EltenLink

Zwroty Mowy nienawiści wśród administracjiPSE

Back to Archiwum Eltena

#1 magmar Archived

WItam, w wątku "WOjna, a pandemia w przestrzeni informacyjnej", Administrator Polskiej SPołeczności ELtena używał zwrotów pejoratywnych, obraźliwych i stronniczych ( wpis nr 3, i 19),

Wpis NR 3
Proszę zaprzestać publikowania linków z tego szmatławca. Ruskich trolli tu nie chcemy.
3 użytkowników lubi ten wpis
____________Panu się zdaje, że życie polega na tym, żeby dorosnąć. Co? Być dorosłym; zdać egzamin; zadośćuczynić normom. A co to jest norma? Czy pan, jako psychiatra może mi odpowiedzieć? Co to jest norma? Nie może pan, bo to jest g**no.
06.04.2022 23:13
3/51
Wpis NR 19
Bo rząd jest analny. Niemiaszki notują po kilkaset K dziennie i o ile wiem maseczki dalej noszą.
____________Panu się zdaje, że życie polega na tym, żeby dorosnąć. Co? Być dorosłym; zdać egzamin; zadośćuczynić normom. A co to jest norma? Czy pan, jako psychiatra może mi odpowiedzieć? Co to jest norma? Nie może pan, bo to jest g**no.
09.04.2022 11:05
19/51.
Czy zarejestrowana Fundacja, która pobiera fundusze na wsparcie ELtena zgadza się na takie praktyki?

2022-04-28 21:28

#2 misiek

No cóż, lewa strona ma zawsze rację najwidoczniej. Zapraszam na moją grupę Elten news. U mnie każda strona ma znaczenie, a wolność słowa ponad wszystko.

Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.
2022-04-29 01:42

#3 misiek

Heh, like pod postem autorki zablokowane. Pewnie jak zwykle przypadek.

Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.
2022-04-29 01:43

#4 magmar Archived

Fundacja pracuje sobie na własną markę i w środowisku i poza nim.
To już nie jest grupa młodych aktywistów.
Nie robiąc z tym nic Zarząd Fundacji podpisuje się pod takimi wpisami.
Tyle w temacie.

2022-04-29 08:48

#5 balteam

Pewnie tak, bo mi działa, a blokowanie like przy możliwości napisania postu, no to wiesz, niespecjalnie skuteczne.

Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.
2022-04-29 09:34

#6 papierek

Już było tyle ruchów wolnościowych, jakoś żaden nie zyskał popularności. Denis prubował, piecberg próbował, na razie biedni, uciskani przez moderację nie chcą sami się zorganizować.
-- (misiek):
No cóż, lewa strona ma zawsze rację najwidoczniej. Zapraszam na moją grupę Elten news. U mnie każda strona ma znaczenie, a wolność słowa ponad wszystko.

--

po co mi sygnatura?
2022-04-29 09:39

#7 papierek

A spora grupa respondentów w ankiecie na temat rozwoju eltena wskazywała, że problemem są użytkownicy, a pamiętam, że i gdzieś coś było o zbyt mało surowej moderacji. Wiecie co, ja tak bardzo się cieszę, że nie muszę w tym się babrać i być sobie szarym użytkownikiem. :D Bo ja wolności słowa nie uznawał bym żadnej, tylko banował kogo popadnie i robił, tak jak się podoba mi.

po co mi sygnatura?
2022-04-29 09:41

#8 magmar Archived

Ale tu nie chodzi o wolność słowa tylko pogardę wobec innego poglądu.

