nsoft15 — Post 1 of 19
I pozwolę sobie też i ten wątek Wam odświeżyć, bo to kolejny wątek w stylu temat wiecznie żywy. Z mikrofonów do 200 złotych dynamicznych, które będą brzmieć nawet kijowo, ale zawsze jednakowo po prostu nie ma. Mikrofony dynamiczne cechują się jednak tym, że nawet drogie zostawiają zawsze jakieś szumy, więc warto o tym pamiętać. Wobec czego tutaj jednak szedłbym albo w mikrofony przy tym budżecie dołożyłbym stówkę. Bo zapewne już został kupiony, ale to jest taki temat, gdzie pewnie ktoś inny też będzie chciał wiedzieć ewentualnie. To są takie tematy jak i mikrofon, że ciągle jakieś nowe powstają i tak dalej. Więc ja bym proponował dołożyć stówkę i na przykład kupić, czy tam lekko, no myślę, że stówkę spokojnie, czy tam leciutko z hakiem i kupić tutaj wspominany Audio Technica AT2020. Lub na USB AT2020 i podłączyć do interfejsu. Ewentualnie kupić mikrofon na opcję XLR, ten do którego mówię ja, czyli za te 450 złote S-Electronics X1A. Przepraszam, X1A, X1A, X1A. Zdecydowanie, jeżeli chodzi o mikrofon dynamiczny, bardzo dobrą opcją jest mikrofon PreSonus PD70. Na stronie bankmikrofonow.dobrypoziomdzwieku.net Zobaczę, czy już to dodałem. Kurde. Powinniście sobie... Posłuchać tego Majka. Bank mikrofonow.dobrypoziomdzwieku. Kurczę, powinienem sprawdzić zanim włączę się, ale dobra. Moja wina. Co to jest? Wchodzicie na bankmikrofonow.dobrypoziomdzwieku.net Bank mikrofonow. I tak. Wchodzicie w link mikrofony dynamiczne. To jest po prostu moja strona, która służy właśnie do takich celów. Tak. I są tutaj próbki różnych mikrofonów. Dobra. To ja dam linka bankmikrofonow. O. To jest taka strona, na której, że tak powiem, nie naciągam jeszcze na kursy moje i podcasty. I tak dalej. Dobra. To ja wam tutaj dam... O. Okej. Ja wam tutaj dam linka. Posłuchacie sobie po prostu kilku Majków w różnych cenach. PreSonus PT-70 to jest Majk dynamiczny. Bardzo dobrze wykonany. Jak chodzi o postprodukcję. Niewiele z nim trzeba robić. Słuchajcie. Naciupałem na nim. I tak. I tak. I tak. I tak. I tak. I tak. I tak. I tak. I tak. I tak. I tak. I tak. I tak. I tak. I tak. I tak. I tak. I tak. I tak. I tak. I tak. I tak. I tak. I tak. I tak. I tak. I tak. I tak. I tak. I tak. I tak. I tak. I tak. I tak. I tak. I tak. I tak. I tak. I tak. I tak. I tak. I tak. I tak. I tak. I tak. I tak. I tak. I tak. I tak. I tak. I tak. I tak. I tak. I tak. I tak. I tak. I tak. I tak. I tak. I tak. I tak. I tak. I tak. I tak. I tak. I tak. I tak. I tak. I tak. I tak. I tak. I tak. I tak. I tak. I tak. I tak. I tak. I tak. I tak. I tak. I tak. I tak. I tak. I tak. I tak. I tak. I tak. I tak. I tak. I tak. I tak. I tak. I tak. I tak. I tak. I tak. I tak. I tak. I tak. I tak. I tak. I tak. I tak. I tak. I tak. I tak. I tak. I tak. I tak. I tak. I tak. I tak. I tak. I tak. I tak. I tak. I tak. I tak. I tak. I tak. I tak. I tak. I tak. I tak. I tak. I tak. I tak. I tak. I tak.