Pytania i odpowiedzi

[Windows] jak zrobić by total commander po wcisnięciu f5 teś i kasował a nietylko dodawał?

Started by adelcia 10 posts last post 3 years ago

hejwam,

załóżmy, że mam dwa foldery.
jeden to wtyczky nvda z:
c:\Users\slowa\AppData\Roaming\nvda\
a drugi to folder wtyczky nvda na disku d:
no i teraz.
jakąś wtyczkę usunę z folderu wtyczke nvda, i chcę żeby to samo się zaktualizowało i w folderze wtyczky vnda na d:

w sensie jak gdzieś coś skasuję albo dodam, to żeby to się po wcisnięciu f5 zadziało i na drugim miejscu.
a nie że nowe wtyczky się do drugiego dolderu dodają,ale te co już w pierwszym usunełam się w drugim nnie skasują.
jak to s pożiomu f5 zrobić?
dziekuję.

Musiałabyś ustawić sobie skrót do komendy "synchronizuj"
- "Intelligence and wisdom is like jam. The less you have, the harder you're trying to spread it arround." - French proverb

a jak to zrobic?

Menu >> Konfiguracja > Pozostałę
- "Intelligence and wisdom is like jam. The less you have, the harder you're trying to spread it arround." - French proverb

ehh , te twoje odpowiedzi dla superzaawansowanych.
bo nibi skrot ustawiłam, ale jak go wciskam to mam puste pole jakies, w ktore nawet nie wiadomo co wpisać, i tyle.

Hmm. a to ciekawe. Podeślij folder %appdata%\ghisler w zipie i zerknę na to

ok masz.

Czy ta synchronizacja zadziała też jak mam jakieś podfoldery. Np mam.
folder muzyka, na dysku zewnętrznym F. A w nim foldery albumy, relki, różna muzyka, sety a w nich inne foldery i pliki. Na drugim panelu mam również ten sam folder muzyka z dysku do backupów. To czy po wybraniu opcji synchronizuj skopiuje mi wszystkie brakujące pliki wraz z podfolderami czy nie?

I jeszcze jedno pytanko. Co oznacza polewyboru asymetrycznie w oknie synchronizacji?

Hej,
mam pytanie.
Jeżeli synchronizuje katalogi i mam taką przykładową informacje: unikalne z lewej: 5 unikalne z prawej: 25 to jak przejrzeć bez kopiowania jakie pliki są unikalne dla danej strony? Lista plików jest zbyt dluga by to ręcznie przeglądać.