W czym grupy są lepsze od grup?
Back to EltenLink#21 lwica
Wyszukiwanie jest zmorą Eltena. :D ALe tak jak już mówiłam, osobiście nie wyobrażam sobie tworzenia wątków i nie odbierania rozmowie naturalnego toku, zwłaszcza gdy rozmawia się z ludźmi, którzy lubią wyrazowe rozkminy. ;) Ale chętnie zobaczyłabym taką a la grupową konwersacje na forum, żęby sprawdzić czy mam racje, że to jest nieco sztuczne.
#22 magmar
Muszę mieć ich w kontaktach?
Ignorancja to siła. G. Orwell "Rok 1984"
#23 Monia01
O nie, nie, nie...
🇺🇦 🇵🇱
#24 lwica
@Magmar nie, ale jeśli ich nie masz musisz wpisać z palca. :)
#25 magmar
Dzięki, przynajmniej czegoś się dowiem, bo naprawdę nigdy takowej grupy nie stworzyłam kto ma dostęp do statystyk niech potwierdzi
#26 Zuzler
Proponuję wrócić do tematu. A zatem, co musiałaby mieć konwersacja na czacie, żeby była równie funkcjonalna jak forum, ale nadal była konwersacją na czacie?
#27 magmar
Trudno powiedzieć, bo na forum może odpowiedzieć każdy, a żeby założyć konwersację musisz zawzmiankować czy jakoś tak, jednym slowem powiadomić ludzi.
#28 Zuzler
Nie no, mogę zrobić grupę ukrytą i zaprosić tam tylko tych, których chcę.
#29 patrykkubaszczyk Archived
po prostu jak chcesz pogadać z paru przyjaciół to się używa konwersacji grupowych, bo się lepiej nadają do tego.
#30 Monia01
Do konwersacji musisz kogoś zaprosić, pates, zaprosić
🇺🇦 🇵🇱
#31 Zuzler
Ale dlaczego się lepiej nadają właściwie? Płynność i wygląd czatu czy może coś jeszcze?
#32 lwica
Jeśli mówimy o grupie prywatnej, tylko że na forum, to i tak trzeba zaprosić ludzi. Nie wiem, może niektórym było by łątwiej korzystać z konwersacji, gdyby ludzie trzymali się tematu konwersacji, bo niektórzy lubią porządek, i nie lubią tego, że w wiadomościach można dać brak tematu i dyskutować o totalnie wszystkim.
#33 pates
@Monia ja nic teraz nie pisałem.
#34 magmar
Dźwięk powinien byc inny niż w wiadomościach prywatnych.
#35 Zuzler
Na forum też teoretycznie można dać jedno wielkie wątczysko na wszysko. :D
#36 lwica
@Magmar powinien, nie przeczę, i powinien też mówić nazwę grupy czy cóś, zamiast nicku użytkownika pisząćego, bo obecnie niewiadomo czy ktoś piszę na grupie, czy prywatnie do nas.
#37 pates
@Zuzler ale bałagan by się zrobił totalum.
#38 lwica
@Pates, to akurat słaby argument o tyle, że ktoś CI powie, że w konwersacji brak tematu gdzie jest kilka tysięcy wiadomości też jest bałagan.
#39 papierek
zapomnieliście o niewidzialnym interfejsie to raz, 2 żeby konwersacja miała sens, trzeba by było zaśledzić wątek, a ja wolę jednak osobno mieć tu wątki, tu rozmowy czyli wiadomości.
#40 balteam
Dla mnie przede wszystkim taka konwersacja by musiała mieć fora żeby grupy zastąpiła, no i nie muszę zawsze z ii korzystać, czasami długi wpis chcę dokładniej przejrzeć, a ii tego nie umożliwia.