Windows insider canary jest komunikt że niestety nie ma połączenia z siecią i ponów próbę przycisk, a mail też nie działa, bo trzeba podać kod z maila albo zrobić wyzwania dźwiękowe, ale tu jest problem, bo zrobisz je i znowu Ci pluje błędem także wszystko niestety na nic.
najwyraźniej insider w ogóle nie przewidział konta lokalnego.
Można też na około, postawić dychę insider z kontem lokalnym i aktualizować do jedenastki. Powinno pyknąć.
Można też na około, postawić dychę insider z kontem lokalnym i aktualizować do jedenastki. Powinno pyknąć.
a że tak zapytam, jakie ma korzyśćy konto miceosofta? bo mamgo, ale niemam wrażenie ze coś by mi to dawało.
Chyba tylko taką że ustawienia systemowe ci się zapisują.
Ehh microsoft jak zwykle utrudnia sprawę zamiast ułatwiać XD
Ehh microsoft jak zwykle utrudnia sprawę zamiast ułatwiać XD
E tam śmieci, nieco plików w windows old - chyba, bo nie wiem czy nadal to się tworzy, ale to można mocno przetrzewić narzędziem "Oczyszczanie dysku"
Nie rzutją one na pracę systemu.
Nie rzutją one na pracę systemu.
Jest jeszcze opcja usunięcia logowania się do konta Rufusem, ale nie wiem czy działa
a jak to jest w 11 stce z wyświetleniem wszystkich ikon przy zegarze?
miałam tu nachwię 11 tkę chyba z 8 miesięcy wstecz, i nie umiałam to ustawić / zrobić żeby tak się dało.
aa, i jakie ma 11 stka plusy dla kogoś kto nadal jest na 10 tce?
miałam tu nachwię 11 tkę chyba z 8 miesięcy wstecz, i nie umiałam to ustawić / zrobić żeby tak się dało.
aa, i jakie ma 11 stka plusy dla kogoś kto nadal jest na 10 tce?
Chyba żadne, w końcu i tak trzeba będzie się przesiąźć bo windows 10 za dwa lata bodajże straci wsparcie.
tyko że mój laptop z tego co pisze się do tego nie nadaje.
-- (DJGraco):
Chyba żadne, w końcu i tak trzeba będzie się przesiąźć bo windows 10 za dwa lata bodajże straci wsparcie.
--
-- (DJGraco):
--
Dyktowanie pod windows+h, podsystem Windows dla Androida, czyli zże możesz mieć pod alt tabem przeplecione apki z Windowsa apkami z Androida. To takie kluczowe funkcje
plus, ulepszona dostępność z UIA, lepsze wsparcie do konsoli niż w dziesiątce, i tak dalej.
To nie są tylko zwykle przekombinowane ficzerki, jak by to się wydawało.
To nie są tylko zwykle przekombinowane ficzerki, jak by to się wydawało.
Nowy office, konsola,i excel działa najlepiej na razie w w11 i o365.
A jak to jest gdybym chciał przetestować sobie Win11 i wrócić do dziesiątki?
Problem z tym z tego co kojarzę był jakiś.
Problem z tym z tego co kojarzę był jakiś.
Nie ma, reinstalka i tyle.
Coraz większe ograniczenia, coraz mniej możliwości ma user, nawet teraz zabrali możliwość cofnięcia się po aktualizacji.
Znaczy, aktualizacja po Microsoftowemu jest nieudana. Próbowali udawać appla, ale im się nie udaje.
Wczoraj stawiałem jedenastkę na MacBooku z użyciem Bootcampa. Trick z OOBE \BYPASSNRO przeszedł, w przypadku Bootcampa trzeba jeszcze przed samą instalacją systemu grzebnąć w rejestrze i przed wyborem systemu wyłączyć mu sprawdzanie RAMu SecureBoota i modułu TPM. Cóż, działa. :)