Czym jest Elten?
Wróć do EltenLink#81 Julitka
Idąc za ciosem: Do słabowidzących? A po co?
-- (Zuzler):
DO widzących? A po co? Starczyłoby do słabowidzących.
--
- Klatki – odpowiedziała. – Czekania za kratami, aż zmęczenie i starość każą się z nimi pogodzić, aż wszelka nadzieja wielkich czynów nie tylko przepadnie, lecz straci powab.
#82 balteam
Żeby na konferencjach z nimi pogadać, bo niedowidzących sporo z nas zna, też tematy się trochę pokrywają, więc to akurat rozumiem. Jak jużp isałem mi i tam by widzący nie przeszkadzali, ale żebym ich tu na fora namawiał to nie, bo to tak jak bym namawiał was na forum o historii, mogę niby.
#83 Julitka
A ja np. ten program widzę TYLKO dla niewidomych. Tak już mam. :)
Do integracji ze słabowidzącymi mamy np. FB, gdzie nacisk jest ostry kładziony właśnie na to.
- Klatki – odpowiedziała. – Czekania za kratami, aż zmęczenie i starość każą się z nimi pogodzić, aż wszelka nadzieja wielkich czynów nie tylko przepadnie, lecz straci powab.
#84 gadaczka
Heh, no właśnie. Nie ma portalu tylko dla niewidomych, a jednak niewidomy to niewidomy, a słabowidz często jednak funkcjonuje bardziej jak widzący
-- (Julitka):
Do integracji ze słabowidzącymi mamy np. FB, gdzie nacisk jest ostry kładziony właśnie na to.
--
#85 Julitka
Ja już podkreślałam, że Elten by dla mnie coś stracił, gdyby był też dla słabowidzów. I bez urazy dla nich, bo serio fajnie jest wymienić się doświadczeniami. Ale do tego mam FB i to mi wystarczy.
#86 Zuzler
A ja bym nie miała nic przeciwko, choćby dlatego, że to by bardzo rozszerzyło perspektywę.
#87 sanklip
Dokładnie,
podpisuje się pod Zuzler.
Czemu jesteśmy (jako środowisko) tacy zamknięci?
Cis najzieleńszy jest zimą;
ma zwyczaj śpiewać kiedy płonie.
Heilung -
"Norupo".
#88 cinkciarzpl
Pewnie dla tego, że słabowidy nas po prostu nie rozumieją. Zazwyczaj.
#89 Julitka
A czemu musimy koniecznie nie być?
Mam wręcz wrażenie, że bardzo NIE jesteśmy. Aż za bardzo. :p
#90 Zuzler
Jesteśmy. I nie powiedziałabym, że jest to taką super zaletą. Choćby dlatego, że trend wychodzenia na to cudowne zewnątrz
tak silnie się zakorzenił w ludzkich głowach, że mało wśród nas jednostek, które mają wiele mądrego do powiedzenia, bo albo mają one coś lepszego do roboty, albo tak uważają.
#91 Julitka
Lekko, że tak powiem, obrażasz Eltenowiczów. A niepotrzebnie.
#92 Natalia2000
zgodzę się z Julitką i z Zuzler, po co nam tótaj widzący? po to żeby był jeszcze większy bałagan, i po to żeby się nie można było swobodnie wypowiedzieć na jakiś temat?
#93 misiek
No proszę, klasyczny stosunek zamkniętych śleptusiów do innych. A co, oni są trendowaci? A co, ślepaczki bałaganu nie robią?
#94 Julitka
@Misiek Znów siejesz zamęt, naprawdę. Jak masz kipieć jadem, to kup sobie worek treningowy. Skąd wiesz, czy koleżanka, tak jak np. ja, nie miała na myśli tego, że z widzącymi, którzy wbrew powszechnemu przekonaniu niewidomych nie są tacy źli, można się skontaktować na Facebooku, Whatsappie, Telegramie, Viberze, nawet na IG i Yt, jeśli się chce?
#95 magmar Konto zarchiwizowane
Ja się zgadzam w jednym aspekcie.
Osoby niewidome mają inne potrzeby graficzne niż osoby słabowidzące.
Pajper miałby więcej roboty programistycznej, jak chce mu się w to bawić, nie widzę problemu.
#96 magmar Konto zarchiwizowane
Ale przecież na Eltenie są osoby słabowidzące.
Jeśli zgadzają się na tyflowygląd programu dlaczego nie?
Przecież nikt nie sprawdza orzeczenia o stopniu niepełnosprawności przed zalogowaniem się.
#97 magmar Konto zarchiwizowane
To co zamierzasz zrobić?
Jako członek Rady Starszych zamierzasz blokować tych, o których się dowiesz, że coś widzą?
-- (Julitka):
--
#98 Natalia2000
magmar, Julita nic takiego nie powiedziała, nic w jej wypowiedzi na to nie wskazuje.
#99 magmar Konto zarchiwizowane
Natalio, przeczytaj wpis poniżej.
-- (Julitka):
--
#100 magmar Konto zarchiwizowane
I jeszcze jeden wpis Natalio.
-- (Julitka):
Ja już podkreślałam, że Elten by dla mnie coś stracił, gdyby był też dla słabowidzów. I bez urazy dla nich, bo serio fajnie jest wymienić się doświadczeniami. Ale do tego mam FB i to mi wystarczy.
--