głosy do czytania plików przez Elten
Back to Screenreadery i syntezatory mowy#1 balteam
Hej, jakie głosy darmowe można pobrać aby sobie czytanie do pliku można było wykorzystać i normalnie książkę rozumieć?
Mi wykrywa tylko głosy microsoft Paulina polish, ale czyta ta Paulina tak, że zrozumieć nie mogę, łączy jakby po pół słowa, na przykład
ona przy
szła do mmn
ie
zoba
czyć co robię
Także czekam na propozycje jakieś fajne.
#2 monstricek
Normalnych darmowych polskich chyba niema, jerzeli nie brac pod uwage espeak.
#3 talpa171
Robobraille najlepszy do tego. Tam z tego, co wiem, są wtyczki pozwalające na rozszerzenie listy dostępnych głosów.
#4 balteam
hmm, narazie jtestuję Elten, bo w końcu ta funkcja działa;P Ale jak nie uda się to potestuję robo
Pobrałem espeak i nie wykrywa mi tego głosu
#5 zywek
No jak nie? Spod sapi5 powinno
#6 balteam
mam win 10 i espeak, jak coś doinstalować to piszzcie
#7 Paulinux
Agatkę sobie zainstaluj
#8 Julitka
Tak, najlepsza Agatka. Ewentualnie NVDA z Zosią z Vocalizera, ale to też płatne. :)
- Klatki – odpowiedziała. – Czekania za kratami, aż zmęczenie i starość każą się z nimi pogodzić, aż wszelka nadzieja wielkich czynów nie tylko przepadnie, lecz straci powab.
#9 balteam
mi espeak styknie, ale coś Elten go nie wykrywa, jak Agata by była za darmo to możebyć, ale tak mi niespecjalnie jest potrzebna.
#10 DJGraco
Podaję linka do agaty, to nie crack
http://www.pzn.hrubieszow.info/ScanSoft_RS_Solo_4_SAPI5_PLP_Agata_v1.1.rar
#11 balteam
ok dzięki, może elten ją wykryje
#12 balteam
ok, wszystko gra, wyłączenie elten i włączenie ponownie rozwiązalo problem braku głosów, no ale Agatę już pobrałem, może odespikuję się trochę???
#13 Julitka
Agatka ze Scansoftu to już chyba nie jest sprzedawana, więc ten... jak co... I odpowiadając od razu: To jest inna Agatka niż ta z RS - inaczej pewne rzeczy wymawia itp.
- Klatki – odpowiedziała. – Czekania za kratami, aż zmęczenie i starość każą się z nimi pogodzić, aż wszelka nadzieja wielkich czynów nie tylko przepadnie, lecz straci powab.
#14 pajper
Dla mnie do czytania książek jedyną słuszną syntezą jest Ivona2 Maja, choć pewnie raczej jest to kwestia przyzwyczajenia. :)
Shoot for the Moon. Even if you miss, you'll land among the stars.
#15 Paulinux
Pajper witaj w klubie! Dla mnie to jest genialna rzecz, jedyna polska synteza, która ma uśmiech w głosie
#16 misiek
Agnieszka też daje radę.
#17 DJGraco
No ja akurat nie lubię agnieszki, mi najbardziej podoba się Agata albo Zosia i Ewa z Nuance
#18 DJGraco
A maja hmm nie jest zła, pamiętam Dawidzie jak mi ją przez skypea polecałeś :D
#19 balteam
ja może jestem dziwny, ale nie tak bardzo chyba, bo znam ludzi podobnie myślących, także....
Najpiękniej czyta espeak;P
#20 nuno69
Oczywiście ze tak :)