Czy to prawda, że Windows 11 usilnie narzuca swoją przeglądarkę internetową?
Back to Systemy (Windows)#1 misiek
Podobno ma tak być. Oczywiście będzie możliwe ustawienie domyślne np Chrome, ale ma być z tym mnustwo zabawy.
#2 nuno69
I dobrze. MSEdge jest dobry wszak jest na Chromium, więc nie ma już powodu korzystać z Chrome. O Firefoxie się nie wypowiem bo to wgl jest tragedia. Ja z Chrome korzystam dlatego że jeszcze nie przeinstalowałęm systemu :P.
#3 pates
@Misiek niestety tak. Ja się na 11 nie zamierzam przesiadać dopuki 10 nie utraci wsparcia, a do tego jeszcze dobre 4 lata.
#4 nuno69
Prędzej wasz Firefox utraci wsparcie niz ten Windows10. Więc jeżeli nie masz jakiegoś innego powodu zeby zostać na 10 to polecam się zastanowić. Mnie na przykład w 11 wkurwia relatywna powolność systemu, alemoże do stabilci to poprawią.
#5 pates
Ja używam ff bardzo żatko, głównie sea monkey.
#6 nuno69
Tym gorzej.
#7 pates
No widzisz. Dla mnie edge to jest zlepek, chrome tylko na androidzie, a ff jako wsparcie dodatkowe
#8 denis333
Ja bym używał edge gdyby poprawnie obsługiwał powiadomienia na stronach internetowych. A z takiego facebooka mi nie wyświetla żadnych notyfikacji mimo, że wszystko jest zaznaczone, a sam fb poprawnie monitował o zezwolenie.
#9 nuno69
To nie wem. Ja odrzucam powiadomienia ze wszelkich streon ale mogę z ciekawości zobaczyć jak to tam u mnie worczy
#10 denis333
A zobacz. U mnie wszystko poza fb i chyba pysznym działa na razie jak należy.
#11 mojsior
ja w sumie też używam chrome bo jest zainstalowany ale jak będę reinstalował system to przenoszę się na edge
#12 zywek
Ah, czyli jk chromium based to już fajne? Nieprawda, kretyńskie paski pod f6 zbędne zresztą... To tylko człowieka zniechęca. I z tego co wiem to tak, zniechęca, ja musiałem sobie osobno dla każdych typów linków chyba ustawiać brave jako domyślną.
#13 patrykkubaszczyk Archived
ten sredge to za gadatliwy dla mnie.
i jeszcze jest na tym badziewnym chromium.
#14 zywek
Dobrz, napisz sobie edge na firefoxie
#15 patrykkubaszczyk Archived
eh, 1. nie jestem pracownikiem ms.
2. ff mi starczy, ale szkoda że uwp nie działa.
#16 zywek
I nigdy pracownikiem MS nie będziesz, choćbyś się starał... I psiknął... czymś tam.
#17 patrykkubaszczyk Archived
bo bym nie chciał.