Zabawy tekstowe

Obsunięty paluch

Started by Zuzler 57 posts last post 2 months ago Page 3 of 3

mokro>mikro
Happy hacking

To może przesranek?
-- (Zuzler):
Bywa, że gdy piszemy na klawiaturze komputera lub na maszynie brajlowskiej, obsunie się w którąś tam stronę paluch lub, w wypadku brajla, któryś punkt się nie dobije i powstać z takiego obsunięcia mogą intrygujące neologizmy albo zwykłe wyrazy, ale w kontekście reszty tekstu dające ciekawe efekty.
Przykłady:
gdy nacisnąć o jedną literę w lewo powstać może
przysranek zamiast przystanku, serwerka a nie serwetka oraz mój ulubieniec: gej :* zamiast hej :)
No to co, szukamy dalej? :)

--
Władca słońca

#43 2 likes

Jak to szło? Kochanie, jak ci się dzisiaj srało?
Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.

#44 1 like

Przyprawa do koszenia ogórków. Zabiło. :D

A co powiecie, gdy obsunie się paluch podczas pisania na tabliczce?
Władca słońca

#46 4 likes

No, aua np, jak dłutko wyskoczy.

Ja nie lubiłem pisać na tabliczce! Taką najczęściej wyznaczano mi karę.
Władca słońca

#48 2 likes

Konga Czyżewska-Drabik i jama istna.

#49 3 likes

Ludzie bardzo często piszą do mnie Koniu. ;) :D
Nawet jeśli jesteś aniołem, zawsze znajdzie się ktoś, komu będzie przeszkadzał szelest twoich skrzydeł. Autor nieznany.

Jeszcze kocie to rozumiem :D
Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.

Autentyk, ludzie w waginie.

A co tu miało być naprawdę?
Happy hacking

#53 1 like

Ludzie w wagonie.

dziwki wielkie, zamiast dzięki wielkie

Największa beka jest z obsuniętego palucha, kiedy zdarzy się w mowie, nie w piśmie. Dla przykładu, kolega ode mnie chciał ostatnio kod do bluka.
Happy hacking

#56 4 likes

Najlepsza wpadka będzie gdy nauczycielka, pisząc na klawiaturze plan lekcji dla dzieci, w jednym wyrazie wstawi prawy alt w złym miejscu, a w drugim pominie jedną literę. I zamiast język angielski napisze jeżyk anielski.

Puchacz, ruchacz XD