Oprogramowanie

Fluent Search: przeszukiwanie treści nigdy nie było łatwiejsze

Started by nuno69 88 posts last post 3 years ago Page 4 of 5

#61 Archived

mi się ustawienia wysypują.

#62 1 like

Set tab always clear
- "Intelligence and wisdom is like jam. The less you have, the harder you're trying to spread it arround." - French proverb

Gdzie mogę znaleźć te wszystkie słowa kluczowe - polecenia?

Najlepiej wpisać sobie samo set i dać enter i po ustawieniach nawigować tabem i strzałkami. To wsparcie dalej się robi, więc nie jest to najwygodniejsze.
- "Intelligence and wisdom is like jam. The less you have, the harder you're trying to spread it arround." - French proverb

always clear. Zmieniam i nic. Coś źle robię? Enterem, spacją się zmienia? I potem jakoś to zatwierdzić jeszcze?

Enterem. Powinno powiedzieć "Toggled ON"

#68 1 like

Ten program nigy nie przestanie mnie zaskakiwac.
Odkryłem "Instant search". Włączenie tego pozwala nam szukać bezpośrednio w danym procesie bez otwierania FS. I tak na przykład jak dodamy sobie Chrome do listy, to wtedy nie działają nam skroty takie jak "H" czy "B", ale za to pisząc możemy od razu przechodzić do interesujących nas treści na stronie WWW. Ja to włączyłem w foobarze, bo moje skrty dla tego programu i tak korzystają z modyfikatora.
Aha, i w najnowszej wersji program może zachowywać się trochę dzijwnie, bo deweloper zaczyna implementować normalną dostępność, czyli że system mowy wbudowany w FS nie będzie już potrzebny

Nuno co masz na myśli przez to, że skróty do twojego foobara korzysają z modyfikatora?

CTRL, SHIFt, ALT ETX

Update co do FLuent Search.
Najnowsza wersja Nightly to praktycznie zwięczenie prac nad dostępnością programu. Dostępne są już ustawienia z poziomu GUI, preview, ekran główny i inne rzeczy

Jaki teraz jest skrót na włączenie tej dostępności? W podkaśie mówiłeś, że się zmieni, apodkast stary.
Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.

#73 1 like

CTRL+ALT+SHIFT+1

Jak go odkontekstowić? Jestem se na czacie whatsappowym, chcę coś zgooglać, ale hashtag web jakoś nie wskakuje. Muszę koniecznie na pulpit?
____________Panu się zdaje, że życie polega na tym, żeby dorosnąć. Co? Być dorosłym; zdać egzamin; zadośćuczynić normom. A co to jest norma? Czy pan, jako psychiatra może mi odpowiedzieć? Co to jest norma? Nie może pan, bo to jest g**no.

Hashtag google.

Kurde ta prostota jest cudowna. Jest jakaś lista tego?
____________Panu się zdaje, że życie polega na tym, żeby dorosnąć. Co? Być dorosłym; zdać egzamin; zadośćuczynić normom. A co to jest norma? Czy pan, jako psychiatra może mi odpowiedzieć? Co to jest norma? Nie może pan, bo to jest g**no.

Owszem, w ustawieniach > Search tags

Ktoś jeszcze korzysta? Ja powoli dojrzałem do tego wspaniałego narzędzia, i mam problem. otóż dodałem sobie lokalizację z plikami, do indexowania zawartości, i potrzebuję odbudować indeks. Problem w tym, że w zakładce files ten przycisk jest niewidoczny. Czy zatem jest szansa, żeby. po 1. Jakoś w to kliknąć? p9o 2. Index odbudował się automatycznie?

hej hej, ja korzystam i nadal pracujemy nad accessibility!!!
Rebuild indeksu to taka rzecz, co ją przeoczyliśmy robiąc dostępność i jeszcze trzeba po staremu, to jest:
1. Otwierasz FS
2. Wpisujesz Set, dajesz tab, wpisujesz Indexer.
3. Idziesz w prawo i pod możliwymi indekserami masz "Rebuild Fluent Search Index"

Dziękli za przypominajkę.