stardew valley kolejna dostępna gra video dla miłośników farmy i nietylko
Back to Nowości#381 matius
Szopa się nie karmi. U niego można kupić nakrycia głowy jeśli dobrze pamiętam.
#382 sylwinka
ja mówię o nowym queście z szopem, pierwsze zadanie to dostarczyć mu hard wood na budowę domku, a drugie trzeba go nakarmić zaktualizuj mody to ci się w lesie pokaże szop
#383 Zuza
Ej, czy teraz jakoś inaczej się odblokowuje kopalnie?
klienta.
#384 Adasadula
chyba jest jak była :O
#385 Zuza
Pytam dlatego, bo jak ostatnio grałyśmy, to jakby nie dało się dojść, bo ktoś cośtam kopał
klienta.
#386 Adasadula
Hm, jak ja ostatnio grałem to chyba dało się tam iść normalnie, ale nwm, rozleniwiłem się do tego stopnia że wszystko kupuję xd
#387 matius
Od dnia piątego dopiero można.
#388 Zuza
Dzięki. Niepamiętałam
-- (matius):
Od dnia piątego dopiero można.
--
klienta.
#389 matius
Z pewnego źródła wiem, że aby pojawił się szop to trzeba odbudować szklarnie. A to możemy zrobić albo płacąc w markecie, albo robiąc Comunity Center.
#390 matius
Sprawdziłem i ta informacja jest pewna. Aby dostać się na wyspę imbirową nalerzy ukończyć Comunity Center. Jeśli nie ukończymy i wybierzemy Market to nie możemy udać się na tą wyspę.
#391 matius
Czy wam mody dostępności do Stardewa nie działają? Dla pewności wywaliłem wszystkie mody, ainstalowałem od nowa mody dostępności i gra w menu milczy.
#392 Zuza
Bo może jeszcze nie ma... bo chyba 2 dni temu wyszła nowa wersja
klienta.
#393 matius
Mam dla wszystkich dobrą wiadomość! Jest aktualizacja moda stardew-access. Gra już znowu jest dostępna.
#394 mojsior
ale chyba nie działa spolszczenie, bo pobrałem wersj,ę moda z wortexa i go nie widać w językach
#395 matius
Sprawdziłem. Najnowsza wersjaspolszczenia jest z 4 listopada 2024. Sprawdź czy znowu polski nie ukrył się na drugiej stronie i pod językiem angielskim. Dotego trzeba sprawdzić moda pomocniczego do spolszczenia.
#396 mojsior
generalnie to się rozjechało bo ja content patchera kiedyś instalowałem ręcznie a on się nie aktualizował
#397 matius
Już mam rozwiązanie problemu ze spolszczeniem. Nalerzy zaktualizować snapi, aby działał konten pather. Bez tego nie zadziała spolszczenie.
#398 matius
W najnowszej wersji mod dostępności nie widzi stoiska handlowego pod czas festiwalu jajek. Nie wiem czy tylko pod czas tego, ale wogule mod tego nie widzi, a pamiętam, że widział.
#399 martinus
w wersji 1 5 jeszcze to działało z tego co pamiętam, i to stoisko było widoczne.
#400 matius
Na ten moment trzeba poczekać na aktualizację moda. I mod nie widzi innych stoisk, czy po prostu miejst z danych festiwali, bo została przesunięta mapa w grze. Zapytałem autorów, kiedy można się spodziewać aktualizacji, ale na razie nie odpisali.