dostawa do domu
Back to Na zakupach#101 tomecki
Nie wiem. Na Andku przeglądanie produktów wydaje się ok, ale jeszcze nie zamawiałem.
#102 EugeniuszPompiusz
everli działa, i lubimy. glovo, jak muszę.
frisco, fajny wybór ale drogo
#103 cinkciarzpl
Z tym Freshem to nie tak jak się wszystkim wydaje niestety. Zakupy z miasta tylko w (Warszawie, Krakowie, Katowicach, Sosnowcu, Mysłowicach, Czeladzi i łodzi. Cała pozostała polska obsługiwana jest tak jak powiedzmy frisco bez wanów, czyli kurierem. Innymi słowy lodów czy browarów tam raczej poza tymi wymienionymi miastami niezakupimy choć ogólnie wybór chyba spory a i appka dostępna na andro.
#104 zywek
No ale wimpostach są te lodówkomaty, to to na pewno nie daje się przechować dłużej niż parę minut?
#105 misiek
Eee, ważne że w Sosnowcu działa :D
#106 matid25
Na ślązku jest www.dosiaty.pl apki nie ma ale strona internetowa dostępna.
#107 Zuzler
No cóż, Everli już nie ma w Polsce, czego zatem używacie obecnie?
#108 MarOlk
Glovo i Pyszne
#109 zywek
Glovo, raz na 2 lata jakieś frisco...
#110 daszekmdn
Uber eats. Najwięcej knajp mają.
#111 Zuzler
Hm... A które z powyższych przywiezie zapasy na cały miesiąc, w tym mrożonki, 12 kartonów mleka i żwirek dla kota?
#112 tomecki
Frisco.
#113 tomecki
Można jeszcze Liska jako wyjście awaryjne dodać i Jush.
#114 Zuzler
A może tu znajdę kogoś, kto testował Auchana albo Mój Carefour?
#115 Julitka
Ja testowałam Auchan Direct pod koniec 2023 roku. Wszystko poszło bardzo ok, ale był taki mankament, że w pewnym momencie przysłali mi maila, że czegoś tam nie ma, że tu są zamienniki itp. Ja oczywiście maila nie odczytałam na czas, więc przysłali tak, jak im się wydawało dobrze. Nie było tego jednak dużo. No i ja robiłam przez stronę, więc może jest apka, która to ułatwia.
Także Auchana polecam wypróbować, ale serio @Zuzler, naprawdę polecam Frisco. Solidna, rzetelna firma, walczy z problemami dostępnościowymi, jeszcze mi nigdy nie przyszły przejrzałe owoce i warzywa, nie zauważyłam też przeterminowanych produktów, wybór przeogromny i sporo promocji. Mrożony też wożą. Mają jakąś tam lodówkę. Owszem, przyjeżdża toto lekko rozmrożone, ale nigdy nie przyjechało w takim stanie, żeby po ponownym zamrożeniu nie nadawało się do jedzenia. A ja robiłam czasem zakupy na grube, wielkie skrzynki. Nigdy nie mieli z tym problemu. Ale nie wiem, jak poza Warszawą, nie wiem, czy u Ciebie mają dostawy Frisco vanem, bo jeśli nie, to DPD przywiezie Ci część produktów, ale wiadomo - tylko część. Ja tak ściągam komuś sosy, których nigdzie indziej już nie ma.
- Klatki – odpowiedziała. – Czekania za kratami, aż zmęczenie i starość każą się z nimi pogodzić, aż wszelka nadzieja wielkich czynów nie tylko przepadnie, lecz straci powab.
#116 monstricek
U nas w Rosji jest apka Auchan, która jest fajnie, nawed bardzo fajnie dostępna, i, z tego co wiem, to nie typowo nasza apka, ale międzynarodowa.
#117 MarOlk
@Zuzler, żwirek to se na Allegro kurierem zamów jak masz Smart. Kurier chyba od 60 złociszy.
#118 Krzycha
-Auchan przynajmniej powiadomi o zamiennikach, a glovo niestety ładuje je bez pytania. (Julitka):
Ja testowałam Auchan Direct pod koniec 2023 roku. Wszystko poszło bardzo ok, ale był taki mankament, że w pewnym momencie przysłali mi maila, że czegoś tam nie ma, że tu są zamienniki itp. Ja oczywiście maila nie odczytałam na czas, więc przysłali tak, jak im się wydawało dobrze. Nie było tego jednak dużo. No i ja robiłam przez stronę, więc może jest apka, która to ułatwia.
Także Auchana polecam wypróbować, ale serio @Zuzler, naprawdę polecam Frisco. Solidna, rzetelna firma, walczy z problemami dostępnościowymi, jeszcze mi nigdy nie przyszły przejrzałe owoce i warzywa, nie zauważyłam też przeterminowanych produktów, wybór przeogromny i sporo promocji. Mrożony też wożą. Mają jakąś tam lodówkę. Owszem, przyjeżdża toto lekko rozmrożone, ale nigdy nie przyjechało w takim stanie, żeby po ponownym zamrożeniu nie nadawało się do jedzenia. A ja robiłam czasem zakupy na grube, wielkie skrzynki. Nigdy nie mieli z tym problemu. Ale nie wiem, jak poza Warszawą, nie wiem, czy u Ciebie mają dostawy Frisco vanem, bo jeśli nie, to DPD przywiezie Ci część produktów, ale wiadomo - tylko część. Ja tak ściągam komuś sosy, których nigdzie indziej już nie ma.
--
#119 Krzycha
Ja też dosyć spore zakupy robię i nigdy mi się nie zdarzyło, żeby Auchan miał pod tym kontem jakieś ograniczenia. Najwyżej wysyłają dwóch kurierów. Przez stronę wszystko działa łącznie z szczegółowymi opisami produktów.
-- (Zuzler):
A może tu znajdę kogoś, kto testował Auchana albo Mój Carefour?
--
#120 Kat
No dobrze, a czy Auchan dowozi po całej Polsce, czy jedynie w tych miejscowościach, w których ma swoje sklepy?
Strach zabija duszę.
Strach to mała śmierć, a wielkie unicestwienie.
Stawię mu czoło.
Niech przejdzie po mnie i przeze mnie.
A kiedy przejdzie, odwrócę oko swej jaźni na jego drogę.
Którędy przeszedł strach, tam nie ma nic. ... Jestem tylko ja."
- Litania Bene Gesserit przeciw strachowi ("