EltenLink

nakaz tworzenia normalnych nicków

Started by balteam 109 posts last post 6 years ago Page 4 of 6

#61 1 like Edited

--Cytat (djkrissu):
Ale co mi po tym, że przestanie gadać, skoro nie dowiem się co ten ktoś napisał po wypowiedzianym nicku?
--Koniec cytatu
Da Ci to, że naciskając F4 odczyta Ci cały post bez nicku.
Już o tym kilka postów dalej pisałem.
Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P

#62 1 like

Owszem, ale napisałem, że co wtedy kiedy chcę odsłuchać cały wątek. Zakażdym razem mam wciskać f4? to bez sensu.
Fiorda! to projekt dwójęzyczny, polsko-ukraiński. Fiorda, to "muzyka dla każdego o każdej porze nocy i dnia". Zapraszam do zapoznania się z tym projektem, a może znajdziesz tam coś dla siebie? http://dmsrv.pl:7181/fiorda To link do strumienia zapasowego, a główny strumień znajduje się pod adresem: http://radiofiorda.pl/stream Na razie pilot, w krótce audycje na żywo. strona projektu: https://radiofiorda.pl

#63 2 likes

Tak czy siak, możliwość edycji nicków byłaby idealnym rozwiązaniem. Każdy sobie ustawiałby dla danego usrera własną nazwę, to tak jak w GG, Skype, Messenger, nick pozostaje dla programu niezmienny, ale my sobie przypisujemy własną przyjazną nazwę, nikt nikogo nie zmusza, chcesz przypisujesz, nie zostawiasz jak jest.
Dziękuję wszystkim tym, którzy mnie wspierali i pomagali, wszystkim tym, z którymi miło się gawędziło i spędzało czas.
Ostatnie zdarzenia przyspieszyły moją decyzję, odchodzę.
Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać
Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę.
Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest..
Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku.
Jak to nawet namiastka władzy potrafi uderzyć do głowy...
Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.

no to by było edobre rozwiązanie poniekąd
Przekonanego nie odwiedziecie od przekonania, tak samo nieprzekonanego do niego nie przekonacie.

#65 2 likes

Ale gdzieś już niestety napisano że nie jest to możliwe :/.
Mój nick też mi się bardzo niepodoba, ale rzucić konto z taką ilością wpisów, wiadomości i czego tam jeszcze to tak jakoś kiepsko.
Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P

no ja bym zmienił konto, ale szkoda tylu wpisów, wiadomości, tak jak popszednik
Przekonanego nie odwiedziecie od przekonania, tak samo nieprzekonanego do niego nie przekonacie.

#67 2 likes

Ale możesz zmienić konto, tamtego i tak nie usuniesz. Możesz mieć dwa po prostu, a pisać na forach z drugiego, bez miliardów cyferek.

Ewentualnie rozwiązaniem byłoby wprowadzenie opcji zmiany nicku przy zachowaniu samego konta, jeśli to możliwe, choć mi też nicki z cyframi nie przeszkadzają.
Przyjaciel tworzy w nas nową przestrzeń, która prawdopodobnie nie zaistniałaby nigdy, gdybyśmy go nie spotkali. Tylko dzięki niemu rodzi się w nas nowy świat. – Anaïs Nin

#69 1 like

O, to by było eleganckie wyjście, ja bym sobie nick zmieniła chętnie np.

#70 1 like

Jeszcze się nie spotkałem z forum gdzie można sobie zmieniać nick. Owszem, taka możliwość była, ale tylko odgórnie, rpzez administrację.
Jedyne co można by wprowadzić, była już o tym gdzieś dyskusja, że sami moglibyśmy nadawać własne nazwy userom, nazwy te byłyby zapisane lokalnie na naszym komputerze i tylko my mielibyśmy te nazwy, widoczne tylko dla nas., tzw nazwa wyświetlana, jak np. w klientach pocztowych, GG itp.
Dziękuję wszystkim tym, którzy mnie wspierali i pomagali, wszystkim tym, z którymi miło się gawędziło i spędzało czas.
Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać
Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę.
Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest..
Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku.
Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.

#71 2 likes

Łowca, ostatni komentarz Daszka jakby wyjaśnia to i owo. Przydałoby się jeszcze tylko znaleźć, gdzie to zostało apisane.

#72 1 like

Jestem zdecydowanie przeciw zmianom nicków. O takich rzeczach się myśli, jak się zakłada konto, a nie potem, po szkodzie.
Jeden z drugim co tydzień zmieniałby sobie nick, a reszta miałaby problem.
***Jak ja nie cierpię sPAMerfów!

Na forum radiopolska można zmieniać nick co 365 dni. Jest to tzw nazwa wyświetlana. Czyli jeżeli sobie zmienię nick djgraco na gracjan to na forum, w wiadomościach etc jestem widoczny jako gracjan, ale loguję się za pomocą nicku DJGraco. Bieżcie od radiopolski przykład!

#74 1 like

Ale tonadal jet tak, że jesteświdoczny pod starym nickiem, jedynie dla Ciebie to zmienia, żelogujesz sięnowym nickiem.
Jak pisałem, najlepszym roziwązaniem jest możliwość ustawiania wyświetlanej nazwy danego usera, każdy według własnego upodobania nazywałby sobie userów i byłyby te zmiany widoczne tylko dla mnie, tylko na moim Eltenie.

nie ma się co kłucić o nick Łukasza bo jest jeden, ale opcja którą zaproponował Tomecki to świetny pomysł, i ja go popieram na stuwę, i fajnie by było jeszcze zrobić opcję tak jak jest na Team talku zmień nick w ustawieniach eltena co o tym myślicie?

Ale łowca, źle mnie zrozumiałeś, przeczytaj jeszcze raz mój wpis

#77 2 likes

a ja jestem za zmianą nicków ale lokalnie, to znaczy ja zmieniam, że mi łowca androidów wyświetla się jako blabla, takie osłownikowywanie.
po co mi sygnatura?

no też nie było by to złe

To byłoby bardzo złe. Wyobrażacie sobie wzmianki? A bo ten blabla powiedział, jaki blabla? No blabla, taki użytkownik. A ja np mam łowcę jako tratra, ehhh.

#80 1 like

Zdecydowanie, jak mówiłam, jestem przeciw globalnej zmianie nicków, tzn. sytuacji, w której ja teraz wszystkim, jak leci, przedstawić się mogę wczoraj jako Julitka, dziś jako Bumbarbalka, a w środę jako StareSkarpetyBoJutroJestPomidorowa. Nie, dzięki! Tak samo nie przemawia do mnie zmiana nicków co 365, 111 czy jakąkolwiek ilość dni. Nie. Jeżeli chcecie sobie jakoś tam po swojemu nazywać użytkowników - ok, ale raczej tylko w kontaktach i prywatnych wiadomościach, żeby nie było wspomnianej sytuacji ze wzmiankami.
***Jak ja nie cierpię sPAMerfów!