Windows 11
Back to Systemy (Windows)#261 Paulinux
Windows insider canary jest komunikt że niestety nie ma połączenia z siecią i ponów próbę przycisk, a mail też nie działa, bo trzeba podać kod z maila albo zrobić wyzwania dźwiękowe, ale tu jest problem, bo zrobisz je i znowu Ci pluje błędem także wszystko niestety na nic.
#262 Numernabis
najwyraźniej insider w ogóle nie przewidział konta lokalnego.
Można też na około, postawić dychę insider z kontem lokalnym i aktualizować do jedenastki. Powinno pyknąć.
#263 adelcia
a że tak zapytam, jakie ma korzyśćy konto miceosofta? bo mamgo, ale niemam wrażenie ze coś by mi to dawało.
#264 DJGraco
Chyba tylko taką że ustawienia systemowe ci się zapisują.
Ehh microsoft jak zwykle utrudnia sprawę zamiast ułatwiać XD
#265 Paulinux
Niby można, ale wtedy już od startu masz niepotrzebne nikomu śmieci
#266 Numernabis
E tam śmieci, nieco plików w windows old - chyba, bo nie wiem czy nadal to się tworzy, ale to można mocno przetrzewić narzędziem "Oczyszczanie dysku"
Nie rzutją one na pracę systemu.
#267 Paulinux
Jest jeszcze opcja usunięcia logowania się do konta Rufusem, ale nie wiem czy działa
#268 adelcia
a jak to jest w 11 stce z wyświetleniem wszystkich ikon przy zegarze?
miałam tu nachwię 11 tkę chyba z 8 miesięcy wstecz, i nie umiałam to ustawić / zrobić żeby tak się dało.
aa, i jakie ma 11 stka plusy dla kogoś kto nadal jest na 10 tce?
#269 DJGraco
Chyba żadne, w końcu i tak trzeba będzie się przesiąźć bo windows 10 za dwa lata bodajże straci wsparcie.
#270 adelcia
tyko że mój laptop z tego co pisze się do tego nie nadaje.
-- (DJGraco):
Chyba żadne, w końcu i tak trzeba będzie się przesiąźć bo windows 10 za dwa lata bodajże straci wsparcie.
--
#271 Paulinux
Dyktowanie pod windows+h, podsystem Windows dla Androida, czyli zże możesz mieć pod alt tabem przeplecione apki z Windowsa apkami z Androida. To takie kluczowe funkcje
#272 zvonimirek222
plus, ulepszona dostępność z UIA, lepsze wsparcie do konsoli niż w dziesiątce, i tak dalej.
To nie są tylko zwykle przekombinowane ficzerki, jak by to się wydawało.
#273 zywek
Ulepszona dostępność... ciekawe czego.
#274 zvonimirek222
Nowy office, konsola,i excel działa najlepiej na razie w w11 i o365.
#275 daszekmdn
A jak to jest gdybym chciał przetestować sobie Win11 i wrócić do dziesiątki?
Problem z tym z tego co kojarzę był jakiś.
#276 zvonimirek222
Nie ma, reinstalka i tyle.
#277 Numernabis
Coraz większe ograniczenia, coraz mniej możliwości ma user, nawet teraz zabrali możliwość cofnięcia się po aktualizacji.
#278 zvonimirek222
Znaczy, aktualizacja po Microsoftowemu jest nieudana. Próbowali udawać appla, ale im się nie udaje.
#279 midzi
Wczoraj stawiałem jedenastkę na MacBooku z użyciem Bootcampa. Trick z OOBE \BYPASSNRO przeszedł, w przypadku Bootcampa trzeba jeszcze przed samą instalacją systemu grzebnąć w rejestrze i przed wyborem systemu wyłączyć mu sprawdzanie RAMu SecureBoota i modułu TPM. Cóż, działa. :)
#280 misiek
Z m1?