Forum

Witam na forum głosowym

Forum głosowe

Previous 2 / 18 Next

pajper

#21 ·

1 likes
Transcription

Szczerze mówiąc zapomniałem o tym, że chociażby na Klang'u tak było, ale pomysł nie jest, bo oczywiście tutaj nadal można z poziomu menu i powiem wprost śledzone wątki z głosówek szaleją, co przed chwilą zauważyłem, ale problem już naprawiłem i w przeciągu godziny będzie beta 43, która to naprawia wraz z kilkoma dodatkami, które zdążyłem wprowadzić, o które mnie tu proszono. Ale można od razu dorzucić, a nawet dorzucę od razu do 43 może. Zobaczę na ile to skomplikowane, bo już nie pamiętam jaki jest interfejs forów napisany. Jeśli będzie prosty to rzucę od razu, a jak nie to do 44 jakoś.

#StandWithUkraine

Shoot for the Moon. Even if you miss, you'll land among the stars.

lukasz1993258

#22 ·

Transcription

Ja mam pytanie, bo Ty kiedyś się w Dawidzie pytałeś odnośnie uruchamiania, uruchamiania, uruchamiania anteny, antena ze starta systemu, czy to będzie wdrożone w jakieś wycie, czy na razie nad tym jeszcze nie pracujesz?

Przekonanego nie odwiedziecie od przekonania, tak samo nieprzekonanego do niego nie przekonacie.

pajper

#23 ·

1 likes
Transcription

Jeszcze prac nie zacząłem nad czymś takim, ale przewiduję to w wersji 2.0 finalnej, to nie jest jakaś strasznie trudna rzecz do napisania. Po prostu na razie mam ręce pełne troszkę innej roboty, wszystko po kolei, ale chcę coś takiego zrobić. I troszkę inaczej niż to w Klangu było rozwiązane, bo w Klangu jak ustawialiśmy start z systemem, to ono w tle tam dźwięczało ewentualnie tematem dźwiękowym, logowaniem, otwierało się nieraz w formie okienka i moim osobistym zdaniem była to troszkę funkcja nieprzydatna, nigdy jej nie używałem, mimo że bym chciał. W OLB-L ten robił cichy start, czyli bez okienka od razu się pojawiał w zasobniku systemowym, logował się, ale nie dźwięczał nam wszystkimi komunikatami po drodze, tylko po prostu jak już przyjdzie wiadomość i tak dalej, to żeby już powiadomienia były, żeby można było go przywołać tym skrótem Ctrl-Shift-Alt-T.

#StandWithUkraine

Shoot for the Moon. Even if you miss, you'll land among the stars.

lukasz1993258

#24 ·

Transcription

Bardzo dobrze, że na taką opcję wpadłeś, to jest bardzo fajna opcja, bo w kręgu rzeczywiście była taka sytuacja, że ja wielokrotnie próbowałem ustawić tak, żeby startowało za startem systemu, ale to nie zawsze się dobrze kończyło, bo jak uruchamiałem system, no to się to kończyło tylko tym, że uruchamiał się system. Potem po prostu jakby kręgu, no fakt, uruchamiało się, ale po prostu jakby niby miało problem z połączeniem się z serwera, żeby się zalogować. O, było tylko momencik, ta muzyczka była. Tylko, że w sposób taki dziwny, że jak się uruchamiało komputer, a kręgu było za startem systemu, to w tym momencie po prostu komputer się uruchamiał. I po prostu było coś takiego, że kręgu jakby było zminimalizowane. I jak się dało Alt, Ctrl, Shift, K, to w tym momencie się kręgu jakby pojawiało i po prostu jak nie, bo traktowało to tak, jakby miało problemy z połączeniem się z serwerem, żeby się zalogować na konto. Dopiero jak z poziomu menedżera zadań to wyłączyłem. I jeszcze raz kręgu. Uruchomiłem, wówczas wtedy kręgą już działało normalnie, więc to, co Ty proponowałeś, to byłaby bardzo fajna opcja. Takie ciche uruchomienie się Altena, to byłaby fajna sprawa, naprawdę. Pozdrawiam.

