Nagrywamy

poszukiwanie rejestratora

Started by jamajka 393 posts last post 5 years ago Page 11 of 20

Ok tylko w olympusie ls14 mi się wydaję że ten limiter jest jakiś dziwny nagrywałem jak szedłem do sklepu i cały ruch uliczny wyciszał
Zapraszam do mojej biblioteki dźwiękowej :)

hej mati u mnie tak wycisza wlasnie funkcja autolevel ktorej przezto nienawidze:D
i jeszcze do ziwka
W razie problemów wolę ściszyć na 0 bo i tak się nagra
u mnie na zero sie nagrywa cisza:D

BO Ty masz chyba cyfrową regulację gaina.
A ja się TOmecki będę upierał przy swoim, bo mam do tego prawo.

Nie no jasne, ale podyskutować zawsze można. :d

hej ziwek,
niewiem co mas namysli piszac o cyfrowej regulację ale ja mam na h1N do glosnoscy od mikrofonow kolko ktore sie krecy.

#206 1 like

ja zgadzam się całym sercem z tomeckim, że limiter w normalnych sytuacjach nie powinien się włączać, ale jako awaryjna opcja powinien być włączony, ale pziom głośności tak wysterowany, żeby się włączał jak najżadziej, najlepiej wcale
po co mi sygnatura?

hmmmm tylko pytanie czy w olympusie ls14 się tak da żeby limiter tak ustawić

Nie da się. ON się będzie ciągle włączal, bo Olympus ma przestery tam, gdzie normalny rejestrator ich nie ma.

chyba że zrobię jeszcze 1 test ściszę go i nagram coś z limiterem i zobaczymy

w lskach da się przy włączonym limiterze sterować głośnością, bo na dm się np nie dało :D
po co mi sygnatura?

tak w ls się da

Witajcie dodałem na blogu nagranie z włączonym limiterem w olympusie ls14

polecam rejestrator ls p2 nie jest asz tak drogi jak na mówiący rejestrator olympusa ja go kupiłem w saturnie za 800 zł jak ktoś znajdzie nowy taniej to będzie miał szczęście oczywiście przy kupowaniu z alegro trzeba doliczyć przesyłke

Słuchajcie, a powiedzcie mi coś więcej o LSP2... Jak będę mieć fart, to dostanę go z AS, więc chcę poznać, z czym przyjdzie mi pracować... Wiem, że tam generalnie jest problem z przesterami, ale coś więcej?
***Jak ja nie cierpię sPAMerfów!

Problem Ls-p2 polega na tym, że nie ma możliwości przy włączonym limiterze regulacji głośności więc albo limiter, czy w tym przypadku atomatyczna regulacja głośności, która działa tak sobie albo sensowne ustawienie głośności w razie czego bez ogranicznika więc w razie czego "witaj przesterze". Moim zdaniem za połowę ceny można dostać Zooma h1n, który jest zwyczajnie lepszy albo trochę dopłacając Rolanda r-07, który może być sterowany smartfonem via BT. Nie używałem jeszcze tego sprzętu, ale appka jest dostępna w miarę na Androida i IOS więc nie polecam tego w 100%, jednak wydaje się to godne zainteresowania.

zoma h1N mam ja, wiec kto cos chce wiedziec, to pytajcie.

Ale ja już złożyłam wniosek o Olympusa, o czym już pisałam.
Chcę jak najbardziej uzbroić się do pracy z nim.
***Jak ja nie cierpię sPAMerfów!

aa okey.

Julitko- to, że złorzyłaś wniosek na Olympusa, nie znaczy, że akurat musisz Olympusa kupić. Ważne, żeby to był dyktafon.
Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.

#220 1 like

No nie koniecznie, tam się we wniosku wpisuje konkretnie, co się chce kupić. Nie mówię, że nie da się tego zmienić, ale to też się robi we wniosku.
rzeczy niemożliwe od ręki, cuda w przeciągu trzech dni.