Planet Saga
Back to Dema i nadchodzące projekty#1 djsenter
Hej!
Tutaj wymieńmy się opiniami i poradami natemat gry.
Ja osobiście zacząłem grać dzisiaj, i poprostu kocham tą gre.
Za co?
Może za to, że ma wiele fajnych elementów oprócz walki, jak naprzykład zbieranie materiałów i tworzenie ubrań, łowienie ryb i tak dalej.
Ja ogólnie żadko co ostatnio proszę o pomoc, ale jednak trzeba zapytać.
Niezrozumiałem jak mogę łowić ryby, którym klawiszem.
A quescik taki jest, więc muszę to zrobić.
Pomoże ktoś?
#2 djsenter
Dobra, już sam doteg doszedłem, poprostu zapomniałem o małym szczególe, czyli o dobyciu wętki, brawo ja hahahaa.
A ogólnie procedura wygląda tak, że kiedy dobędziemy wętke lewą ręką, naciskamy c, i wtedy jak nam coś powie to czekamy aż rybki złapią przynęte i wtedy szybciutko c kilka razy
#3 pates
a na co ta gra jest? Gdzie pobrać i o co tam chodzi?
#4 nuno69
Windows, RPG, ps.mm-galabo.com
#5 matius
PRzeglądam te gry od nich i jakoś nie widze.
#6 djsenter
Jakto, jest.
W ogóle więcej znajdujących sie tu graczy powinno przeglądać audio games forum, przecież tracicie na tylu sposobnościah
#7 tomecki
A tak w skrócie gdybyś opisał założenia? Z twojego problemu można wnosić, że to mogłoby być podobne do STW, ale jeśli to rpg to chyba niekoniecznie.
#8 nuno69
Jest to gra RPG. Opowiada ona o gosciu ktory wraz z grupka przyjaciul rozbil sie statkiem kosmicznym na jakiejs tam planecie. Naszym zadaniem jest znalezc sposob na komunikacje ze swiatem zewnetrznym, ale jak to w RPGach bywa, nie jest to takie proste.
Dzieki craftingowi mozemy tworzyc przedmioty przywracajace nam zycie, mane czy na przyklad bronie. Podobna mechanika byla juz wczesnie w Gothicu III czy Wiedzminie.
#9 matius
A ktoś poda linka, bo mi forum audiogames wywala errory.
#11 matius
Dziękuję.
#12 mojsior
rozwijając temat tej gry warto tutaj nadmienić, że jest to pierwsza gra audio, gdzie mamy w jednej grze kombinacje aż trzech typów widoków mapy.
Mamy lokacje po których poruszamy się w płaszczyźnie 2Dczyli prawo lewo, i przeskakujemy przez przeszkody, skaczemy po platformach jak przystało na platformówkę.
Lokacja gdzie widok na mapę jest z góry jak w shadowrine, oraz lokacja, gdzie mamy widok jakby z trzeciej osoby a w zasadzie obracamy się w czterech kierunkach świata a do namierzania wrogów obiektów mamy celownik, którego aktywujemy klawiszem shift.
Powiem, że pierwszy raz spotykam się z taką kombinacją i muszę stwierdzić, że to połączenie jest naprawdę imponujące.
Co do samej gry to jest ona świetna, narazie jest to tylko demo, na pełną wersję przyjdzie nam poczekać.
Przypominam, że jeżeli chcemy graać z tłumaczeniem z japońskiego wymagane jest posiadanie dodatku jgt, którego pobrać mozżecie ze strony www.blindgamers.com.
Na samym początku po przeskoczeniu kilku dialogów japońskich dostajemy listę z której wybieramy nvda.
Po zatwierdzeniu wyboru enterem możrmy już włączyć tłumaczenie i grać.
Polecam przejść to demo bo naprawdę warto.
Nie będę już się rozpływał więcej nad tą grą, dam wam szansę poczuć jak ta gra jest fajna.
#13 djsenter
Ciekawe, czy pełna wersja będzie płatna.
Jeżeli tak, to i tak ją kupie, bo naprawdę warto.
#14 nuno69
Tak, ale czego ty się spodziewałeś po takiej bombie? Człowieku! :D
#15 matius
Które to nvda?
#16 mojsior
nie wiem które ale on powie
#17 matius
Przy Shadowline takich jazd nie mam. Mam normalnie japońskie litery a tu.
iŹo—͂Ȃµj
iޓ
‘I‘đj
NŠbv{[hŹo—Í
PC-TalkerEVDMWVŠ[Yę—pŹo—Í
SAPIŹo—Í
NVDAŹo—Í
Dlatego pytam, które do nvda.
edycja
nvda jest ostatnie
#18 djsenter
Bo emulatorem chyba nieuruchomiłeś
#19 matius
Ale poszło i teraz w grze mam normalne japońskie litery i działą jak trzeba.
#20 daszekmdn
Nagra ktoś letsa?