Przekonanego nie odwiedziecie od przekonania, tak samo nieprzekonanego do niego nie przekonacie.

lukasz1993258

#25 ·

Transcription

Taki jeden błąd. Czasami jest tak, że jak się dodaje nowe wpisy na forum głosowym, to najpierw mówi konwertowanie, a potem nagle jest coś takiego, że wysyłanie 0% i po prostu tak jakby się zatrzymywało i w tym momencie po prostu cały czas niby, że wysyła, wysyła, wysyła, wysyła, wysyła. I tak przez minutę biegi potem po prostu ja...

daszekmdn

#26 ·

1 likes
Transcription

Witam. Przydałaby się jeszcze możliwość nagrywania postów w stereo, bo obecnie mam owego Olympusa, który w takim stereo jest. Jeżeli ktoś by chciał coś pokazać, co w stereo wygląda fajniej, to nie może.

Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P

lukasz1993258

#27 ·

Transcription

Faktycznie teraz, jak uruchomiłem jeszcze raz ta etyma, to problem jest taki, że jak daję skocz do nowego wpisu, czy skocz do pierwszego nowego wpisu, to jakby drugi wpis się uruchamia.

daszekmdn

#28 ·

2 likes
Transcription

Czy to byś rado mówić bliżej mikrofonu, bo tak średnio Ciebie słychać?

Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P

mikolajholysz

#29 ·

Transcription

To ja powiem tak, po pierwsze przydałaby się opcja, żeby ta kontrolka, która jest teraz w tekście była czymś innym, rzeczy typu przewijanie, rzeczy typu pauza, sprawdzanie czasu i tak dalej. Po drugie przydałaby się opcja ustawienia, żeby nasze rzeczy były utwarzane albo głośniej, albo ciszej, bo teraz to różni ludzie mają różną głośność, różne mikrofony i tak dalej, albo ewentualnie jakaś normalizacja gdzieś, że tak powiem, dla wszystkich. Po trzecie przydałaby się opcja uploadu z dysku, jak ktoś coś sobie nagrał, gdzieś samemu chciałby się podzielić to, można go wyrzucić.

w związku z przesiadką na Maca, prawie mnie tutaj nie ma. Inne sposoby kontaktu w wizytówce.

lukasz1993258

#30 ·

Transcription

To znaczy jeszcze jedna opcja, jaka by się przydała, to ewentualna możliwość, tak jak jest na forum głosowym, że można jakby swój plik po prostu wczytać i wysłać na serwer, jak na przykład z jakichś przyczyn są problemy z mikrofonem w komputerze, a na przykład masz możliwość nagrania wypowiedzi przez jakby inny odtwarzać czy coś takiego, to żeby po prostu potem była też taka możliwość, żeby po prostu wysłać ten plik po prostu na serwer i tyle.

wojtas

#31 ·

1 likes
Transcription

Witam wszystkich. Bardzo się cieszę z tego, że możemy nagrywać posty głosowo. Jest to bardzo dobre rozwiązanie. No i test!

lukasz1993258

#32 ·

Transcription

Nie wiem co się dzieje, ale zauważyłem, że mam coraz częściej coś takiego, że po prostu z nieznanych przyczyn jak nagrywam jakiś długi wpis, to po prostu nie mogę ani wyłączyć nagrywania, ani zatwierdzić, po prostu LTE jakby się zwiesza w tym momencie i żadne komendy nie reagują. Muszę dopiero z poziomu menadżera zadań go wyłączyć. No właśnie, opuszczę Ci.

lukasz1993258

#33 ·

Transcription

teraz jeszcze raz spróbuję umieścić test czy mogę dać normalnie wątek teraz jak nacisnę enter będzie dźwięk, że jest koniec nagrywania i teoretycznie powinno już nie nagrywać ale zapewne dalej nagrywa z niewyjaśnionych przyczyn i sprawa jest tego typu, że niestety nie mogę choćbym chciał to nie mogę wysłać tego wątku na forum bo on jest niby wysyłany

lukasz1993258

#34 ·

Transcription

Teraz jak wysłało mi dobrze, tylko że konwertowanie jest takie jakieś dziwnie długie, po prostu troszkę dłuższe niż zawsze to miało miejsce. Ale zobaczymy teraz.

