EltenLink

#221 Numernabis

Nie chodzi o wygląd, ale o funkcjonalność XP i poruszanie się po nim przy pomocy klawiatury, jego dostępność opcji i ustawień.

Znajdź sobie zajęcie, które kochasz, a nie przepracujesz w życiu ani jednego dnia.
2023-03-12 08:37

#222 nuno69

XP najlepszy system świata. Działał szybko i wyglądał logicznie.

- "Intelligence and wisdom is like jam. The less you have, the harder you're trying to spread it arround." - French proverb
2023-03-12 11:46

#223 mojsior

dokładnie, gdyby był rozwijany to siedział bym właśnie na xp, tu nietylko chodzi o jego dobrą logikę ale był to system cholernie stabilny i dopracowany pod każdym szczegółem.

2023-03-12 11:52

#224 Numernabis

XP miał większe możliwości personalizacyjne, a z każdym nowym systemem jest coraz mniej możliwości personalizacyjnych dla usera, no chyba, że ktoś zna na tyle rejestr żeby dokonywać zmian poprzez klucze rejestru.

Znajdź sobie zajęcie, które kochasz, a nie przepracujesz w życiu ani jednego dnia.
2023-03-12 11:59

#225 misiek

Xp stabilny? buahahaha

Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.
2023-03-12 15:22

#226 mojsior

był pracowałem na tym systemie 7 lat na dwóch sprzętach, nie licząc szkoły i nie pamiętam by ten system się zawiesil kiedy kolwiek.
Gdzie siudemka czy nawet 8.1 potrafiły się powiesić.

2023-03-12 15:33

#227 zvonimirek222

Wszyscy, którzy tu pierdzicie, znaczy twierdzicie że xp jest stabilny? Choć najmniejsza zmiana w rejestrze, to i bootloopy się działy, a nie wspominając próbę testowania czegoś, co nazywa się virgo4, o ile ktoś pamięta i wie co to takiego.
Więc, wszyscy twierdzący podobne bzdury raczej popatrzcie z technicznego punktu widzenia, zanim coś takiego walniecie.

Student studentowi wszystko
2023-03-12 16:29

#228 mojsior

a mnie obchodzi stabilność z perspektywy prostego zwykłego użytkownika, niekażdy musi być technicznym i wiedzieć o co ci chodzi albo co to jest rejestr.

2023-03-13 16:29

#229 nuno69

XP miałmożliwość przeszukiwania plikow pod katem tekstu. Rejestru jak nie umiesz edytowacto i teraz mozesz zjebac, a Virgo to zewnetrzny program

- "Intelligence and wisdom is like jam. The less you have, the harder you're trying to spread it arround." - French proverb
2023-03-13 16:34

#230 misiek

Przy Xp to reset kompa minimum raz dziennie bez względu na to jaki to komp. I format minimum raz w roku, a do tego system dziurawy jak ser szwajcarski. Nigdy i niczego nie imały się tak wirusy jak Xp.

Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.
2023-03-13 18:44

#231 daszekmdn

Wirusy imają się głównie nieumiejętnych użytkowników.
Wątek o Win11, nie XP.

Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P
2023-03-13 20:10

#232 mojsior

co ty pieprzysz misiek, ja miałem xp na dwuch szkolnych komputerach za równo w masówce a potem w dombrowie górniczej też były kompy z xp na sp2 gdzie ja nawet w iformatycznej pracowni aktualizowałem do service packa 3 i ja jakoś nie pamiętam by sie odjebywały takie imby.
Na viście to owszem, mieliśmy w klasie tablice multimedialną, do której był komputer z vistą.
No i vista się wieszała, jak pani chciała coś robić, to sam potrafił się zrestartować podczas trwania lekcji, bo musiał se aktualizacje dociągnąć.
A w xp miałeś piękne powiadomienie, że się update zrobił i mogłeś zresetować kompa, kiedy chciałeś.
Mówię to z perspektywy dzieciaka, który zaczoł od millenium, a potem wkoczył na xp i xp to był system, który działał poprostu miodnie.

2023-03-13 20:19

#233 misiek

Ciekawe, że od Win 7 jak ręką odiął.
-- (daszekmdn):
Wirusy imają się głównie nieumiejętnych użytkowników.
Wątek o Win11, nie XP.

--

2023-03-14 01:09

#234 nuno69

Ja właśnie WIn7 zepsułem wiele razy przez między innymi scrackowane WE od Dawida hehehehe. Win XP nigdy nie zjebałęm. Może jak weszło Win7 to stałeś się mądtzejszy

2023-03-14 07:49

#235 daszekmdn

Zalecam koniec offtopu.

Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P
2023-03-14 15:29

#236 nuno69

Nie ma czegoś takiego jak offtop, bo wszystko się ze sobą wiąże. To tak jakby ktoś zaczął się pytać gdzie jest boot.ini i wyjaśnialibyśmy mu że już nie ma bo to zaszłość z Windowsa 9X. Nadgorliwość jest grszaod faszyzmu, czy jakośtak.

2023-03-14 15:30

#237 Paulinux

I znowu brak mi niezmiernie tego o co ktoś tam ostatnio prosił Dawida, czyli o reakcję haha. Jakby Ci pieprznęli ostrzeżeniem na jakimkolwiek innym forum, byłbyś potulny jak baranek, a przez to że znasz adminów tutejszego, pozwalasz sobie na jakieś głupie utarczki słowne. Z założenia jak się nie zgadzasz z zasadami danej społeczności i nie chcesz ich respektować, to prawem dżungli nie powinno Cię w nich być, a zasadami tej społeczności jest regulamin. A zresztą, już mnie to nie obchodzi i chwała Axmowi za to.

Happy hacking
Edited 2023-03-14 16:18

#238 nuno69

Lol. Co ty możesz wiedzieć kochana?

2023-03-14 16:19

#239 nuno69

Chociaż to już akurat był offtop, w sensie post numer 238.

2023-03-14 16:19

#240 Paulinux

A podobno nie ma czegoś takiego, więc jak to w końcu jest? 🤣🤣

Happy hacking
Edited 2023-03-14 16:20