EltenLink

Elten 2.4 i co dalej?

Started by pajper 104 posts last post 3 years ago Page 4 of 6

Znaczy wiem, żę jest, więc niech by to wszystko razem po prosu wyglądało jeszcze tak, żeby ludzie Eltena nie wyśmiewali.

Hello pachper I would like you to place on Facebook a Facebook client to make comments and to convert on Facebook.

hello pachper some elten functions are not translated into portuguese. can i do an elten translation and send it to you?

#64 Edited

Please write in the Elten development group in English.
Currently you makes spam here in the topics whih is about something other, than you ask.
Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P

Tylko czy są takie fundusze, by zrobić stronę od zera? W którymś wątku Pajper podał cenę zrobienia strony przez firmę zewnętrzną coś ponat 10000 o ile dobrze pamiętam. Jeśli można sobie na to pozwolić to można najpierw robić stronę, czemu nie.
Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.

A czemu od zera? :O

@Misiek 100000 zł. :)
@Zuzler
Bo czasem łatwiej jest zacząć od zera, niż naprawiać to, co już się kiedyś zaczęło.
***Jak ja nie cierpię sPAMerfów!

Pytanie czy w tym wypadku również.

Popatrz jak wygląda obecnie strona i sama sobie odpowiedz na to pytanie. Najlepiej gdyby Pajper się wypowiedział.
-- (Zuzler):
Pytanie czy w tym wypadku również.

--
Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.

#70 1 like

Wiesz co? Z drugim zdaniem ypowiedzi zgadzam się w całej rozciągłości. A co do pierwszego, no to wybacz, ale ani ja, ani Ty, jeśli nie korzystasz ze wzroku, nie jesteśmy w stanie ocenić tego prawidłowo.

#71 1 like Edited

jESTEM CZŁOWIEKIEM MOBILNYM WIĘC JAK NAJBARDZIEJ JESTEM ZA APLIKACJĄ MOBILNĄ.
jEDNAK JEST JEDEN ASPEKT KTÓRY PRZEMAWIA ZA STRONĄ A KTÓREGO NIKT Z WAS NIE DOSTRZEGŁ.
sĄ OSOBY KTÓRE NAWET OSOBIŚCIE ZNAM STRONIĄCE OD WSZELICH DOTYKOWYCH URZĄDZEŃ A KORZYSTAJĄCE Z NOTATNIKÓW BRAILOWSKICH A NAWET TELEFONÓW TYPU BLIND SHELL CZY NAWET NOKII Z SYMBIANEM.
dLA NIEKTÓRYCH BRAILLE SENSE CZY PACMATE TO JEST poprostu coś jak dla nas komputer czy smartfon.
Ja bardzo pamiętam czasy klango kiedy w szkole z internatem miałem bardzo ograniczony dostęp do komputera, a telefon to była stara nokia z dzwonkami monofonicznymi i jedymym urządzeniem które mi służyło był braille sense.
Dzięki niemu mogłem coś tam z tym zdziałać.
Więc strona jak najbardziej dla takich osób się przyda.
W pierwszej kolejności powinno się skupić nad tym vo już mamy czyli strona bo jak się weźmiesz za apkę to strona pójdzie odstawkę, a lepiej doszlifować to co już jest, a potem zajmować się czymś nowym czyli w tym wypadku apkami mobilnymi

#72 3 likes

Wielu pisze, że trzeba skupić się na tym, co już jest, czyli na stronie...
Tylko że najprawdopodobniej, tak przynajmniej mi się wydaje, i tak trzeba zacząć od zera. :p

#73 1 like

Tobie się wydaje. A co powiedzą o tym osoby, bez urazy żadnej, bardziej światłe i obeznane w temacie?

Zuzler, po co ten jad?

#75 2 likes

Nijakiego jadu tu nie ma. To miała być tylko sugestia, żeby zamiast pisać, co się komu wydaje, a takie wypowiedzi nietstety królują na Eltenie, szczególnie w wątkach, w których wymagane są konkrety i precyzja, należy raczej spytać tych, którzy wiedzą lepiej i w tym sensie są bardziej światli, że mają większą wiedzę i lepsze rozeznanie.

