da się coś zrobić z zasilaczem bo trzeba go tak naprawdę trzymać aby ładował ładowarka od notatnika brajlowsskiego
Jeśli jest rozbieralny w co wątpię rozkręcić i przylutować kabel od nowa. Jeśli poszła wtyczka, lub końcówka kabla idąca od zasilacza wyrzucić do śmieci.
Aha- jak dosyć nowy to dymaj do sklepu po nowy zasilacz. Możesz starać się by ci to uszkodzenie uznali na gwarancji, ale nie sądzę by uznali.
Dosyć nowy - 2 lata gwarancji.
Nowy uniwersalny to ok60 zl
Nowy uniwersalny to ok60 zl
Łowca- co ty mu proponujesz? Chcesz żeby sobie sprzęt spalił przy zbyt mocnym ustawieniu woltarzu? Pates- nie nie są specjalne. Obstawiam, że masz- albo grubą okrągłą wtyczkę z dziurką, albo podobną tylko cieńszą.
sam nie musi tego ustawiać, może mMu ktoś z okiem ustawić czyż nie?
Trzeba kupować taki co ma zasłonięty przełąćznik i nie zwykły suwak tylko trzeba użyć paznokcia lub śrubokręta żeby przełączyć.
To tylko była propozycja.
To tylko była propozycja.
1 likes
Nie uniwersalny. Jesli chodzi o braille sensey to nie podepnie tego tam. My z Hryńkiem żemy próbowali, ale po 1. Za cienka wtyczka, i jakie tam różnice ze stykami a po 2 nie wiedzieliśmy, w którą stronę dać polaryzację.
OK, rozumiem, ale mając kogoś sprytnego z okiem wtyczkę można przełożyć do nowego, polaryzacja jest naetykiecie znamionowej lub koło gniazda - oczywiście jak mówię potrzebne oko i ktoś kto przełoży wtyczkę - piszę bo takie rozwiązanie zapewne jest tańsze.
Łowcy pewnie chodziło o taki z kilkoma końcówkami. Teoretycznie powinna pasować ta najgrubsza, ja przynajmniej taką miałem, ale miałem bardzo starego Braillesensa Classic. I nie wiem jak to wygląda w nowszych, ale czytając post Patesa obstawiam, że tak samo. Praktycznie- nigdy nie podłączałem mojego braillesensa pod uniwersalny zasilacz. I nie wiem jakby się zachowywał.