ci jestem stokroć wdzięczny za ten sposób. Nie wiedziałam, że tak można w pewien sposób oszukać Eltena, ale jak widać się da, więc przynajmniej teraz mam nadzieję, że będę mógł utworzyć troszeczkę dłuższego posta i może uda mi się go wysłać. Czy ja jeszcze coś mam ciekawego? Jeżeli Sklango jeszcze... ...archiwalnego ktoś korzysta, to można mnie znaleźć pod loginem po prostu Mietek, to można sobie mnie tam dodać do listy kontaktów. Jeżeli ktoś chciałby, nie wiem, na Facebooku mnie znaleźć, no to po prostu moje imię, nazwisko Mieczysław Bąk, albo nawet moje... nawet taka ciekawostka, wystarczy, że ktoś wpisze na Facebooku mój numer telefonu, to powinno mu wyświetlić Mieczysław Mateusz. Jeżeli ktoś chce już Bąk bytom, to właśnie ja, więc można spróbować sobie też w ten sposób i chyba po moim adresie e-mail, który podałem też. Zdaję mi się, że go aktualizowałem na Facebooku, więc też chyba powinno dać się mnie znaleźć. Po prostu, no, najłatwiej po tych danych, bo wiadomo Mieczysławów, Bąków może być dużo. No, różne wyniki mogą się pokazać. Dlatego najbardziej polecam po prostu znajdywanie mnie poprzez numer telefonu, który podałem dla przypomnienia. Jeszcze raz go przypomnę 513 280 227 to po prostu jak Państwo sobie wpiszą na Facebooku w polu wyszukiwania ten numer to pokaże się jeden wynik, tylko jeden i to będę właśnie ja. Czy jeszcze coś ciekawego mógłbym tu dodać? Może powtórzę, bo już nie pamiętam, bo już tyle razy te posty nagrywam, że w każdym bądź razie jeżeli ktoś byłby z Górnego Śląska, gdzieś też z moich okolic to jak najbardziej jestem chętna wszelkiego rodzaju spotkanie, poznanie się w świecie żywych. Bardzo chętnie. Bardzo chętnie się poznam, jednak zawsze to milej poznać się na żywo i porozmawiać i spędzić ze sobą czas niż poprzez drucik, jaki nas wszystkich tutaj łączy. Jak to kiedyś rzekł fajnie Łukasz Korwin z Radia Wnet, że wszyscy jesteśmy połączeni miękkim, metalowym bądź miedzianym drucikiem. I z tą wypowiedzią bym się zgodził, jest dość fajna, faktycznie pokazuje realia, dlatego jeżeli ktoś miałby możliwość, ochotę, chęci przede wszystkim, to proszę się kontaktować po prostu ze mną i jeżeli będzie możliwość, to jak najbardziej bardzo chętnie się spotkam.

violinist

#36 ·

Transcription

Łukaszu, odwaliłeś bardzo dobrą robotę, gdybym ściskał jak serdecznego przyjaciela za najcenniejszą radę, jaką po prostu dostałem podczas swojej tutaj żywotności na Eltenie. I wreszcie myślę, że dzięki Tobie nabiorę ochoty w końcu do udzielania się na forach głosowych, bo wreszcie będę mógł normalnie, konkretnie się wypowiedzieć i doprowadzić do wysłania tegoż posta. Także Łukaszu, bardzo dziękuję Ci serdeczne, żeś mi o tym powiedział. Mówiąc szczerze, po prostu ja rzuciłem temat forów głosowych. Poniekąd jakby, no straciłem motywację, chęci udzielania się gdziekolwiek po kilku, nawet może prawie kilkunastu nieudanych próbach wysłania sensownego posta. Ale jakoś tak w sumie dzisiaj coś mnie podkuszył, mówił, a zajrzę, zobaczymy co nowego. Próbowałem się tu poudzielać. I teraz dzięki Tobie mogę nagrać normalnego, przyzwoitego posta, a nie tak zwane śmieci. Śmieciochy, króciusieńkie pościki. Także, no, wielki szacun dla Ciebie, aczkolwiek i tak mam nadzieję, że autor w końcu naprawi ten błąd, bo to jest takie dość dziwne. Po prostu, no, post niby się wysyła, a się nie wysyła i tak. Co ciekawe, dźwięk ten podczas oczekiwania nagle się po prostu trafił. Cały czas sobie gra, gra, gra i gra. Zdaje się, dopóki nie klikniemy, że nowy post, to wtedy on się łaskawie wycisza. No, ale to spróbuję jeszcze gdzieś poruszyć i pocisnąć temat na jakichś tam problemach, jeżeli chodzi o Eltena. Mam nadzieję, że jest taki wątek głosowy, zaraz sobie postaram się to sprawdzić. No, stara, jak już widzę, że jest sens nagrywać i można to w końcu jakoś wykonać, to... To spróbuję też popchnąć temat dalej. I co? I ode mnie, proszę Państwa, to byłoby chyba na tyle, jeżeli ktoś miałby jakieś pytania, no to... Bądź coś byłoby niezrozumiałe, no to... Proszę po prostu się pokontaktować pod dane, które tutaj wymieniłem, a jest ich trochę, więc jest do wyboru, do koloru. Eee... Eee... Jeżeli nie wspomniałem, ale chyba nie, również można mnie na YouTubie znaleźć, jeżeli ktoś chciałby posłuchać sobie moich wypocin muzycznych, to... Zapraszam również, można mnie też po loginie po prostu znaleźć, czyli tak jak mam na Twitterze, czyli wumietek8, można mnie pod tym loginem również znaleźć właśnie na YouTube. Właśnie tak się wcześniej zastanawiałem, że kurczę, gdzieś jeszcze ten login miałem i teraz mnie jakoś tak zaskoczyło. Przecież jeszcze jest... Na YouTubie ten login. No. I... To chyba z mojej strony byłoby na tyle i... Mam nadzieję, że do usłyszenia na oficjalnym polskim serwerze teamtalkowym.