#76 1 like

Dokładnie, dla mnie w twojej wypowiedzi nie było jadu. Tak jak piszesz na Eltenie często się rozdrabniamy, a jak coś powiesz konkretniej to ohhh. jak tak możesz, no jak ohhh. trzeba uważać, bo ten czy tamten opatrznie to przyjmie. A prawda jest taka, że w niektóych kestiach powinni wypowiadać się ci, którzy mają o tym pojęcie.
--Cytat (Zuzler):
Nijakiego jadu tu nie ma. To miała być tylko sugestia, żeby zamiast pisać, co się komu wydaje, a takie wypowiedzi nietstety królują na Eltenie, szczególnie w wątkach, w których wymagane są konkrety i precyzja, należy raczej spytać tych, którzy wiedzą lepiej i w tym sensie są bardziej światli, że mają większą wiedzę i lepsze rozeznanie.

--Koniec cytatu
Dziękuję użytkownikom portalu Elten Link za możliwość obserwowania środowiska niewidomych. Stanowiło to dla mnie etap wstępny do pracy z niewidomymi na żywo.

Pajper już o tym pisał.

#78 2 likes

Nie wiem, na ile temat jeszcze aktualny, bo zdaje się tak czy inaczej będziesz pracować nad stroną w pierwszej kolejności. Doskonale to rozumiem. co by nie mówić, strona jest po prostu bardziej uniwersalna, chociaż nie tak wygodna, jak aplikacja mobilna.
I tak. Nie przyciągnie ona zbyt wielu do Eltena, chociaż... Czy na pewno? Komuś nie leży interfejs Eltena, albo osoba widząca chce się skontaktowa ze społecznością, wgryźć się w temat, może kkomuś pomóc, zapytać, sprawdzić, dowiedzieć się, skonsultować itp. Zrobi to tylko dzięki stronie właśnie.

#79 4 likes

Po głębszym namyśle ja uważam, że najpierw należy mieć coś, co użytkowników zatrzyma, a potem można ich przyciągać.

Elten jest jaki jest, społeczność nie jest wcale taka mała, a co nam da promocja, jeśli użytkownicy stwierdzą, że nie warto tu zostać i zrażą się do końca. Appka pomoże tym, których już mamy, zaktywizuje ich bardziej, względnie rozpropaguje Eltena na naszych mobilnych znajomych. Potem, gdy już będziemy mieli powody, żeby ludzie tu zostali, można myśleć o dalszej promocji. Ludzie nie zając, nie uciekną. Żaden inwestor nam też nad plecami nie dyszy i nie woła więcej użytkowników i więcej kasy, więc taki nacisk na poszerzanie społeczności na siłę to może nie być dobra opcja.

Co do problemów, i tak trzeba się nimi będzie kiedyś zająć, więc czy zajmiemy się wcześniej, czy później, i tak będzie trzeba. Ja uważam, że Elten jest na i tak w miarę dobrej pozycji. Mamy moderacje, mamy politykę moderacyjną, napisane regulaminy, co i jak wolno. Trzeba będzie na pewno przejrzeć wytyczne Applea i zaktualizować te regulaminy, pewnie zaostrzyć w kwestiach homofobii i innych zachowań przez Applea nieporządanych. Część wątków zbyt konserwatywnych pewnie będzie musiała zniknąć. Na wszelkiego rodzaju treści 18+ (NSFW) pewnie będzie trzeba zrobić osobną flagę, do włączenia / wyłączenia w appce.

Drugą kwestią jest ikonka, i tu trzeba przewidzieć wydatek kilkuset złotych. Ta ikonka nie musi reprezentować sobą niczego szczególnego, ale musi istnieć. To samo wygląd i screen shoty, musi się znaleźć jakiś w miarę dobrze widzący, który będzie to kontrolował.
w związku z przesiadką na Maca, prawie mnie tutaj nie ma. Inne sposoby kontaktu w wizytówce.

Taa, poprawność polityczna ponat wszystko, konserwatywne wątki i wolność słowa precz.