Pokemon crystal repaired
Back to Dema i nadchodzące projekty#1 pates
Witam! Obecnie pracuję nad poprawką do pokemon crystal. Zgodnie z prawem, mogę ją udostępnić jako plik .ips, do patchowania przez użytkownika końcowego. No ale, co nowego?
Poprawione typy pokemonów.
Nowe ataki.
Nowe przedmioty.
Pokemony z kanto są w kanto, a te z johto w johto!
Nowi trenerzy!
Co w planach?
Nowa muzyka.
Fizyczno specjalny podział.
Niekończące się tm.
Buty do biegania.
Typ fairy.
Nowy typ sound!
Pierwsza wersja już dziś!
#2 pates
Wszystko n a dzisiejszy stream praktycznie gotowe! Co prawda da się jeszcze spodkać poki z Kanto w Johto, ale na streamie oczywiście trenujemy tylko z johto. W najbliższej aktualizacji będzie to poprawione. Ledian nie wiem czemu nie chce się niczego uczyć, będzie poprawka. Obecna wersja w załączniku. Narazie kanto jest niezmienione jak chodzi o stworki.
#3 Snajper22
Czy aby to uruchomić i grać to potrzebuje jeszcze jakiegoś programu, czy nic po za tym załącznikiem nie będzie mi potrzebne?
Cormac McCarthy, "Droga"
#4 mara
Musisz mieć oryginalny rom pokemon crystal, załącznik wrzucić do folderu ips w folderze emulatora.
Potem musisz mieć pewność, że nazwa pliku roma i tego z załącznika jest taka sama i różni się tylko rozszeżeniem, np.
crystal.gbc
i
crystal.ips
Teraz w obcjach emulatora musisz znaleść automatic ips patching i to zaznaczyć, jeśli nie jest zaznaczone.
Teraz musisz otworzyć rom, jak zawsze. W przykładzie powyżej byłby to oczywiście plik o nazwie
crystal.gbc
Rom wtedy powinien zostać spatchowany i gra powinna działać.
#5 pates
Albo użyć programu lunar ips.