Enya
Back to Muzyka#41 Paulinux
hronić prywatność i robić taki szum... Chyba bym nie była do tego zdolna
#42 mikolajholysz
co masz na myśli przez szum?
#43 Paulinux
szum w sensie wartowników, ogrodzeń i innych pancernych zabezpieczeń
#44 mikolajholysz
Nie szum a konieczność. Skoro doświadczenie uczy, że bez tego są problemy to musiałaodpowiednie kroki.
#45 Paulinux
no też prawda
#46 Julitka
Ja mam wrażenie, że ona całą swoją delikatność, całą duszę wkłada w muzykę. No bo skoro tak się "okopała", mieszka sama... mam wrażenie, że jest raczej nieprzystępna.
- Klatki – odpowiedziała. – Czekania za kratami, aż zmęczenie i starość każą się z nimi pogodzić, aż wszelka nadzieja wielkich czynów nie tylko przepadnie, lecz straci powab.
#47 Celtic1002
Bo tak jest. :) Ale to dobrze, dobrze o niej świadczy, tauk uważam.
Anna Frankowska
#48 annabeth
Pozory mylą. Z tego artykółu o którym była mowa oile dobrze pamietam wynika ze ona bardzo szybko się denerwuje
#49 pajper
A ja wam powiem tak.
Prawdę mówiąc nie dowiemy się.
Ludzie sławni mają ten problem, że wszys chcą o nich słyszeć, mnożą się plotki i mity.
Może być, że prywatnie jest nieznośna, okropna, nie da się z nią żyć.
Może być czuła, wrażliwa i wycofana.
Może być nieśmiała i nieufna.
Tego się nie dowiemy chyba, że ktoś naprawdę ją pozna.
Shoot for the Moon. Even if you miss, you'll land among the stars.
#50 Julitka
No wiecie, mnie właśnie o to chodzi. Że ona całą duszę wkłada w swoją twórczość, podobnie jak Mickiewicz. On podobno prywatnie był raczej "nie teges", a duszę wkładał w książki. Ona też mi raczej wygląda na nieprzystępną. Ale Dawid ma rację - nigdy się tak naprawdę nie dowiemy, zwłaszcza że ona nie udziela chyba zbyt wielu wywiadów...
- Klatki – odpowiedziała. – Czekania za kratami, aż zmęczenie i starość każą się z nimi pogodzić, aż wszelka nadzieja wielkich czynów nie tylko przepadnie, lecz straci powab.
#51 mikolajholysz
Z ciekawości, ktoś z was zna to, co wklejam poniżej? Ja o istnieniu tego czegoś wiedziałem w sumie od kilku miesięcy, ale poszukać mi się nie chciało. Tego na oficjalnych nigdzie nie ma, przynajmniej ja nic nie wiem, żeby było, ale youtube jak zwykle pomógł. Dla mniej kumatych z angielskiego i ogólnie ciekawych, co wklejam bez otwierania linka, zrobiony sam do końca nie wiem przez kogo remix only time, gdzie na utwór nałożono różne klipy z radia i telewizji dotyczące katastrofy world trade center. Z racji, że to po angielsku, u nas mało kto to słyszał, ale w Stanach ponoć znali wszyscy i było wszędzie, to był taki utwór znak rozpoznawczy, który po tej katastrofie wszędzie puszczano. Jak można wyczytać na angielskiej wikipedii, sam album wydany przed katastrofą mial spadek sprzedaży, poczym po wydaniu tej wersji jego sprzedarz wzrosła nawet ponad pierwotny poziom. Oto i link: https://youtube.com/watch?v=Jl5-1H7dC14
#52 Celtic1002
Przyznaję, nie widziałam tego. :)
Anna Frankowska
#53 Lowca_Androidow
Ja to widziałem, ale kawałeksłyszałem już wcześniej i był to pierwszy Jej kawałek jaki słyszałem i już wiedzialem, że to jest to co tygryski lubią najbardziej :)
Ostatnie zdarzenia przyspieszyły moją decyzję, odchodzę.
Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać
Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę.
Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest..
Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku.
Jak to nawet namiastka władzy potrafi uderzyć do głowy...
Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.
#54 mikolajholysz
nie no, ja kawałek też słyszałem ale nie w tej wersji. Tego się nie da nie słyszeć. Choć przez długi czas nie wiedzialem, że tak właściwie to właśnie dzięki tej wersji jest tak popularny.
#55 wredny
Ciekawe czy znacie to?https://www.youtube.com/watch?v=1J7n52gpjSY
#56 Paulinux
O, nie znałam. Ładne :)
#57 wredny
to jest dosyć ciekawe z tego względu że ta piosenka pochodzi z czegoś wrodzaju wodewilu,,operetki w której przewija się wątek Polski,
#58 Amparo
Mój tata na jej twórczość mówił: takie kołysanki. Poznałam Enyę w dzieciństwie. Jest jedyna w swoim rodzaju. Mam kilka jej albumów. Ten ostatni też nie odbiega od pozostałych. Najlepiej lubię jej słuchać zimą, tak gdzieś przed świętami. Mogłaby jeszcze coś wydać.
#59 magmar Archived
Julitko nie wiem czy wiesz, że w Adiemusie śpiewa jedna osoba. Można tego nie zauważyć.
#60 wredny
@magmar oczywiście nie mam zamiaru nikogo drażnić ale niestety mylisz się co do projektu adiemus oprócz Mirjam Stockley śpiewają tam panie z finlandji które,później przyjęły nazwę ADIEMUS FINNISH ANSAMBLE tu masz nazwizka https://pl.wikipedia.org/wiki/Adiemus