Nie można już instalować aplikacji ms store bez konta microsoft
Back to Systemy (Windows)#1 DJGraco
Hej,
dawniej kiedy instalowałem jakąś aplikację ze sklepu store to kiedy naciskałem przycisk instaliuj to otwierało się okno logowania do konta. Po naciśnięciu alt+f4 instalacja była dalej kontynuowana. Natomiast teraz jak próbuję pobrać chociażby Unigrama to nie mogę, bo kiedy zamykam okno logowania to wraca mi do przycisku pobierz. Czy ta funkcja faktycznie została wyłączona czy u mnie jst coś nie tak?
#2 mojsior
faktycznie nie pobierzesz niczego bez konta microsoft zdaje się, że unigrama można pobrać przez jakiś instalator bez sklepu, ale co i jak to nie wiem
#3 DJGraco
Trzeba mieć Unigrama by to pobrać XD, na telefonie próbowałem przez unigram mirror zaciągnąć, ale na telefonie się nie da pliku pobrać. Pozostaje tylko poprosić kogoś aby mi ściagnął instalkę.
Link do kanału
https://t.me/s/unigramappx
#4 DJGraco
DObra, poradziłem sobie w inny sposób. Wkleiłem linkdo aplikacji na stronie
https://store.rg-adguard.net/
Ona podaje mi linki bezpośrednio do plików apxbundle, tylko tam są 2 pliki i nie wiem który to jest który.
Będę musiał sprawdzić.
#5 zvonimirek222
W przyszłości Microsoft w ogóle zabroni możliwość używania windowsu bez konta Microsoft. Na razie widziałem dla windows 11. Skończy się dobre życie dla ludzi, lubiących kombinować.
#6 Paulinux
Win 11 pro spokojnie działa :)
#7 zvonimirek222
Owszem, na razie działa, ale ty, która jesteś na insiderkach powinnaś wiedzieć, czytając changelog, że już przy czystych instalacjach nie będzie to możliwe.
#8 Paulinux
Ostatnio nie czytałam logów, przyznaję się, ale mam nadzieję, że mądre głowy coś wymyślą
#9 nuno69
No i dobrze.
#10 nuno69
Tak ma być.
#11 DJGraco
No i trudno. Trzeba będzie zrezygnować z Windowsa.
Microsoft stacza się coraz bardziej.
#12 daszekmdn
Dobrze? A powiedz mi, co Ci daje to konto Microsoft? Mi jak dana rzecz jest nie potrzebna, to jej nie używam a Windows od 8 wciska mi masę badziewia.
#13 nuno69
Chyba nie będę przeklejał tego co ci pisałem w PM xD. Musiałbym długo i dużo cenzurować.
#14 nuno69
@DJGraco i na co się przerzucisz? Na Maca gdzie musisz sięzalogować na Apple ID czy na Linuxa, gdzie jako dźwiękowiec będziesz w czarnej dziorze? Nie bądź śmieszny panie.
#15 DJGraco
Nuno przecież na Linuxa jest reaper
#16 zywek
Nie ma żadnej dostępności.
#17 nuno69
Ten Reaper na Linuxa to takie "he he he", bo system dźwięku w tym systemie leży, takoż z obsługą wtyczek VST. Linux jest fajny na desktopach, ale nie do wszystkiego.
#18 zywek
Ja tylko czekam, @nuno, aż Ci microsoft zablokuje możliwość zalogowania sę na konto pseuolokalne bez internetu i czekam na Twoją frustrację, jak wyjedziesz gdzieś, gdzie nie będziesz miał internetu a weźmiesz ze sobą po coś laptopa. tylko na to czekam.
#19 daszekmdn
Ani ja nie będę przeklejał bo jeszcze bardziej musiał bym cenzurować. Ja w ostateczności przejdę na Linuxa.
#20 pates
Ja już się z pingwinem lubię, stoi sobie na acerze swiwcie 3 i jest moim głównym systemem w szkole.