Statystyki dotyczące pandemii
Back to Wątki archiwalne#341 grzegorzm
To jest tylko wersja papierowa.
#342 zvonimirek222
A z takiej racji, że się ma pogodnie wszystko zakonczyć, a to był ładny moment. Wiecie, na przykład, za jedno obrażenie w tym wątku nie mogłem tak o zbanować człowieka, ale właściwie za to, że się rozrasta i powtarza, a jak było mówione, dyskusja nie szła na jakimś nader wysokim poziomie, to konkluzję sami macie.
#343 djkrissu
Chciałeś linka do ksiągarni gdzie można ją kupić. O formie nie wspominałeś. A papierową można zeskanować.
-- (grzegorzm):
To jest tylko wersja papierowa.
--
#344 djkrissu
To jest polska, a w polsce jest wszystko dozwolone. A przede wszystkim wolność wypowiedzi. :P dyskusja nie zboczyła z tematu więc?
-- (zvonimirek222):
A z takiej racji, że się ma pogodnie wszystko zakonczyć, a to był ładny moment. Wiecie, na przykład, za jedno obrażenie w tym wątku nie mogłem tak o zbanować człowieka, ale właściwie za to, że się rozrasta i powtarza, a jak było mówione, dyskusja nie szła na jakimś nader wysokim poziomie, to konkluzję sami macie.
--
#345 djkrissu
A w ogóle to gdzie napisano, że wątek ma się kończyć dobrze?
-- (zvonimirek222):
--
#346 grzegorzm
Nie masztego zamykać, nie przeginaj, niestety poziom rozmów w wątkach wielu jest jaki jest, zwłaszczana tematy ciężkie, czy to oznacza,że wszystko należy zamknąć?
-- (zvonimirek222):
--
#347 zvonimirek222
Nigdzie nie napisano, ale tą rosprawkę nie na ten wątek. Robicie teraz offtop, i dajecie mi coraz większy pretekst.
#348 balteam
Książka książką, a chociażby liczba zgonów się zwiększyła w 2020 r w Polsce o 60000.
Nie mam czasu na wertowanie tej książki, bo przeczytać to ja sobie mogę ją pewnie w 2 godziny, badań weryfikacja trwa znacznie dłużej no i tak pewnie nikt z czytających tego tu nie zrobił. I się nie dziwię, niejest to proste przecież.
W każdym kraju praktycznie walczą z koroną jeśli chodzi o Europę i Usa, w afryce nie wiem co oni dokładnie robią, nie czytałem.
Nawet jeśli korona by była niegroźna, to problemy z respiratorami z nosa się nie wzięły.
Wiem, że ja nie jestem samodzielnie myślącym, bo wierzę większości naukowców, przepraszam, może kiedyś zmądrzeję i zacznę czytać teorie spiskowe, częśc z nich jest w końcu prawdziwa, tylko tyle, że mala część.
Co do samych zgonów, oczywiście nawet jeśli krona by nie powodowała bezpośrednio zgonoów, to co z tego skoro w szpitalach miejsc nie ma i nie da sięleczyć innych chorób.
#349 zywek
To wywal ten offtop i wsio.
#350 djkrissu
Oczywiście, że masz gdzie sprawdzić, bo info na temat każdego jest w internecie. Wystarczy nieco chęci i poszukać.
-- (zvonimirek222):
Nie masz gdzie sprawdzić jak jest. Informować się po discordach to tak trochę słabo...
--
#351 djkrissu
Jaki offtop, skoro rozmowa jest natemat? nie rozumiem.
-- (zvonimirek222):
Nigdzie nie napisano, ale tą rosprawkę nie na ten wątek. Robicie teraz offtop, i dajecie mi coraz większy pretekst.
--
#352 balteam
Jak ktoś robi anonimowy fim na youtubie i niby daje się on sprawdzić przez ideo na diskordach czy czymś podobnym, to dopiero jest śmieszne, przecież nie wyrifukuje ten ziomek kto go sprawdza.
#353 djkrissu
Drogi Baltimie: Pisałem już, że natura sama sobie poradzi, wybijając najsłabszych i czy będą respiratory czy nie, ci co będą mieli wymrzeć, wymrą.
-- (balteam):
Książka książką, a chociażby liczba zgonów się zwiększyła w 2020 r w Polsce o 60000.
Nie mam czasu na wertowanie tej książki, bo przeczytać to ja sobie mogę ją pewnie w 2 godziny, badań weryfikacja trwa znacznie dłużej no i tak pewnie nikt z czytających tego tu nie zrobił. I się nie dziwię, niejest to proste przecież.
W każdym kraju praktycznie walczą z koroną jeśli chodzi o Europę i Usa, w afryce nie wiem co oni dokładnie robią, nie czytałem.
Nawet jeśli korona by była niegroźna, to problemy z respiratorami z nosa się nie wzięły.
Wiem, że ja nie jestem samodzielnie myślącym, bo wierzę większości naukowców, przepraszam, może kiedyś zmądrzeję i zacznę czytać teorie spiskowe, częśc z nich jest w końcu prawdziwa, tylko tyle, że mala część.
Co do samych zgonów, oczywiście nawet jeśli krona by nie powodowała bezpośrednio zgonoów, to co z tego skoro w szpitalach miejsc nie ma i nie da sięleczyć innych chorób.
--
#354 papierek
Gdyby tak myślano, niewidomi by wymarli dawno temu xd.
#355 balteam
No to zamknijmy wszystkie szpitale, kto ma wymrzeć, ten wymrze, brawo, nie produkumy leków, bo osłabiamy przyszłe pokolenia przekazując im geny chorych osób.
#356 grzegorzm
To o czym mówiłem, nikt nie ma na tyle czasu żeby się tym zajmować, czas czasem, ale jeszcze do tego wiedza i rzeczywiście odnalezienie badań, które konkretne twierdzenia by potwierdziły, albo zaprzeczyły, dodatkowo dotarcie do sposobu prowadzenia badań, nie jest to takie proste.
-- (balteam):
--
#357 zywek
No mamy ileśnaście czy dziesiąt tysięcy ponadnormatywnych zgonów spowodowanych brakiem miejsc w szpitalach, ponieważ priorytetowi byli pacjenci z covidem.
#358 grzegorzm
Złe myślenie, nadmiarowe zgony mamy, oczywiście z powodu Covida, ale nie byli priorytetowi tylko gdy by ich nie zabierać do szpitali to umierali by w domach, taka prawda. Na covida nie zabiera się do szpitali ludzi, którzy mogą go w domu wy leczyć. o mamy ileśnaście czy dziesiąt tysięcy ponadnormatywnych zgonów spowodowanych brakiem miejsc w szpitalach, ponieważ priorytetowi byli pacjenci z covidem.
--
-- (zywek):
No mamy ileśnaście czy dziesiąt tysięcy ponadnormatywnych zgonów spowodowanych brakiem miejsc w szpitalach, ponieważ priorytetowi byli pacjenci z covidem.
--
#359 grzegorzm
A teraz umierają ludzie trzeba powiedzieć przez często samolubnych ludzi, którzy nie chcą się szczepić, nie stety tak to wygląda ze strony większości naukowców na świecie i mówić może co kto chce.
#360 zywek
Nie, ponadnormatywe zgony t osoby którym np odwołali operacje, ze względu na to, że priorytet miał covid.