lukasz1993258

#37 ·

Transcription

No tak, ja też ogólnie pochodzę z Górnego Śląska, tylko obecnie mieszkam w Warszawie, ale ja pochodzę z Sosnowca i często byłem w Bytomiu kiedyś swego czasu, ale to już było bardzo dawno, dawno temu, więc tak generalnie to już tak po prostu czasy odległe. No wiadomo, nie musisz mi dziękować, po prostu czasami Elten ma jakiś jeszcze problem z wysyłaniem postów na serwer, ale dobrze, że w ten sposób się da niż żeby się męczyć, bo w sumie jak mam porównać to co kiedyś się z Klango działo, jeśli chodzi o wysyłanie postów głosowych, to była makofonia dla mnie. Kilkukrotne naciskanie klawisza pod tytułem Enter nie skutkowało nic dopiero za ósmym, dziewiątym, dziesiątym razem, ewentualnie się coś tam wysłało i to ledwo. No i tak to nie masz za co dziękować, więc też tak jak mówię pochodzę z Górnego Śląska, a konkretniej to ludzie sobie myją pojęcia niestety, bo... Dużo osób mówi, że Śląsk jest w Sosnowcu, to znaczy Sosnowiec podlega pod Śląsk, no teoretycznie niby tak, bo to jest województwo śląskie, ale jakby to powiedzieć to jest Zagłębie. Zagłębie jest Sosnowiec, Katowice, a jeśli chodzi o Śląsk, typowy Śląsk, gdzie dużo osób mówi typowo. Gwarą Śląską, no to na przykład jest Luda Śląska, tam Godula, Hebzie, coś tam by się jeszcze chyba znalazło. No to raczej tyle.

lukasz1993258

#38 ·

Transcription

przycisk. Tak jak mówię, nie masz za co dziękować, to nie ma problemu dla mnie generalnie. Jest w porządku. No ja też od kogoś to usłyszałem, ktoś napisał na forum, a ja się tym po prostu skierowałem, bo tak to, gdybym nie wiedział, to bym się chyba o wiele bardziej denerwował i bym się za bardzo wkurzał, więc tak generalnie dobrze, że tak się stało. Pozdrawiam!

violinist

#39 ·

Transcription

co do takiego typowego śląska myślę też można zaliczyć spokojnie bytom i piekary śląskie i siemianowice też przynajmniej te trzy miasta mi są najbardziej znane gdzie faktycznie tą gwarą śląską się bardzo mocno mówi i się jej używa no więc to tak na marginesie co do Łukaszu twojej wypowiedzi to ci mogę powiedzieć właśnie ze swojego doświadczenia że bardzo dużo jest ludności i w bytomiu i w piekarach i w siemianowicach gdzie jednak ta gwara jest bardzo mocno rozszerzona i używają ludzie właśnie gwary śląskiej więc se godają se wiszują, se pszają nie wiem co tam jeszcze można by powiedzieć ale ja sam tak za bardzo nie godam po śląsku ale właśnie też się stąd wzięło fajne takie powiedzonko i tym myślę zakończę swój post

violinist

#40 ·

Transcription

Co ciekawe Łukaszu, przynajmniej na razie, póki co zaobserwowałem ciekawą rzecz, że po momencie, gdy zacząłem używać twojego triku, nagle posty zaczęły się wysyłać, coś się odblokowało, zobaczymy na jak długo, a jak nie, to będzie trzeba powrócić do twojej złotej czarodziejskiej metody.

Previous 2 / 16 Next