Pozwolę sobie na kilka słów.
przepraszam, że nie przeczytałem waszej dyskusji ale widzę, że jest tu sporo prywaty nażekania a ja chcę odpowiedzieć na pytanie dawida.
blogi Eltenowe są dość wąskie, zamknięte na niewidomych. I niewiele w tym postrzeganiu zmienia Wordpress.
Czy uważacie, że coś takiego jest potrzebne?
Tak.
jest potrzebne.
Ruszę na tyflopoziomie tyflo.dobrypoziom.net z poradnikami o wp. za jakiś czas nie długi.
Wordpress jest bardzo dostępny dla nas, blokowe tworzenie stron, a i wiele themes czyli motywów w wp robi się coraz bardziej dostępnych.
są wtyczki do wp jak i producenci którzy celowo robią dostępne produkty.
To jedynie brak naszej edukacji osób niewidomych w tym zakresie sprawia tą wązkość w tym i na eltenie.
Ale kto mógł o tym napisać?
nie ma wielu webmasterów w naszym środowisku, ja też jestem jedynie dźwiękowcem.
Zmusiła mnie sytuacja i by zaoszczędzić na agencjach zarządzających moimi witrynami sam nauczyłem się wp.
chętnie mogę na moim blogu lub osobnym zrobić wam poradniki audio jak zarządzać wp blogiem, a nawet utworzyć wizualnie profesjonalną stronę www.
tak by pokazać swoje usługi, oferty, czy zwyczajnie upiększyć bloga.
Jak wstawić obrazki, zdjęcia pliki video audio jest to wszystko naprawdę w pełni dostępne, ponieważ od pewnego już czasu twórcy wp dbają o dostępność.
Dodatkowo można poinstalować udogodnienia do wp które wiele pomagają
ie trzeba bawić się w kodach html i znać się na tym by strona www wyglądała elegancko, lub można równolegle pisać w html html3 plus w blokach guttenberga.
natomiast sprawa reklamowania się na zewnatrz to kwestie związane z kiszeniem się we własnym kole wzajemnej adoracji przez część ludzi oraz brak zgłaszania hejtu administracji.
jak widać tutejsza administracja reaguje.
zgłosiłem hejt, zareagowali.
zgłosiłem propozycje techniczną dawid chce to poprawić.
więc postawa zależy od tych użytkowników, którzy chcą ingerować w portal poprzez chęć zmiany a nie marudzenie.
a same słowa w stylu co by było gdyby lub jest źle a będzie jeszcze gorzej jedynie wpływają negatywnie na twórcę.
Wracając jednak do dostępności wp zajrzyjćie sobie tutaj
https://www.creativthemes.com/piękne i dostępne w konfigu motywy wp.
bardzo funkcjonalne w płatnych i darmowych opcjach.
Mam wykupioną subskrypcję jak i kilka witryn na darmówkach.
Dawidzie:
Czy warto?
warto.
nawet dla trzech osób warto dzielić się bez zrobienia ankiety tym co potrafimy.
ja mój pierwszy odcinek podcastu wypuściłem w świat z myślą że nawet nie wiem czy ktoś tego posłucha.
Dziś wnerwiam się że nie mam czasu kiedy wypuścić nowe odcinki.
zrób i pokaż jak zrobić bloga na wp by można było go wypuścić na zewnątrz nawet dla trzech użytkowników.
jednym z takich trzech może być ktoś kto dzięki tobie pujdzie dalej.
Powodzenia!