Hip-hop
Back to Muzyka#61 misiek
Daszku- jeśli jakimś cudem uda mi się połączyć walkmana z laptopem to dawaj.
#62 misiek
Djsenter- z lat 80 to słuchałem starego Cypresshill czy Beastieboys, i zbytnio podobieństwa nie widzę.
#63 daszekmdn
Na dniach napiszę
#64 da_blindmasterz
Z utworów cypress hill najbardziej mi się podoba rock superstar
#65 misiek
Na dniach kupię kabelek.
--Cytat (daszekmdn):
Na dniach napiszę
--Koniec cytatu
#66 misiek
Miałem całą płytkę z tą nutą. Chyba z 2000 r. Cała płyta generalnie jak dla mnie średnia. Za bardzo oni tam się bawili w Rapcore, a taki styl mi do Cypressów nie pasuje.
--Cytat (da_blindmasterz):
Z utworów cypress hill najbardziej mi się podoba rock superstar
--Koniec cytatu
#67 djsenter
@łysy, bo beastie boys to już późniejsze 80s, a te takie taneczne szybkie cholerstwo to było popularne przed Gangsta Rapem
#68 misiek
Możliwe, w każdym razie jakieś to nie dla mnie.
#69 denis333
Ogólnie to gówno jakich mało ten rap po nowemu. Nie dość, że muzycznie słabo to wygląda, to tekstowo kilometry mułu. brrr.
#70 wojtas
zALEŻY TEŻ KTO.
#71 denis333
Wszyscy po kolei. Słuchałem troszkę tego gatunku i naprawdę nie ma tam nic wartościowego.
Albo to ja się starzeję. Natomiast co do koncertów, to moja kariera pod tym względem jest uboga. Byłem kiedyś na lady punk, na budce suflera, a ponad rok temu z bratem byliśmy w jednym z Wrocławskich klubów na występie c-boola.
#72 misiek
Zgadzam się z Denisem, a najlepsze było to jak Pih zabrał mikrofon temu szczeniakowi i mu pojechał przed całą publiką. Denis- nie starzejesz się, tylko wiesz co dobre.
#73 wojtas
słyszałem otym ale czy to takie fajne?
#74 misiek
Trzeba uświadamiać młodzierz czym jest rap, bo dla nich rapem jest to dzisiejsze gówno. Ja mojemu bratankowi dałem moją całą kolekcję starego rapu i tego czegoś dzisiejszego już nie chce słuchać, a ma 17 lat.
#75 denis333
Dokładnie. To co jest teraz to chłam. Teksty o niczym, bezczelny autotune, ci ludzie wyją do tych mikrofonów, a z daleka ta muzyka naprawdę nie brzmi.
#76 wojtas
Okej dla mnie autotiun też za fajny nie jest. Bo za duzo w rapie śpiewać zwłaszccza sztucznie nie powinno się. Jednak jest kilku takich raperów których teksty jakiś przekaz mają. I chociaż czasem bity na hip-hopowe nie brzmią totekst jest naprawdę warty posłuchania. To co mnie teraz najbardziej martwi to to że kiedyś raperów nawijających z przekazem było dużo a terazz jest ich coraz mniej. A nawet jeśli jakiś taki jest to albo jest mało popularny, no albo takiego typuu piosenki tojakieś 5 procent jego ttwórczości
#77 misiek
To hiphoppolo nie rap, i to z prawdziwego zdarzenia. Kiedyś 18L przy tym to mistrzostwo.
#78 djsenter
Ja to w sumie nawet polskiego rapu nie słuchałęm, aż do teg momętu w którym poznałęm old schoolowy Hip-hop.
Lecz ja dalej będę się upierał, że dałem kilku trapperą szasze, i niektóre ich kawałki mają przekaz, i tego nic nie zmieni.
#79 wojtas
dokładnie są ludziee którzy coś wnoszaą. Mało ich jest ale jest.
#80 daszekmdn
Trap na pal nabić w 90 procent.
Porównajcie sobie ilu raperów z dawnych lat nagrywało utwory z sensem a ilu teraz nagrywa i ile jest trapowych sensownych kawałków. Więcej jest śpiewania o za przeproszeniem dziwkach, jaraniu chlaniu i tym ile to raper pieniędzy nie ma i jaki zajebisty on nie jest niż przekazywania jakiegokolwiek kontentu.