Castaways
Back to Gry audio (dyskusja ogólna)#1 djsenter
Hej hej, opis podam niedługo, no chyba, że ktoś to zrobi za mnie, ale ogólnie mam problem, zaczynam misję, i runtime error mi się jakiś pokazuje, missing argument czy coś, czy trzeba z aktualizować grę czy jak?
#2 nuno69
Uruchom plik checkup.exe.
#3 djsenter
Niestety, zrobiłem to już dawno.
Nic nie dało...
#4 mojsior
szczerze mówiąc jakoś mam uraz do gier pana kaldobskiego za to jak podchodzi do nich, więc nie dziwie się że castaways możfe mieć jakieś niepoprawialne od lat bugi to całkiem w jego stylu
#5 djsenter
Ale Castaways jest naprawdę fajne.
Inne misję mi działają, więc najwidoczniej brakuje mi jakiejś mapy
#6 mojsior
i co z tego ta gra jak i większość jego gier są niedokończone na palcach mogę policzyć ile on takich fajnych gier zrobił przez lata swojej trudności, które nawet nie wyszły z bety.
Wygląda to tak jakby te wszystkie swoje gry traktował jako experyment na zasadzie o mam taki sobie pomysł na grę więc biorę sobie jakieś dźwięki i piszemy i tak z kolejnymi rzeczami.
Zobacz sobie na jego gre temporal, który od lat jest nieskończony.
Nie kwestionuję tego czy castaways jest fajne czy nie, poprostu nie lubię grać w coś co nie jest pełną grą lecz prototypem.
#7 djsenter
No to fakt, w ogóle zły system mają niektóre te gry, w sensie zbugowane, bo mowisz hunterowi, żeby stał się butcherem, a to i ta zostaje hunterem, i w ogóle sie niezmienia, nawet po przyniesieniu zdobyczy.
#8 misiek
Heh- wszystko o błędach i autorze gry, a o fabule nic.
#9 djsenter
Hmm, koncept oryginalnego Castaways.
Musisz stworzyć cywilizacje z niczego, nie licząc garstki ludzi i krztyny zasobów.
Musisz budować, dawać ludziom zadania i przeżyć odpierając ataki wrogów.
Ogólnie dostajesz też jakiś główny cel.
Naprzykład, w pierwszej misji trzeba zbudować statek który pomieści z 50 jednostek mięsa, ważyw i wina, czy jakoś tak.
#10 nuno69
Powiem tak: gościu ma pomysly fajne, gorzej z realizacją, odpowiedzialnością i powagą w stosunku do swojej jakby nie wziął pracy.
#11 patrykkubaszczyk Archived
A jak w castaways 2 zcraftować firewood?
Co jest potrzebne?
#12 tajan1991
wszystkie informacje masz pod spacją. ciekawe że gość kasy nie pobiera, znaczy niby miało być tak, że za dostęp online płaciło się raz na rok, a ja zapłaciłem miliard lat temu nawet nie pamiętam kiedy i od tego czasu działa.