Forum

Castaways

Gry audio (dyskusja ogólna)

djsenter

#1 ·

Hej hej, opis podam niedługo, no chyba, że ktoś to zrobi za mnie, ale ogólnie mam problem, zaczynam misję, i runtime error mi się jakiś pokazuje, missing argument czy coś, czy trzeba z aktualizować grę czy jak?
Senter San

nuno69

#2 ·

Uruchom plik checkup.exe.
- "Intelligence and wisdom is like jam. The less you have, the harder you're trying to spread it arround." - French proverb

djsenter

#3 ·

Niestety, zrobiłem to już dawno.
Nic nie dało...
Senter San

mojsior

#4 ·

szczerze mówiąc jakoś mam uraz do gier pana kaldobskiego za to jak podchodzi do nich, więc nie dziwie się że castaways możfe mieć jakieś niepoprawialne od lat bugi to całkiem w jego stylu

djsenter

#5 ·

Ale Castaways jest naprawdę fajne.
Inne misję mi działają, więc najwidoczniej brakuje mi jakiejś mapy
Senter San

mojsior

#6 ·

i co z tego ta gra jak i większość jego gier są niedokończone na palcach mogę policzyć ile on takich fajnych gier zrobił przez lata swojej trudności, które nawet nie wyszły z bety.
Wygląda to tak jakby te wszystkie swoje gry traktował jako experyment na zasadzie o mam taki sobie pomysł na grę więc biorę sobie jakieś dźwięki i piszemy i tak z kolejnymi rzeczami.
Zobacz sobie na jego gre temporal, który od lat jest nieskończony.
Nie kwestionuję tego czy castaways jest fajne czy nie, poprostu nie lubię grać w coś co nie jest pełną grą lecz prototypem.

djsenter

#7 ·

No to fakt, w ogóle zły system mają niektóre te gry, w sensie zbugowane, bo mowisz hunterowi, żeby stał się butcherem, a to i ta zostaje hunterem, i w ogóle sie niezmienia, nawet po przyniesieniu zdobyczy.
Senter San

misiek

#8 ·

Heh- wszystko o błędach i autorze gry, a o fabule nic.
Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.

djsenter

#9 ·

Hmm, koncept oryginalnego Castaways.
Musisz stworzyć cywilizacje z niczego, nie licząc garstki ludzi i krztyny zasobów.
Musisz budować, dawać ludziom zadania i przeżyć odpierając ataki wrogów.
Ogólnie dostajesz też jakiś główny cel.
Naprzykład, w pierwszej misji trzeba zbudować statek który pomieści z 50 jednostek mięsa, ważyw i wina, czy jakoś tak.
Senter San

nuno69

#10 ·

Powiem tak: gościu ma pomysly fajne, gorzej z realizacją, odpowiedzialnością i powagą w stosunku do swojej jakby nie wziął pracy.
- "Intelligence and wisdom is like jam. The less you have, the harder you're trying to spread it arround." - French proverb

patrykkubaszczyk

#11 ·

A jak w castaways 2 zcraftować firewood?
Co jest potrzebne?

tajan1991

#12 ·

wszystkie informacje masz pod spacją. ciekawe że gość kasy nie pobiera, znaczy niby miało być tak, że za dostęp online płaciło się raz na rok, a ja zapłaciłem miliard lat temu nawet nie pamiętam kiedy i od tego czasu działa.
Prawda jest okruchem lodu.

patricus

#13 ·

1 likes
kupiłem kaldobsky gaming account aby grać online zapraszam, gra wciąż działa.