Szukanie pracy, możliwości zawodowe masażysty
Back to W szkole i w pracy.#1 nietoperz
Witam jestem dyplomowanym masażystą ukończyłem policealne studium masażu leczniczego w krakowie i szukam pracy w zawodzie masażysty niestety nie jest łatwo a jak ie jusz znajdzie jakaś potencjalna praca to niechcą osoby niewidomej jeśli by ktoś z eltenowiczów wiedział lub mógł sie dowiedzieć czy gdzieś na terenie krakowa ni szukaj masażysty do pracy to prosze o info albo na eltenie albo na tel mój numer telefonuto 666212769
#2 matid25
Hej spróbój tutaj coś słyszałem że może się zwolnić miejsce po masażyście ale pewny do końca nie jestem https://polki.pl/zdrowie/ogolnopolska-baza-zoz,niepubliczny-zaklad-opieki-zdrowotnej-vobis-vita-janusz-wodnicki-krakow,6907,zaklad.html
#3 mucha
i to jest właśnie to się wyuczysz zawodu a i tak nie ma pracy
#4 matid25
Najlepiej spróbować otworzyć własny biznes:)
#5 misiek
Tak, bo w naszym kraju to jest takie proste.
#6 matid25
Nie mówię że proste ale teraz jak patrzę na wymagania jakie ma spełnić masażysta to osoba niewidoma nie jest w stanie tych wymagań przeskoczyć. Druga sprawa jest taka że nie stety ale wolą fizjoterapeute niż masażyste a dlaczego? Bo nie dość że fizjoterapeuta wymasuję to jeszcze obsłóży aparatury.
#7 matid25
fakt w dużych miastach jest ciężkie przebicie ja spróbuję u siebie w miasteczku
#8 misiek
Ehh- kiedyś z moją byłą planowaliśmy, że w przyszłości otworzymy salon kosmetyczny z masarzem. Ona była kosmetyczką, ja byłem na studium masarzu. Niestety- wszystko się posypało.
#9 matid25
fakt jest ryzyko, że mi się posypie nie mówię nie. Ale jak widzę że do baz danych brak rekrutacji a z masażem jest jak jest spróbuję. Otworzyć :)
#10 mucha
ja się własśnie uczę w technikum teraz czwarta kalasa i co tutaj robić
#11 matid25
A jaki kierunek robisz?
#12 mucha
masażystę właśnie
#13 nietoperz
po samym zdaniu egzaminu z masażu i otrzymaniu dyplomu niema gwarancji że ie wogule znajdzie prace a tak oguleto najlepiej jeszcze poza szkołą zrobić studia z fizjoterapi ale magisterke wtedy ma ię dusze szanse no i dodatkowe kursy z samym dyplomem technika to ą marne zanse na znalezienie pracy no chyba że w spabo w przychodnich i w szpitalach to marne szanse
#14 misiek
Teraz nawet gdybym chciał to nie mam hajsu. Ledwo uzbierałem pięć koła na remont domu.
--Cytat (matid25):
fakt jest ryzyko, że mi się posypie nie mówię nie. Ale jak widzę że do baz danych brak rekrutacji a z masażem jest jak jest spróbuję. Otworzyć :)
--Koniec cytatu
#15 matid25
Dodatkowe kursy jak najbardzie ja idę teraz od dziewiątego lipca na masaż tkanek głębokich i punktów spustowych w późniejszym czasie zamierzam zrobić kurs terapii manualnej. To fakt w dzisiejszych czasach po żadnej szkole nie stety nie ma gwarancji że będziemy pracować w swoim zawodzie.
#16 mucha
no i to jest najgorsze
#17 matid25
I po za masażem będę robił zaocznego technika realizacji dźwięku może w tym zawodzie się po szkolę uda coś złapać jak nic z masażem nie wypali.
#18 skrzypenka
No, ja też długo szukałam pracy w swoim zawodzie, ale teraz ją mam.
#19 skrzypenka
To też nie było takie proste, bo za pracą musiałam się wyprowadzić aż do Szczecina z Łodzi.
#20 misiek
Fajnie wiedzieć. Ja akurat jestem z łódzkiego i coraz bardziej się przekonuję, że dobrze że studiów nie skończyłem jak Prezydent Kwaśniewski.