Cóż jak tam chcesz. Pamiętaj jedynie, że hossa nie trwa w nieskończoność.
Biorę z konta każdego Eltenowicza po 500 zł i słucham państwa.
Powyższa wypowiedź, wyraża jedynie moją opinię w dniu dzisiejszym. Nie może ona służyć przeciwko mnie ani w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn.
Aha, jeszcze jedno, to nie jest teoria spiskowa. Przeczytaj artykuł, to życie kolego, życie.
-- (denis333): Eeee. Ja tam nie wierzę w teorie spiskowe. Tak jak @cinkciarz mówił, raczej źle by to swiadczyło o firmie i prędzej by zbankrutowali, gdyby coś takiego zostało nagłośnione, niż chciało by się zabierać jakiś tam marny grosik zainwestowany w krypto od jakiegoś tam dzienisowicza. 15 potwierdzeń? To ja już chyba jednak podziękuję za dalsze porady. Zdecydowanie wolę revoluta. :P
--
Powyższa wypowiedź, wyraża jedynie moją opinię w dniu dzisiejszym. Nie może ona służyć przeciwko mnie ani w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn.
____________Panu się zdaje, że życie polega na tym, żeby dorosnąć. Co? Być dorosłym; zdać egzamin; zadośćuczynić normom. A co to jest norma? Czy pan, jako psychiatra może mi odpowiedzieć? Co to jest norma? Nie może pan, bo to jest g**no.
Wracając do krypto. Ktoś siedzący teraz na forach techników doniesie, jakie są nastroje? Wsparcie jebnie czy nie?
____________Panu się zdaje, że życie polega na tym, żeby dorosnąć. Co? Być dorosłym; zdać egzamin; zadośćuczynić normom. A co to jest norma? Czy pan, jako psychiatra może mi odpowiedzieć? Co to jest norma? Nie może pan, bo to jest g**no.
Nikt nie ma szklanej kuli. Doga bym nie kupował, bo urusł już tyle, że stosunek ryzyka do potencjalnych zysków już jest bardzo mało korzystny. Co do btc, z jednej strony Musk jednym tweetem obniżył jego cenę i to już zdarzało się w ciągu ostatnich kilku miesięcy, z drugiej strony hossa nie będzie trwać w nieskończoność. Ja osobiście wyszedłem już całkowicie z rynku, ale to dlatego, że resztki moich krypto miałem na bitbayu, a ostatnio tam się robi nieciekawie. Ta sprawa z nitro, no napoczątku go wyśmiałem, ale po tym jak sprzedali się amerykańcą już mam wątpliwości.
-- (cinkciarzpl): Wracając do krypto. Ktoś siedzący teraz na forach techników doniesie, jakie są nastroje? Wsparcie jebnie czy nie?
--
Z pierwszej strony binance jest normalnie dostępny, drugą rzeczą jest to że trza było rok temu kupić z 10 ethereum, dzisiaj byś radośnie sprzedał za kilkadziesiąt tysięcy złociszy.
Jak jest dostępny jak przy logowaniu trzeba jakieś obrazki zaznaczać. Chętnie przesiadłbym się z bitbaya, chociażby i przedeewszystkim ze względu na lepszą płynność. Na eterze tak jak na większości krypto, można było dobre zyski zrobić i moim zdaniem nadal można. Nie napiszę po ile kupowałem eth, ale pomimo, że nie było to 80 usd z zeszłorocznego krachu to i tak swoje zarobiłem, ale fakt, wystarczyło raptem kilka tysięcy i dzisiaj możnaby było mieszkanie kupić.
-- (zywek): Z pierwszej strony binance jest normalnie dostępny, drugą rzeczą jest to że trza było rok temu kupić z 10 ethereum, dzisiaj byś radośnie sprzedał za kilkadziesiąt tysięcy złociszy.
--
ooo, jest to jakaś opcja, dzięki, spróbuję, bo mam tam zweryfikowane konto, ale z tej przyczyny nie korzystałem.