2022-04-29 09:45

#9 papierek

Magmar, sama narzekasz, że moderacja wg. ciebie PSE ma władzę jedynie teoretyczną, a teraz znowu cedujesz poniekąd władzę na zarząd fundacji, która ma poniekąd inne obowiązki niż admini i moderatorzy grup rekomendowanych. Jeśli chcesz tak być zgodna z właściwą formą i procedurami, to stosuj się do nich. Napisz do któregoś z głównodowodzących PSE, albo nie wiem, zbierz 51% aktywnej społeczności, to byćmoże moderacja będzie zmieniona. Uderzaj do tych organów, które są za to tutaj odpowiedzialne, a nie tworzysz wątek na nie związanym forum otwierając pole do kolejnej gównoburzy. Ponadto, nie mieszaj mowy nienawiści z prywatną opinią administratora. Poza tym, poczytaj internety, a nie tylko eltena i daj mi chociaż jedno forum, gdzie nigdy, przenigdy administrator nie wyraził swoich poglądów w bardziej dosadny sposób i niech to forum będzie takie, gdzie admina za to zbanowano, albo była podobna afera, którą ty próbujesz rozpocząć.

-- (magmar):
WItam, w wątku "WOjna, a pandemia w przestrzeni informacyjnej", Administrator Polskiej SPołeczności ELtena używał zwrotów pejoratywnych, obraźliwych i stronniczych ( wpis nr 3, i 19),

Wpis NR 3
Proszę zaprzestać publikowania linków z tego szmatławca. Ruskich trolli tu nie chcemy.
3 użytkowników lubi ten wpis
06.04.2022 23:13
3/51
Wpis NR 19
Bo rząd jest analny. Niemiaszki notują po kilkaset K dziennie i o ile wiem maseczki dalej noszą.
09.04.2022 11:05
19/51.
Czy zarejestrowana Fundacja, która pobiera fundusze na wsparcie ELtena zgadza się na takie praktyki?

--

po co mi sygnatura?
2022-04-29 09:48

#10 zvonimirek222

Dziecinada z was niektórych, drogie me użytkownictwo.
Głowy u was czasem pękają od w domu siedzenia i niczego nierobienia. Jakbyście się czymś zajęli, to byłoby większe prawdopodobieństwo, że zaczniecie myśleć rozsądnie, czemu moderacja postępuje i działa tak, a nie inaczej. Moderator też człowiek, ma swoje lepsze i gorsze dni w życiu, i ma prawo powiedzieć, co mu się podoba lub nie, tak samo jak i wy. A to, że informacja siejąca propagandę jest nieobiektywna, tymbardziej przez jakichkolwiek trolli w jakimkolwiek języku wspominać nie chcę. Chyba niektórzy cierpią na analfabetyzm informacyjny. Dalej mógłbym wspośród użytkowników wytykać hipokryzję w stylu elten jest zły, i z niego chcę odejść, bo mi się nie podoba polityka autora i fundacji, a potem zmieniają niki, myśląc, że nie będą wykryci, że były użytkownikiem x.

Student studentowi wszystko
2022-04-29 09:50

#11 papierek

O ile wiem, nie ma w regulaminie, że administracja nie może mieć poglądów i nie może pogardzać innymi. Nie wypada mu obrażać innych użytkowników, którzy te poglądy wyznają, ale nikt tam nie został obrażony.

-- (magmar):

--

po co mi sygnatura?
2022-04-29 09:51

#12 magmar Archived

No tak, masz rację, nie ma w regulaminie, a zatem miłej zabawy.
Wątek przenieście do archiwum, albo go usuńcie. Wszystko w temacie.

2022-04-29 09:52

#13 magmar Archived

ZRobiłam sobie zrzut ekranu tak na wszelki wypadek.

2022-04-29 09:54

#14 zvonimirek222

śmiem twierdzić, że niestety ludzie o poglądach prorosyjskich stricte są odcięci od rzeczywistości. Śmiem to twierdzić, bo niektórzy ludzie, z którymi miałem kontakt przez te a nie inne messengery, już mi mówili rzeczy typu, |nie chcę mieć nic wspólnego z polakami, pindosami *1* i homoseksualistami. Niech wszyscy płoną w piekle.
Więc, widać, jaki ma wpływ propaganda szerząca się przez takich, z prawem nazwanych szmatławców.
1. pindos, pogardliwa nazwa dla amerykanina w j. rosyjskim/
-- (magmar):

--

Edited 2022-04-29 09:56

#15 magmar Archived

Ale tu nie chodzi o poglądy.
Tylko o mowę nienawiści, która nie została ujęta w regulaminie/Czy rząd analny, albo rosyjskie trolle nioe podlegają pod łamanie netykiety?
Jeśli nie to dlaczego?

