Katalog tekstów nauczycieli używanych w stosunku do uczniów
Back to Integracja Eltenowiczów#1 kamlos
Witam nie wiem czy ten lub podobny wątek jest gdzieś na forum, ale zakładam go na próbę.
Czy znacie jakieś teksty, które używali nauczyciele zwracając się do was.
Przykładami mogą być: a co robiłeś przez cały rok jeśli chciało się poprawić ocenę, albo a umiesz na czwórkę, lub i się rozstrzygnie kto zdał, a kto nie.
#2 MarOlk
"To są elementarne rzeczy ze szkoły podstawowej" - nieśmiertelny tekst nauczyciela matematyki.
#3 magmar Archived
Sabina, mogłabyś w bardziej cywilizowany sposób okazywać znudzenie.
#4 Zuzler
Zuzanno, bez komentarzy, proszę.
#5 cinkciarzpl
Twoja bezczelność niezna granic!
#6 kamlos
Słuchaj chłopaku, co ty mi wyrabiasz?
Słuchaj dziewczyno ty nie masz ocen.
Co ja mam z tobą zrobić.
matematyka.
#7 Krzycha
A kolega, to śpiewa jak dziewica orleańska.
#8 Krzycha
O kurde, to akurat był ksiądz, bo to była religia, ale chyba też się liczy?
#9 kamlos
Moim zdaniem się liczy.
#10 misiek
Boli zwłaszcza z podniesionym ryjem na dziewięciolatka. I tacy nauczyciele nas uczą.
-- (cinkciarzpl):
Twoja bezczelność niezna granic!
--
#11 kamlos
Chwileczkę!, co to jest! kultura osobista!
Geografia.
#12 kmicic92
I tacy z was koledzy, zakichani koledzy. I to jesz cze ten koniec tak pod nosem.
#13 misiek
Ciekawe do czego odnosiła się sytuacja.
#14 kamlos
Czy ja wam czasami nie przeszkadzam?
Taki był tekst jak było za głośno w klasie.
#15 Julitka
Skoro kolega/koleżanka X ma tyle do powiedzenia, to może się podzieli z całą klasą?
- Klatki – odpowiedziała. – Czekania za kratami, aż zmęczenie i starość każą się z nimi pogodzić, aż wszelka nadzieja wielkich czynów nie tylko przepadnie, lecz straci powab.
#16 MarOlk
Ten sam matematyk. "Bo porozmawiamy przy tablicy". Kolega: "Oj, to zdecydowanie będzie monolog, a nie dialog.
#17 MarOlk
I taka sytuacja. Dzień nauczyciela. Na historii nauczyciel dostał od klasy czekoladki. Otworzył pudełko i zaczął wszystkich częstować. Na matematyce nauczyciel, z uwagi na to, że był wychowawcą dostał butelkę Martini. Podziękował. Na to kolega: Profesorze, bo jak profesor Mitrus dostał czekoladki to otworzył i wszystkich poczęstował"
#18 kmicic92
A wtedy Misiek to się pożarliśmy z jednym kolegą, bo on jak mu się coś nie podobało to od razu focha strzelał.
#19 Zuzler
Wariant B:
"Krzysiu, to może ty dziś poprowawdzisz zajęcia?"
-- (Julitka):
Skoro kolega/koleżanka X ma tyle do powiedzenia, to może się podzieli z całą klasą?
--
#20 kmicic92
Zuzler albo tekst pana, z którym miałem z klasą lekcję muzyki dajcie mi zarobić.