Integracja Eltenowiczów

Najlepszy dźwięk świata

Started by Agata.d 84 posts last post 5 days ago Page 1 of 5

Mamy najgorszy dźwięk, więc czemu nie pójść w drugą stronę? Jakie dźwięki są dla Was najlepsze? Dla mnie dźwięk ognia w kominku, szum deszczu, śpiew ptaków, uwielbiam też wszelkie dzwonki i dzwoneczki, oraz granie świerszczy. Ogólnie miło mi się słucha odgłosów natury.
Nigdy nie można być pewnym, że to co już masz będzie Ci dane na zawsze, a pewne w życiu są tylko dwie rzeczy, śmierć i podatki.

#2 6 likes

Dotego co napisałaś dodałbym jeszcze oczywiście mruczenie kota :)
____________Panu się zdaje, że życie polega na tym, żeby dorosnąć. Co? Być dorosłym; zdać egzamin; zadośćuczynić normom. A co to jest norma? Czy pan, jako psychiatra może mi odpowiedzieć? Co to jest norma? Nie może pan, bo to jest g**no.

Jak wyżej. Odgłosy natury i coś nietypowego, a mianowicie dźwięki silników spalinowych, ale nie nowych wysokoobrotowych potworów tylko starych, zabytkowych silników stacjonarnych, odgłosów starych motocykli etc. Może jestem dziwny, ale to miód na moje uszy.

Nie, nie jesteś dziwny. Też uwielbiam stare turystyki, a po za tym jak wyżej odgłosy natury, odgłosy wiosny.
Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.

#5 1 like Edited

A, i jeszcze szum trawy, drzew bardziej może.
____________Panu się zdaje, że życie polega na tym, żeby dorosnąć. Co? Być dorosłym; zdać egzamin; zadośćuczynić normom. A co to jest norma? Czy pan, jako psychiatra może mi odpowiedzieć? Co to jest norma? Nie może pan, bo to jest g**no.

#6 1 like

Dźwięk marinby - to w kwestii podziwiania i takiego normalnego zestawu perkusyjnego z hi-hatem, werblem i jakimiś kociołkami, ale tu również w kwestii wydobywania. <3 Choć jak siądzie jakiś taki umny człowiek, najlepiej na żywo i bez innych instrumentów, to mnie czasem potrafi rozpłynąć.

Ooo, mruczenie kota. Jak ja mogłam o tym zapomnieć?
-- (cinkciarzpl):
Dotego co napisałaś dodałbym jeszcze oczywiście mruczenie kota :)

--
Nigdy nie można być pewnym, że to co już masz będzie Ci dane na zawsze, a pewne w życiu są tylko dwie rzeczy, śmierć i podatki.

#8 1 like

Mruczenie kota, śpiew kosów, szum morza, to jest to. :)
"Gdy się ucieka, ucieka się jak wilk. Nigdy po ścieżkach, którymi się kiedyś chodziło".

#9 4 likes

Moża szum, ptaków śpiew, złota plaża pośród drzew.
Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.

#10 5 likes

Natura wszelaka ale pogodna, wiosenna czy letnia. Mruczenie kota to wiadomo. :)
Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P

Kobiecy orgazm
Męszczyźni zdradzają a kobiety są tylko wierne w literaturze.

Ostatnio odkryłem super dźwięk, sypanie ryżu do kubka albo szklanki.

#13 1 like Edited

Lubię przebitkę kodu czasowego z igły gramofonowej. Zabawa systemem DVS i słyszenie tego jednostajnego, wysokiego dźwięku sprawia, że ja na przykład mam poczucie jak bym robiła coś więcej niż zwykłe techniczne granie i przejścia, że to bardziej wyrafinowana metoda. Mam okazję robić to bardzo rzadko, więc w mym sercu tak się to zapisało. Gdy to poleci na mikser przypadkowo, już nie jest takie fajne, więc to zdecydowani najgorsze i najlepsze dla mnie odczucie - z resztą zapaloną entuzjastką DVSu jestem nie od dziś. :D
Potrafiłam wstać o 7 rano i próbować dać numarkom NDX 200 drugie życie podłączając je do leciwego interfejsu M-Audio i Mixxxa. CDki z kodami do serato działają na Mixxxie - dla zainteresowanych.
ENFP

#14 1 like

Hmm,
odgłosy natury owszem, szumy morza, drzew traw też, dołączyłbym do tego jeszcze audiobooki zwłaszcza jak jest jakiś miły męski albo kobiecy głos je czytający z naciskiem oczywiście na to drugie XD.
Lubię też dźwięk szumiącej wody takiego strumienia albo wodospadu.

#15 1 like

MRRRRUCZENIE! To jest to. Jakaś woda szumiąca. Ptaki też są fajne.

#16 1 like

Dźwięk jak dźwięk, nie powiedział bym, że mam jakiś zajebiście fajny, raczej kilka dźwięków coś tworzy. Łatwiej chyba najgorszy wybrać :P
Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.

Marudzenie albo darcie parcha, gdy adresatem jest ktoś inny. xD

#18 1 like

Niektóre ludzkie głosy, śpiew ptaków, ogółem pluskanie w wodzie, takie delikatne, jak ktoś się bawi wodą, no i śmiech małych dzieci, niemowlaków, a także ich oddech podczas snu. W ten ostatni dźwięk wsłuchiwałabym się wręcz godzinami.
***Jak ja nie cierpię sPAMerfów!

Oj tak, Julitko, zgadzam się z Tobą w całej rozciągłości. Niestety, dorośli ludzie nie brzmią już tak uroczo, jak śpią :D
🇺🇦 🇵🇱

#20 1 like

Wszelkie dźwięki łona natury - rechot żab, śpiew ptaszków, szum drzew i wody... No oryginalnością się tu nie popiszę. :)