-- (zvonimirek222):
śmiem twierdzić, że niestety ludzie o poglądach prorosyjskich stricte są odcięci od rzeczywistości. Śmiem to twierdzić, bo niektórzy ludzie, z którymi miałem kontakt przez te a nie inne messengery, już mi mówili rzeczy typu, |nie chcę mieć nic wspólnego z polakami, pindosami *1* i homoseksualistami. Niech wszyscy płoną w piekle.
Więc, widać, jak wpływa propaganda szerząca się przez takich, z prawem nazwanych szmatławców.
1. pindos, pogardliwa nazwa dla amerykanina w j. rosyjskim/
-- (magmar):

--

--

2022-04-29 09:59

#16 zvonimirek222

Powiem ci w jeden sposób, manipulując twoim pytaniem:
Jak zbierzesz większość ludzi, którzy myśleliby jak ty tutaj na eltenie, to coś zmienisz. Jak się większości podoba, to nie twoja zabawka. Zajmuj się rzeczami, które cie wypełniają i podnoszą na duchu, i przyjacielsko ci radzę, odejdź stąd na zawsze, jak mówiłaś, i nie rób z siebię hipokrytkę.

2022-04-29 10:08

#17 pajper

To byłby w sumie nawet wątek wart dyskusji, gdyby nie fakt, że jego prawdziwym celem jest rozpętanie burzy i retoryka prowadzona jest w sposób na to skierowany.

Przypomnę jednak kilka faktów:
1. Na to stanowisko zgłosiła się tylko jedna osoba. Mogłaś Magmar zaoferować swoją kandydaturę, misiek też. Zgłosił się wyłącznie Hubert. A tak byłyby wybory, każdy by głosował...
2. Nie podoba mi się sposób, w jaki Hubert przedstawił swoje zdanie; i to mimo, że się z nim zgadzam. Nie odbiega on jednak niestety dalece od większości wpisów w wątkach dotyczących tematów drażliwych.
3. W szczególności daleko takiemu zachowaniu od czegoś, co moim zdaniem uzasadniałoby zmianę moderacji. To, że wpis mógł być mniej stosowny jest faktem, ale daleko mu do wielu innych, które tu się pojawiały, niestety.
4. A nawet gdyby został odwołany, ku czemu podstaw nie widzę, nie mam nikogo innego, bo chętnych zabrakło. W sumie ciekawe, czemu... Może ludzie nie chcą męczyć się z takimi burzami właśnie?
5. Ataki w wizerunek Fundacji są tyle śmieszne, co erystyczne i więcej mówią o atakującym, niż atakowanym, przynajmniej w tym przypadku.

#StandWithUkraine

Shoot for the Moon. Even if you miss, you'll land among the stars.
2022-04-29 10:27

#18 zvonimirek222

A komu by się chciało męczyć za friko z takimi rzeczami? Nawet poprzednia moderacja miała łamigłówki, jak te burze uciąć z korzeniami.

2022-04-29 10:34

#19 Paulinux

@Cinkciarz, ja raz wystawiłam sobie ostrzeżenie. Ty też możesz i będzie po zabawie.
@Magmar, robić screen Eltena, to tak, jak robić screen rozmowy na TT. Nie wiem czy wiesz, ale na samym oknie Eltena nie widać nic, tylko logo.

Happy hacking
Edited 2022-04-29 11:26

#20 Monia01

Jako Rada Starszych dostaliśmy zgłoszenie w tej sprawie i nie dopatrzyliśmy się złamania regulaminu przez użytkownika Cinkciarzpl, co już zostało wyjaśnione osobie zgłaszającej. Myślę, że dalsza dyskusja w tym temacie nie jest konieczna. Wszelkie skargi i zgłoszenia na administrację PSE lub innej grupy językowej proszę kierować bezpośrednio do mnie, na pewno je rozpatrzymy.

Pozdrawiam serdecznie

MK

🇺🇦 🇵🇱
2022-04-29 12:35