PLS generator.
Back to Nowości, odkrycia, newsy#81 daszekmdn
No i niestety padło. Nie chciałem rzucać słów na wiatr, ale reinstal systemu etc etc.
W ferie zabieramy się za PLG3.0.
#82 DJGraco
A czy w ogóle wyszło 2.0?
#83 daszekmdn
Nie.
#84 DJGraco
To po co wydawać 3.0?
To nie logiczne.
#85 DJGraco
Żaden program, którego znam nie miał wersji numerowanych podam przykład od najstarszej:
1.0
1.1
1.1.1
1.2
3.0
5.0
5.1 itd.
#86 daszekmdn
Ale 2.0 było w becie, każda generacja zyskuje inny pierwszy numer, taka moja polityka wydawnicza.
#87 daszekmdn
Ostateczna wersja 2.0 na dniach. Odzyskałem HSP więc mogę skompilować po poprawkach z aktualizatorem, który wysypuje program.
Za 3.0 zabierzemy się... W tym roku :D.
#88 daszekmdn
Nie rzucam słów na wiatr :)
Po około 3 godzinnej ciężkiej męczącej pracy (Testach nowego aktualizatora oraz zmuszania starego dawno nie otwieranego i niezbyt czyszczonego kodu do współpracy) udało się! Nową wersję wrzucę rano, bo dzis już prawie zasypiam podczas pisania i dziwię się, że mogę tworzyć składne wypowiedz.
Jeśli nie wrzucę do godz 15 proszę o przypomnienie w wiadomości prywatnej. Z tego wieczoru to mało co zapamiętałem. :D
#89 zywek
Ja znam taki program, Windows się zwie. 1x, 2x, 3.1, 3.11, nt4.0, coś tam 4.5 do 4.9 z rodziny 9x, potem 5.0 windows 2k, 5.1 xp x86, 5.2 xp amd64 na którego nic nie było, 6.0 vista, 6.1 win7, 6.2 win 8, 6.3 win 8.1, początkowo 6.4 ale następnie 10.0 win 10. Da się, da się.
#90 johnson
Tak samo portable apps było 2, później 6 i nagle skok do 10. Dobra. Koniec tego tematu.
#91 daszekmdn
Oto jest wyczekiwana wersja 2.0!
Wiem, miało być na początku Marca, ale chcieliśmy wszystko zrobić jak najlepiej.
Link:
http://soft-programmers.ml/data/plg2.0.exe
#92 DJGraco
Swietnie!
A tak z ciekawości jest PL wersja? Bo wydaje mi się, że w Release powinna być PL. Czy można jakieś tłumaczenie zrobić?
#93 daszekmdn
Gdzie w release PL?
Nie, jest tylko Angielska.
3.0 będzie tłumaczalna.
#94 patrykkubaszczyk Archived
Hmm, mi się wydaje, że kiedyś była.
#95 daszekmdn
Teraz już nie ma.
#96 daszekmdn
Post bardziej w ramach ciekawostki niż przydatności, ale co tam.
PLS Generatora w wersji 2.0 bez problemowo uruchomicie nawet z dyskietki, a program tam się zmieści. Zapisywanie PLS-ów na tym nośniku również działa.
Jedyne z czym jest problem, to z updaterem, bo wyskakuje błąd, ale może ja mam po prostu za stary system na stacjonarce hehe.
#97 misiek
To czekam na wersję na kasecie na Commodora... DDD
-- (daszekmdn):
Post bardziej w ramach ciekawostki niż przydatności, ale co tam.
PLS Generatora w wersji 2.0 bez problemowo uruchomicie nawet z dyskietki, a program tam się zmieści. Zapisywanie PLS-ów na tym nośniku również działa.
Jedyne z czym jest problem, to z updaterem, bo wyskakuje błąd, ale może ja mam po prostu za stary system na stacjonarce hehe.
--
#98 szarka
Dobre Łysy :))
#99 daszekmdn
Zrobił bym ale nie umiem :D
#100 daszekmdn
Niebawem PLG V2.1.
Wersja zawierać będzie wyłącznie poprawki.