Żeby na konferencjach z nimi pogadać, bo niedowidzących sporo z nas zna, też tematy się trochę pokrywają, więc to akurat rozumiem. Jak jużp isałem mi i tam by widzący nie przeszkadzali, ale żebym ich tu na fora namawiał to nie, bo to tak jak bym namawiał was na forum o historii, mogę niby.
Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.
A ja np. ten program widzę TYLKO dla niewidomych. Tak już mam. :) Do integracji ze słabowidzącymi mamy np. FB, gdzie nacisk jest ostry kładziony właśnie na to.
Heh, no właśnie. Nie ma portalu tylko dla niewidomych, a jednak niewidomy to niewidomy, a słabowidz często jednak funkcjonuje bardziej jak widzący -- (Julitka): A ja np. ten program widzę TYLKO dla niewidomych. Tak już mam. :) Do integracji ze słabowidzącymi mamy np. FB, gdzie nacisk jest ostry kładziony właśnie na to.
--
Dziękuję użytkownikom portalu Elten Link za możliwość obserwowania środowiska niewidomych. Stanowiło to dla mnie etap wstępny do pracy z niewidomymi na żywo.
Ja już podkreślałam, że Elten by dla mnie coś stracił, gdyby był też dla słabowidzów. I bez urazy dla nich, bo serio fajnie jest wymienić się doświadczeniami. Ale do tego mam FB i to mi wystarczy.
Pewnie dla tego, że słabowidy nas po prostu nie rozumieją. Zazwyczaj.
____________Panu się zdaje, że życie polega na tym, żeby dorosnąć. Co? Być dorosłym; zdać egzamin; zadośćuczynić normom. A co to jest norma? Czy pan, jako psychiatra może mi odpowiedzieć? Co to jest norma? Nie może pan, bo to jest g**no.
Jesteśmy. I nie powiedziałabym, że jest to taką super zaletą. Choćby dlatego, że trend wychodzenia na to cudowne zewnątrz tak silnie się zakorzenił w ludzkich głowach, że mało wśród nas jednostek, które mają wiele mądrego do powiedzenia, bo albo mają one coś lepszego do roboty, albo tak uważają.
zgodzę się z Julitką i z Zuzler, po co nam tótaj widzący? po to żeby był jeszcze większy bałagan, i po to żeby się nie można było swobodnie wypowiedzieć na jakiś temat?
@Misiek Znów siejesz zamęt, naprawdę. Jak masz kipieć jadem, to kup sobie worek treningowy. Skąd wiesz, czy koleżanka, tak jak np. ja, nie miała na myśli tego, że z widzącymi, którzy wbrew powszechnemu przekonaniu niewidomych nie są tacy źli, można się skontaktować na Facebooku, Whatsappie, Telegramie, Viberze, nawet na IG i Yt, jeśli się chce?
Ja się zgadzam w jednym aspekcie. Osoby niewidome mają inne potrzeby graficzne niż osoby słabowidzące. Pajper miałby więcej roboty programistycznej, jak chce mu się w to bawić, nie widzę problemu.
Wojna to pokój. wolność to niewola. Ignorancja to siła. G. Orwell "Rok 1984"
Ale przecież na Eltenie są osoby słabowidzące. Jeśli zgadzają się na tyflowygląd programu dlaczego nie? Przecież nikt nie sprawdza orzeczenia o stopniu niepełnosprawności przed zalogowaniem się.
To co zamierzasz zrobić? Jako członek Rady Starszych zamierzasz blokować tych, o których się dowiesz, że coś widzą?
-- (Julitka): A ja np. ten program widzę TYLKO dla niewidomych. Tak już mam. :) Do integracji ze słabowidzącymi mamy np. FB, gdzie nacisk jest ostry kładziony właśnie na to.
--
-- (Julitka): A ja np. ten program widzę TYLKO dla niewidomych. Tak już mam. :) Do integracji ze słabowidzącymi mamy np. FB, gdzie nacisk jest ostry kładziony właśnie na to.
--
-- (Julitka): Ja już podkreślałam, że Elten by dla mnie coś stracił, gdyby był też dla słabowidzów. I bez urazy dla nich, bo serio fajnie jest wymienić się doświadczeniami. Ale do tego mam FB i to mi wystarczy.
--
This site uses cookies to enhance your experience.