telewizor - jaki kupić
Back to Tv i video#1 mucha
witam mam ptanie jaki telewizor z przewodnikiem głosowym? a drugie pytanie czy każdy telewizor z android tv obsługuje talkback
#2 Julitka
Telewizory z przewodnikami głosowymi to na pewno Samsungi Smart, zwłaszcza te ostatnie modele, jak również LG, z tego, co wiem.
- Klatki – odpowiedziała. – Czekania za kratami, aż zmęczenie i starość każą się z nimi pogodzić, aż wszelka nadzieja wielkich czynów nie tylko przepadnie, lecz straci powab.
#3 mucha
zastanawiam się jak mają się co do tego inne firmy jak naprzykład xiaomi
#4 misiek
Jak kasa nie gra roli to Sony. Te wyższe modele z Talkbackiem dobrze działają, a Xiaomi sam bym chętnie potestował, ale Pates podobno ma, więc jego dalej pytaj. Ja sporo myślałem o Samsungu, ale jeśli ten telewizor miałby mi podziałać raptem kilka lat to nie decyduję się na taki interes. Mojemu bratu wcześniej poszła plazma po pięciu latach, a ostatnio jakiś nowszy Qled. Diagnoza jest taka, że oczywiście można naprawić za kilkaset zł, ale po pięciu latach i tak siądzie w jednym przypadku zasilacz, w drugim matryca. Niestety szajsung to hamy, które dają sprzęt na określoną ilość lat.
#5 Julitka
Nie polecam Sony ze względu na nagłośnienie, podobnie jak Panasonica. Niestety tutaj Samsung for the win.
-- (misiek):
Jak kasa nie gra roli to Sony. Te wyższe modele z Talkbackiem dobrze działają, a Xiaomi sam bym chętnie potestował, ale Pates podobno ma, więc jego dalej pytaj. Ja sporo myślałem o Samsungu, ale jeśli ten telewizor miałby mi podziałać raptem kilka lat to nie decyduję się na taki interes. Mojemu bratu wcześniej poszła plazma po pięciu latach, a ostatnio jakiś nowszy Qled. Diagnoza jest taka, że oczywiście można naprawić za kilkaset zł, ale po pięciu latach i tak siądzie w jednym przypadku zasilacz, w drugim matryca. Niestety szajsung to hamy, które dają sprzęt na określoną ilość lat.
--
- Klatki – odpowiedziała. – Czekania za kratami, aż zmęczenie i starość każą się z nimi pogodzić, aż wszelka nadzieja wielkich czynów nie tylko przepadnie, lecz straci powab.
#6 misiek
Audio w tv to w ogóle inna sprawa. Jego jakość w ostatnich latach spadła na łeb, na szyję. Tylko wyższe modele mają jakieś tam głośniki, reszta to szkoda gadać.
-- (Julitka):
Nie polecam Sony ze względu na nagłośnienie, podobnie jak Panasonica. Niestety tutaj Samsung for the win.
-- (misiek):
--
--
#7 mucha
no kasa gra rolę jak najtaniej że tak powiem a z xiaomi z android tv przekątna 32 cali można kupić za 900 zł
#8 misiek
To idź do sklepu, potestuj i zdaj relację jak sprawa wygląda. Sam jestem ciekaw tego tv.
-- (mucha):
no kasa gra rolę jak najtaniej że tak powiem a z xiaomi z android tv przekątna 32 cali można kupić za 900 zł
--
#9 mucha
no tak szczerze to z tym testowaniem to ciężko bo nawet ich na sklepie nie mają tylko sprowadzać trzeba
#10 Julitka
To napisz do Xiaomi, pewnie mają jakiś dział obsługi klienta.
#11 pates
Słuchajcie, jak czas pozwoli, to w ten weekend nagram wam prezentację telewizora xiaomi. Co byście chcieli usłyszeć?
#12 Julitka
Wszystko. :)
Wstępna konfiguracja, coś o nagłośnieniu, opcjach...
#13 pates
No dobra, sprubuję to jakoś ogarnąć. Najwygodniej by było zrobić na żywo, no ale.
#14 Julitka
Możesz na konferencji.
#15 pates
No mogę. Ale wolicie sobota, czy niedziela, no i czy zgadzacie się na nagrywanie?
#16 misiek
Ja jak najbardziej zgadzam się na nagrywanie, bo mnie raczej nie będzie na konferęcji.
#17 Julitka
@Misiek No to po co takie posty?
Pates, a wgl to możesz być nawet teoretycznie sam na konferencji.
Tzn. ustalasz, że "hej, o 15:30 robię podcast nt. telewizorka, jak ktoś chce, niech wbija", potem puszczasz nagrywanie podczas konfy, prezentujesz, co i jak i potem możesz wrzucić tę prezentację na bloga.
Jak ktoś wbije/będzie miał pytania, to wbije i będzie miał pytania.
#18 DJGraco
Julita świetny pomysł!
#19 pates
Tak też oczywiście można, ale generalnie właśnie jak ktoś by coś chciał, to czy zgadzacie się na nagrywanie.
#20 daszekmdn
Może do Typhlopodcastu się odezwij i tam zrób to i w formie audio będzie w najsensowniejszy sposób?