EltenLink

słuchawki kostne

Back to Słuchawki

#61 markus1234

Odświerzam wątek. Od 7 grudnia posiadam słuchawki kostne, nie wiem jaka to firma, ale w moim komputerze i w moim iPhonie wyświetlają się jako G18. Jestem z nich zadowolony, nawet fajnie grają. Dostałem je od wolontariuszy ze Szlachetnej Paczki. I szkoda, że nie ma tego modelu na allegro, bo bym sprawdził, ile one kosztują. Nawet instrukcji w wersji elektronicznej nie znalazłem. Jest tylko w formie papierowej niestety.

2019-12-12 11:52

#62 balteam

Ktoś testował after shock air? Podobno najlepsze wg rankingu, który znalazłem, chociaż jak by ktoś miejsca pozamieniał to nie odróżniył bym po opiniach.
Wszędzie piszą, że dobre mikrofony, a jakim cudem są dobre, skoro na bluetooth źle działają? Czy one źle tylko nagrywają podczas rozmów, a hm, podczas nagrywania np. apką do nagrywania, są lepsze?
Oto ranking słuchawek, jest po angielsku, po polsku nic nie ma poza porównaniem after shocków, no i stare są rankingi, a ten z maja.
https://headphonecritics.com/best-bone-conduction-headphones/

Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.
2020-09-04 21:35

#63 pioter998

co do tych afterszox titanium to można w nich zmienić barwę głosu i są 3 możliwości. wystarczy w czasie kiedy działają wcisnąć i dłużej przytrzymać przyciski głośniej i ciszej jednocześnie. jeśli się zmieni na jedną z tych trzech to nie drżą te przetworniki na twarzy.

życie jest Piękne.
2020-12-10 18:59

#64 markus1234

Tam w tych aftershoksach są dwie możliwości zmiany. Kiedyś miałem aftershokz trex titanium, ale się zepsuły.

2020-12-29 23:35

#65 Seva

Cześć,
Ja używam aftershokz aeropex.
I uważam, że to jest najlepsza model słuchawków od tej firmy.
Używam słuchawki od aftershokz od 2015 roku i miałem 3 modele.
Aftershokz z przewodami, aftershokz trekz tetanium i aeropex.
Aeropex są najbardziej drogie ale są najlepsze.
Niestety nie powinno dla mnie używać innych słuchawków bo mam problemy z lewym uchem.
Ale jestem bardzo szczęśliwy, że niedawno kupiłem aeropex.
Mam nadzieję, że one nie przestaną działać w następnem roku, jak to było z trekz tetanium. :)

Edited 2021-07-08 22:22

#66 balteam

Potwierdzam, aktualnie najlepszy wybór przynajmniej z aftershokz, chyba i tak lepszej firmy nie ma.

Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.
2021-07-08 23:49

#67 pates

Są jeszcze jakieś kablowe?

„Równowaga nie działa w korporacjach. Tam rządzi chaos i budżet.
2021-07-09 16:40

#68 Seva

Nie myślę, że są kablowe słuchawki kostne na świecie.
Kablowe to usb?

2021-07-09 17:12

#69 pates

Nie, na jack.

2021-07-11 01:03

#70 Seva

Aaa rozumiem!

2021-07-11 18:51

#71 markus1234

Co do słuchawek kostnych, to ja zauważyłem jedną rzecz. Jak człowiek ma długie włosy, to wtedy gorzej w tych słuchawkach słychać, dźwięk jest przytłumiony. Natomiast jak się ma obcięte włosy, to dźwięk jest głośniejszy i wyraźniejszy.

Edited 2021-07-24 20:48

#72 camila

Ja wiem? Używałam moich z długimi włosami, ale zawsze spiętymi w kitę, i działało. Teraz mam ścięte na chłopa, i też działa. ;)

ENFP
2021-07-27 17:40

#73 pates

Coś przewodowego jeszcze da radę gdzieś dostać?

2022-09-01 11:26

#74 markus1234

Odświerzam wątek i mam pytanie. Otóż mój tata zażyczył sobie słuchawki kostne do naszego telewizora Samsung. Jakie słuchawki kostne byście polecali? Pozdrawiam i czekam na odpowiedź.

Edit: |Ja bym mu polecił słuchawki kostne Aftershokz Trekz Titanium, ale czekam na wasze zdanie i wypowiedzi na ten temat. Co do tych słuchawek Trekz Titanium, to ja ich ostatnio używam przy swoim laptopie, jakość dźwięku jest nawet dobra, chociaż brakuje w nich basu.

Edited 2023-12-25 15:08

#75 balteam

na pewno aftershokz aeropex są dobre, ale i najdroższe.
Hm, dlaczego mu są potrzebne słuchawki kostne do telewizora, tak z ciekawości pytam, więc ja nie chcesz to nie odpowidaj.

2023-12-26 09:18

#76 markus1234

Właśnie zamówiliśmy słuchawki kostne Aftershokz Areopex.
Tata mi powiedział, że po to mu są potrzebne słuchawki kostne do telewizora, bo nie męczą uszu.

2023-12-26 11:51

#77 balteam

no to będzie tata zadowolony, słuchawki lekkie, jak w miarę cicho się słucha to może z 8 albo 10 godzin wytrzymają, tylko uważajcie na nie, bo nie jest to jakaś mocna konstrukcja.

2023-12-26 23:06

#78 markus1234

Witajcie. Przychodzę z takim małym pytaniem. Ostatnio wydarzyła mi się trochę przykra rzecz ze słuchawkami kostnymi Trekz Titanium, które miałem kupione w marcu. Mianowicie, gdy w tamtym tygodniu we wtorek wyciągałem je z plecaka, to zauważyłem, że prawa słuchawka zaczęła wisieć luźno. Obecnie tamte słuchawki trafiły do pudełka z popsutą elektroniką.
Ale od wczorajszego wieczora posiadam nowe słuchawki Trekz Titanium, i mam w związku z tym pytanie. W czym najlepiej nosić takie słuchawki kostne, żeby się znowu nie połamały? Bo noszenie ich w plecaku bez żadnego etui, to chyba nie jest najlepszym pomysłem. Niby w zestawie dostałem etui na te słuchawki, ale trochę boję się do niego te słuchawki wkładać, bo nie chciałbym, żeby znowu się połamały. Czekam na odpowiedzi, w czym najlepiej takie słuchawki kostne nosić, żeby nie uległy zniszczeniu, gdy będę chciał je znowu spakować do plecaka.

2024-11-06 21:25

#79 Numernabis

No to chyba sam sobie odpowiedziałeś

Znajdź sobie zajęcie, które kochasz, a nie przepracujesz w życiu ani jednego dnia.
2024-11-06 22:04

#80 Pitef

Skoro producent dał ci etui, to dlaczego masz go nie używać?

Sygnatura? A co to jest i do czego :D
2024-11-07 08:41