Dobra, Panowie, że Wam tak tutaj radośnie wbiję w tę dyskusję. :) Chodzi mi po głowie ogarnięcie jakiejś sensownej inwestycji na kilka lat. Co polecacie dla osoby początkującej? Wszędzie słyszę, że ludzie inwestują w Amazona. Opłaca się to? Robił to ktoś po ślepemu?
Jeśli chodzi ci o kupowanie akcji, to bez różnicy czy to amazon czy co innego, ale na początek proponuję polskie firmy, bo nie trzeba bawić się z liczeniem samemu ile podatku trzeba zapłacić. Alior ma dostępną apkę maklerską do inwestowania przynajmniej na andka, ale ios chyba też.
Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.
Pytanie czy chcesz zarobić, czy ochronić swój kapitał przed inflacją. Pytanie też ile tego kapitału masz. Długoterminowo złoto i bitcoin. Jeśli chodzi o akcje polskich firm to bym się bał, ale takie firmy jak Amazon, Apple, microsoft, google, czy tesla raczej nie upadną. Powyższa wypowieć wyraża tylko moje prywatne zdanie i nie jest ona poradą inwestycyjną.
-- (Elanor): Dobra, Panowie, że Wam tak tutaj radośnie wbiję w tę dyskusję. :) Chodzi mi po głowie ogarnięcie jakiejś sensownej inwestycji na kilka lat. Co polecacie dla osoby początkującej? Wszędzie słyszę, że ludzie inwestują w Amazona. Opłaca się to? Robił to ktoś po ślepemu?
--
Sorki, post mi czemuś użarło. Pytałam, czy ktoś sprawdzał pod względem dostępności platformę Etoro. Czy to w ogóle sensowne jest? Interesuje mnie docelowo zakup akcji.
Co to znaczy na długi termin? Np. Na 10 lat? Ja tam znam kogoś kto na Amazonie stracił. Durnotę zrobił moim zdaniem, ale tak to jest, jak się ktoś bawi w chazard. Kryptowaluty? Może. Trzeba jednak brać pod uwagę potworną zmienność a w związku z tym gwarantowany zawał a co za tym idzie możliwość oddania ich przez ciebie bardzo szypko oczywiście ze stratą. Otwórz rachunek maklerski w aliorze czy innym banku, my polecamy z Balteamem z uwagi na dość dostępną app, poczytaj z czym to się je, zacznij czytać wiadomości gospodarcze o inwestowaniu ale i o giełdzie jako takiej ja polecam kanały analizy live na yt, blog prezesa, z klasycznych kanałów tv Biznes24. Na począte wrzuć na rachunek tysiąc i obracaj tylko tym tysiącem, oswajaj się z niefajnymi sytuacjami, poznaj swoje granice. Polska ma też tę zaletę, że pit zostanie wypełniony za ciebie, nie musisz się męczyć jak na modnych zagramanicznych fintechach. Możesz też po prostu kupić jakiś etf lub zwyczajnie polski fundusz inwestujący w Chinach. Długoterminowo raczej ci się pomnorzy.
No, z 2000 zł jak możeszz sobie pozwolić, z uwagi na to, że różne akcje często możesz kupić minimum za tysiąc z hakiem, żeby płacić najmniejszy procent. Znaczy ja jestem pazerny i wolęzapłacić najmniejszy procent, nawet jak to drobne :D
Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.
Nie miałam do czynienia z Aliorem nigdy, ale obejrzę sobie tę aplikację w takim razie. Tak palnęłam z tym Amazonem, bo po prostu na okrągło o tym ostatnio od kogoś słyszę, ale nie upieram się absolutnie na rynki zagraniczne. Od dawna mi chodzi po głowie, żeby ulokować jakąś kwotę, dajmy na to na pięć lat i na tym zarobić. Jak zobaczyłam obecne oprocentowanie lokat, to oślepłam z wrażenia i uznałam, że na takie szaleństwo się nie piszę, dlatego pytam o inne możliwości.
This site uses cookies to enhance your experience.