EltenLink

telewizor - jaki kupić

Back to Tv i video

#1 mucha

witam mam ptanie jaki telewizor z przewodnikiem głosowym? a drugie pytanie czy każdy telewizor z android tv obsługuje talkback

2021-02-22 21:49

#2 Julitka

Telewizory z przewodnikami głosowymi to na pewno Samsungi Smart, zwłaszcza te ostatnie modele, jak również LG, z tego, co wiem.

***- A czego się boisz, Eowino? – zapytał.
- Klatki – odpowiedziała. – Czekania za kratami, aż zmęczenie i starość każą się z nimi pogodzić, aż wszelka nadzieja wielkich czynów nie tylko przepadnie, lecz straci powab.
2021-02-22 22:03

#3 mucha

zastanawiam się jak mają się co do tego inne firmy jak naprzykład xiaomi

2021-02-22 22:04

#4 misiek

Jak kasa nie gra roli to Sony. Te wyższe modele z Talkbackiem dobrze działają, a Xiaomi sam bym chętnie potestował, ale Pates podobno ma, więc jego dalej pytaj. Ja sporo myślałem o Samsungu, ale jeśli ten telewizor miałby mi podziałać raptem kilka lat to nie decyduję się na taki interes. Mojemu bratu wcześniej poszła plazma po pięciu latach, a ostatnio jakiś nowszy Qled. Diagnoza jest taka, że oczywiście można naprawić za kilkaset zł, ale po pięciu latach i tak siądzie w jednym przypadku zasilacz, w drugim matryca. Niestety szajsung to hamy, które dają sprzęt na określoną ilość lat.

Chcesz być dilerem? Chcesz być bandytą? Mieć własny burdel, pasuje ci to. Chcesz mieć kopyto i wrogów jak Don Vito? Chcesz iść do puchy, do piachu i na co ci to.
2021-02-23 02:31

#5 Julitka

Nie polecam Sony ze względu na nagłośnienie, podobnie jak Panasonica. Niestety tutaj Samsung for the win.
-- (misiek):
Jak kasa nie gra roli to Sony. Te wyższe modele z Talkbackiem dobrze działają, a Xiaomi sam bym chętnie potestował, ale Pates podobno ma, więc jego dalej pytaj. Ja sporo myślałem o Samsungu, ale jeśli ten telewizor miałby mi podziałać raptem kilka lat to nie decyduję się na taki interes. Mojemu bratu wcześniej poszła plazma po pięciu latach, a ostatnio jakiś nowszy Qled. Diagnoza jest taka, że oczywiście można naprawić za kilkaset zł, ale po pięciu latach i tak siądzie w jednym przypadku zasilacz, w drugim matryca. Niestety szajsung to hamy, które dają sprzęt na określoną ilość lat.

--

- Klatki – odpowiedziała. – Czekania za kratami, aż zmęczenie i starość każą się z nimi pogodzić, aż wszelka nadzieja wielkich czynów nie tylko przepadnie, lecz straci powab.
2021-02-23 10:46

#6 misiek

Audio w tv to w ogóle inna sprawa. Jego jakość w ostatnich latach spadła na łeb, na szyję. Tylko wyższe modele mają jakieś tam głośniki, reszta to szkoda gadać.
-- (Julitka):
Nie polecam Sony ze względu na nagłośnienie, podobnie jak Panasonica. Niestety tutaj Samsung for the win.
-- (misiek):

--

--

Chcesz być dilerem? Chcesz być bandytą? Mieć własny burdel, pasuje ci to. Chcesz mieć kopyto i wrogów jak Don Vito? Chcesz iść do puchy, do piachu i na co ci to.
2021-02-23 18:06

#7 mucha

no kasa gra rolę jak najtaniej że tak powiem a z xiaomi z android tv przekątna 32 cali można kupić za 900 zł

2021-02-23 21:22

#8 misiek

To idź do sklepu, potestuj i zdaj relację jak sprawa wygląda. Sam jestem ciekaw tego tv.
-- (mucha):
no kasa gra rolę jak najtaniej że tak powiem a z xiaomi z android tv przekątna 32 cali można kupić za 900 zł

--

2021-02-24 01:34

#9 mucha

no tak szczerze to z tym testowaniem to ciężko bo nawet ich na sklepie nie mają tylko sprowadzać trzeba

2021-02-24 01:50

#10 Julitka

To napisz do Xiaomi, pewnie mają jakiś dział obsługi klienta.

2021-02-24 08:32

#11 pates

Słuchajcie, jak czas pozwoli, to w ten weekend nagram wam prezentację telewizora xiaomi. Co byście chcieli usłyszeć?

„Równowaga nie działa w korporacjach. Tam rządzi chaos i budżet.
2021-03-03 09:28

#12 Julitka

Wszystko. :)
Wstępna konfiguracja, coś o nagłośnieniu, opcjach...

2021-03-03 11:45

#13 pates

No dobra, sprubuję to jakoś ogarnąć. Najwygodniej by było zrobić na żywo, no ale.

2021-03-03 14:05

#14 Julitka

Możesz na konferencji.

2021-03-03 14:57

#15 pates

No mogę. Ale wolicie sobota, czy niedziela, no i czy zgadzacie się na nagrywanie?

2021-03-03 15:56

#16 misiek

Ja jak najbardziej zgadzam się na nagrywanie, bo mnie raczej nie będzie na konferęcji.

2021-03-03 16:13

#17 Julitka

@Misiek No to po co takie posty?
Pates, a wgl to możesz być nawet teoretycznie sam na konferencji.
Tzn. ustalasz, że "hej, o 15:30 robię podcast nt. telewizorka, jak ktoś chce, niech wbija", potem puszczasz nagrywanie podczas konfy, prezentujesz, co i jak i potem możesz wrzucić tę prezentację na bloga.
Jak ktoś wbije/będzie miał pytania, to wbije i będzie miał pytania.

2021-03-03 18:10

#18 DJGraco

Julita świetny pomysł!

2021-03-03 18:19

#19 pates

Tak też oczywiście można, ale generalnie właśnie jak ktoś by coś chciał, to czy zgadzacie się na nagrywanie.

2021-03-03 21:59

#20 daszekmdn

Może do Typhlopodcastu się odezwij i tam zrób to i w formie audio będzie w najsensowniejszy sposób?

Koniec kropka, idź do żłobka. A ze żłobka na ulicę, i pocałuj babę w cyce.
2021-03-04 00:13