głosy do czytania plików przez Elten
Back to Screenreadery i syntezatory mowy#21 Piciok
To ja z kolei jestem ze szkoły Syntalkowych ultrakonserwatystów - co raz w 1996 roku powstało, do dziś nie padło i na najnowszej 10-tce ma siędobrze. Brzmi jak ufoludek, ale za to zdążyłem go już polubić. Bardzo wyraźnie wymawia, więc nawet gdy czytam nim w językach obcych w wielu sytuacjach radzi sobie na tyle, że przełączać nie muszę.
#22 nuno69
O tak, syntalk tak, ale mnie od niego głowa boli po jakimś czasie :D
#23 balteam
hmm to ten syntalk co tak dziko brzmi na wysokich tonach, że chyba mniej osób go rozumie nirz podkręconego nvda?
#24 pajper
Normalnie preferuję Espeaka przy prędkości 90% na NVDA, w razie konieczności ustawię go i na 30% przy podkręceniu.
Ale czytać bym tak nie umiał, nawet forum, źle mi z taką mową.
Jedno to przeglądać kod, programować czy nawet pracować na komputerze.
Drugie, czytać.
Brak sensownej syntezy jest tym, co sprawia, że tak często widujecie mnie na Windowsie, a nie Linuxie.
Shoot for the Moon. Even if you miss, you'll land among the stars.
#25 Paulinux
i znowu muszę się zgodzić z Pajperem. Ja już chyba 2 miesiące siedzę na Windzie bo nie mogę już słuchać tego espeaka a jakby były jakiekolwiek inne synty to bym już mniej myślała o windzie
#26 DJGraco
Ja myślę tak samo jak poprzednicy Pajper i Paulinux. Espeak do czytania mi nie odpowiada.
#27 daszekmdn
Syntalk. Polubiłem go nawet, ale teraz mi się kojarzy. Nie mogę go używać.
#28 Paulinux
mnie on wkurza w sensie Syntalk
#29 daszekmdn
Mnie nie. Miło mi się kojarzył kiedyś. Nie mogę go już teraz słuchać, przypomina mi się wiele.
#30 Celtic1002
Ooo, ja też Maję bardzo lubię. <3
Kiedyś Syntalka używałam, ale sę odzwyczaiłam i po jakimś czasie mnie głowa boli.
Espeaka używam na codzień, ale jak mam coś czytnąć, wolę zdecydowanie ludzką syntezę.
Anna Frankowska
#31 Julitka
Syntalk... Ach, te wspomnienia... Kiedyś też nim czytałam, potem była Agatka, a potem - Zosia. ESpeak dla mnie nie służy zdecydowanie do czytania, a głosów Ivo nienawidzę!
- Klatki – odpowiedziała. – Czekania za kratami, aż zmęczenie i starość każą się z nimi pogodzić, aż wszelka nadzieja wielkich czynów nie tylko przepadnie, lecz straci powab.
#32 Piciok
To mnie z kolei głowa boli przy Speaku/Readboardzie. Zbytnio dobasowany.
#33 pates
maja i espeak i jacek. Syntalk tylko 1 6.
#34 zywek
Syntalk swoją drogą jakas dzka wersja 1.5 u mnie naewt zainstalowana na Archu była kiedyś :D
#35 Paulinux
Na Archu się da?
#36 zywek
Da się ale trzeba pogrzebać i znaleźć to gdzieś.
#37 pajper
Jaki sens ma tylko pytanie: czy na (nazwa dystrybucji) się da?
Jeśli na Linuxie się da, to łatwiej lub trudniej, na każdym.
A żeby nie robić takiego offtopicu..
Były jeszcze dwa głosy od Acappelii, jeśli dobrze pamiętam kiedyś, ale nie jestem pewien już nazw.
Zdaje się, że Monika i jakiś męski.
Teraz ich już chyba w ofercie nie mają.
Shoot for the Moon. Even if you miss, you'll land among the stars.
#38 monstricek
Chyba magda i radek.
#39 Celtic1002
Monika, tak, na pewno. Ale męskiego nie znam głosu.
Anna Frankowska
#40 pates
kiedyś byli właśnie Magda i Radek a teraz są Ania i Monika