We wrześniu jak już pisałem pis uchwalił ustawę o możliwości cofania emerytur 5 lat wstecz. Dlaczego i nie ręt skoro w obu przypadkach świadczenia wypłaca ZUS w którym pieniędzy nie ma?
Nie jestem sarkastyczny, tylko realistą. Jak człowiekowi dasz palec, będzie chciał całą ręke. Dawać się powinno wędkę, a nie rybę.
-- (Lowca_Androidow):
Nie, 2 x nowy iPhone w roku to już luksus.
Ludzki poziom to właśnie możliwość przeżycia mając do dyspozycji ciepłe mieszkanie, bieżącą wodę, jedzenie i nie mam tu na myśłi suchego chleba oraz w miarę potrzeby podstawowe leki.
Nie bądź sarkastyczny i nie popadajmy ze skrajności w skrajność.
Takie wymagania o jakich piszesz są tpowe dla tych, którzy mają już zapewniony wysoki standard życia, a nie ludzie muszący borykać się z pytaniem czy kupić leki czy coś do jedzenia.
I jeszcze jedno, 1600 zł miesięcznie? Kto tyle ma? Narazie owszem, bo jest 500 plus, ale to nie jest stała podwyżka renty, a dodatek do renty i może to zostać zmienione bardzo szybko, a wystarczy, że zmieni się władza i zostaje 1100 zł i proponuję każdemu przemądrzałemu spróbować przeżyć za takie pieniądze, niemiesiąc, ale przynajmniej pół roku i nie na garnuszku u mamusi czy żony, samodzielnie biorąc na siebie wszystkie wydatki związane z opłatami i jedzeniem i ewentualnymi lekami podczas choroby.
--