Ale na początek można by wyjść z setami na Youtube czy gdzieś, albo porobić promosy i porozsyłać. Talenty w radiach internetowych raczej się marnują, bo takich stacji słuchają znajomi i ewentualnie po 20 30 osób max.
Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P
z yt jest taki problem, że często blokują ci content jak grasz jakieś utwory wydawane przez wytwórnie. Jak myślicie. Dlaczego nawet dobrzy polscy dj na transmisjach tłuką gównianą polską vixę do tzw. Pożygu? Zresztą, żeby zaistnieć musiał bym wprowadzić jakieś popierdółki typu dotacje, pasek z pozdrowieniami na ekranie, a dodatkowo można by się pokusić o jakieś donate, co też wiąże się z ogarnianiem dodatkowych rzeczy w stylu niezbyt dostępne alerty o nowych wpłatach, etc. Kiedyś próbowałem ogarnąć temat, i przynajmniej na naszym rodzimym tipply było to średnio ogarnialne niestety. Mam jednak cichą nadzieję, że bredzę, i da się to to jakkolwiek ruszyć we wmiarę wygodny sposób.
A ile trzeba dać, żeby zdjęli blokadę? od tego bym zaczął.
____________Panu się zdaje, że życie polega na tym, żeby dorosnąć. Co? Być dorosłym; zdać egzamin; zadośćuczynić normom. A co to jest norma? Czy pan, jako psychiatra może mi odpowiedzieć? Co to jest norma? Nie może pan, bo to jest g**no.
Ale to będzie nałożenie blokady na zasadzie "nikt tego juz nie obejrzy" czy tylko brak monetyzacji? Bo jeśli todrugie, to i tak może Ci się opłacić, że tak powiem, niepieniężnie.
O czym ty mówisz? Jak jeszcze grałam z HUpowo, to nic niczego nam nie blokowało na YT. Oczywiście we wszystkim widzisz problem byle nie wyjść ze swej strefy komfortu - tak to widzę, bez chęci dowalania tobie ani nic. Możliwości jest wiele. Brałeś kiedyś udział w jakichkolwiek konkursach żeby się rozpromować? Nie. Pisałeś kiedykolwiek z jakimkolwiek właścicielem klubu, żeby podesłać promo? Też nie. Próbowałeś bardziej niż dla zabawy wysyłać promo do jakiegokolwiek większego radia? Również nie, bo tam raczej nie uznają twego stylu grania. Kiedy jeszcze zajmowałam się tym "sportem" bardziej niż pogranie dla siebie, udało mi się dostać do serii amatorskich demek promowanych nazwą wytwórni i dostać się do choćby takiego HUpowo, udało mi się też pograć bardziej publicznie przed ja wiem? 50 osobami? Trzeba tylko chcieć, a nie mieć w głowie tylko to, że się nie da... Teraz możliwości jest o wiele więcej niż choćby te 6 lat temu. Zamiast gderać, że się nie da - proponowałabym wykupić licencję for one controller na twojego reloopa (bo się da), no chyba, że występuje z tym jakiś problem - i grać sobie z reloopa. Wszystko wymaga wysiłku i walenia drzwiami i oknami, tylko jak jakikolwiek niewidomek się promuje ze swym osiągnięciem to zara w środowisku są pelne żółci konwersacje, że "heheee gwiazdę z siebie ktoś tam robi". Blokada może być nałożona na cały film (trzeba mieć wybitnego pecha), lub mogą być wyciszenia tam, dzie youtube ma wskazane.
@camila to jest jakieś kiepskie blabla. po 1. Wytłumacz mi w takim razie dlaczego w niemczech głównie dje grają na twitchu? 2. Dlaczego koleś, który ma na yt ponad 100 k subów, jest naprawdę ogarnięty, ma jakieś tam zasięgi, a mimo to, nie może się wybić? 3. Jak realnie i dostępnościowo wygląda kwestia wszelkich wtyczek do obsa? Jeżeli nie uzyskam odpowiedzi na te 3 pytania, myślę, że nie mamy dalej o czym rozmawiać. ps. Uprzedzając pytanie, dlaczego w takim razie nie przerzucisz się na twitcha? Odpowiedź jest prosta. W polsce nie miał bym kompletnie zasięgów. W innych krajach jakoś to lepiej wystartowało. U nas taki x-meen, na yt ma jakieś 500 osób na transmisjach, na twitchu te same równoległe streamy mają po 10 osób w peaku. A tak w ogóle to sorka. Chiba troszkę się rozpędziłem, i rozpisałem się nie na ten wątek. Nie mniej jednak uważam, że pewne bleblania trzeba sprostowywać.
No cóż - każdy sobie radzi jak potrafi... nie mam pojęcia jak jest z wtyczkami do OBS, bo się tym po prostu nie zajmuję. Zamiast zarzutów i obrażania się, że wiele prawdy jest w tym co piszę, zdobyłbyś się na przyznanie mi racji - bez unoszenia się honorem.
A tak jeszcze co do vdj i reloopa, wersja bez pro nie ma kilku fajnych rzeczy, z których z powodzeniem obecnie korzystam czyli na przykład bezpośrednie nadawanie do radia bez zbędnych kombinacji.
@camila jak narazie nie mam powodów, żeby to uczynić. Po prostu śledzę aktualnie ten rynek i wiem, jak to wygląda. Ty masz leki, ja mam muzyczkę. takie to żyćko. <3 A że jestem pesymistorealistą, to spoglądam niestety na sprawę dość racjonalnie. Co nie oznacza, że nigdy nie spróbuję. nawet, gdyby miało to się skończyć streamem bez kamerki dla jednego widza.
@camila dodatkowo w pro można sobie dodawać customowe mapki, efekty, i generalnie wszystko jest bardziej for kastomizejszyn. Choć ja na razie jadę na letko zmodyfikowanych domyślnych, bo mi się nie chce dupska ruszyć żeby wyedytować te wszystkie xmle.
A tak wracając do głównego celu tego wątku to powiem wam, że te patafiany z everli poraz drugi przełożyli mi zamówienie! Nie, żeby coś, bo nie uważam się za kogoś, komu wybitnie się należy, ale skoro na stronie widnieje konkretny termin dostawy, to wypadało by go, kuźwa realizować!
Nie wytrzymałeś ani sekundy bez szpileczek w moją stronę - mam wywalone, ale pamiętaj, że jak cię widzą tak cię piszą niestety. Wystarczy do mnie tylko napisać, to ustawilibyśmy wszystko pod streaming jeśli coś sprawia ci problem. Gdybyś naprawdę bardzo hciał grać w taki sposób, to mógłbyś się zgadać z jakimś znajomym widzącym, żeby przychodził do ciebie na streama raz w tygodniu na godzinkę czy dwie i tobie wszystko ogarniał. Zamiast pluć na mnie dlatego, że śmiałam ci zadać pytanie.