lukasz1993258

#35 ·

Transcription

Nie no, teraz wysłałem, to nie dość, że niby wysłało, a widać, że wysłało, bo sprawdziłem, to ja jeszcze dostałem dwukrotną informację, że w świadomym wątku pojawił się nowy wpis, no i w tym momencie ten się zwiesił do tego stopnia, że musiałem z menedżera zadań z procesów go wyłączyć.

lukasz1993258

#36 ·

Transcription

I teraz zacznijmy od tego, że pominę już fakt, że jak się dodaje nowe wpisy w średzonym wątku, to jest, że w średzonym wątku pojawił się nowy wpis. Dobra, nie ma sprawy, bo ten błąd już był od dawna, ale zauważyłem teraz, że czasami ten się po prostu zwiesza jakby i jak wchodzę w menedżer zadań, to on jakby się odwiesza i nagle zaczyna wszystko funkcjonować. Nie wiem, co się dzieje. Poza tym zauważyłem też, że są problemy z długimi wpisami, on czasami nagra ten długi wpis, a czasami jest tak, że po prostu, zresztą tu na wątku już było to pokazane, że mimo to, że był dźwięk wyłączenia nagrywania, to on i tak to nagrywał dalej, i tak to nagrywał dalej. Ja wtedy, kiedy to myślałem, że się nie nagrywało, a to się nagrywało dalej, chciałem dać, żeby odsłuchać, to po prostu tego się nie dało zrobić. Bo na daniu... Enter, tylko się kończyło. Druga sprawa, coś jest jeszcze nie tak, ponieważ jak daję wyślij przycisk, to on raz dobrze wyświe, nie ma najmniejszego problemu, a czasami po prostu jest tak, że jest konwertowanie, na tym koniec. Czekasz, czekasz, czekasz, czekasz, czekasz, nic się nie dzieje. I też trzeba z poziomu menedżera zadań wyłączyć go i włączyć jeszcze raz. A druga sprawa jest tego typu, że po prostu... Potem, no niby jest konwertowanie, potem jest wysyłanie i na wysyłaniu się po prostu to kończy, bo on już potem tego nie wysyła i wszystko po prostu, jakby powiedzieć wprost, stoi w miejscu i milczy. Też trzeba to po prostu z poziomu menedżera zadań, chcąc, nie chcąc, to wyłączyć. No i po prostu następna, już ostatnia sprawa. Zauważyłem, że jak mamy włączone automatyczne minimalizowanie się... ...przyjmiemy się L10 po wciśnięciu klawisza Windows, to zauważyłem, że na przykład jak się L10 zwiesi w tym momencie i my go tradycyjnie z poziomu menedżera zadań wyłączymy i włączymy go jeszcze raz, wówczas w tym momencie L10 jakby są... ...znaczy on nie uruchamia się dwa razy, z tego co widzę, tylko jest po prostu jakby podwójne siema, podwójny dźwięk jakby ten, który się włącza przy L10. ...podwójny dźwięk jakby ten, który się włącza przy L10. ...podwójny dźwięk jakby ten, który się włącza przy L10. ...podwójny dźwięk jakby ten, który się włącza przy L10. ...ten, który jest przy domyślnym dźwięku, tak dziwnie to po prostu wygląda. To tyle co miałem tutaj do powiedzenia, pozdrawiam wszystkich.

iwkan

#37 ·

Transcription

No witajcie, próbuję nagrać nowy wpis, nie wiem czy mi się uda, bo próbowałam od wczoraj, ale miałam trochę problemów, to znaczy on się strasznie wolno wysyłał i potem w ogóle nie miałam żadnego komunikatu, zobaczymy co będzie dalej. No trzymajcie się, na razie, powrót, powrót.

Слава Україні! Sława Ukraini!

lukasz1993258

#38 ·

Transcription

No i nagram Ci go bardzo dobrze w tym momencie.

lukasz1993258

#39 ·

Transcription

No i przede wszystkim jakoś to podzielić te forum, żeby były odpowiednie forum na odpowiednią tematykę. Ja się staram wypowiadać praktycznie w każdym wątku.

monstricek

#40 ·

1 likes
Transcription

Próbuję wysłać wiadomość na forum po aktualizacji do wersji 2.0 beta 43, nie wierzę w to, że uda się stworzyć nowy wątek tak, ale niestety wysyłać do wątków, którzy już są, jakoś nie udawało mi się do tej pory. Sprawdzimy co teraz.

Previous 2 / 18 Next