Koniec projektu Klango Network
Back to Sieci społecznościowe#41 lukasz1993258
Niemogę tego pobrać wogule
#42 pajper
Skoro o Klango mowa, z przykrością informuję o wykrytym właśnie przeze mnie błędzie bezpieczeństwa.
Analizowałem Klango w celu wykrycia, jak łączy się z forum, aby zarchiwizować całość i...
Okazuje się, że serwer przesyła do klienta adresy IP autorów kazdego z postów.
Porównałem te adresy z niektórymi z logów Eltena i się potwierdzają, co oznacza, że każdy mógł odczytać nasze adresy IP.
Może nie jest to jakoś strasznie poważny błąd zabezpieczeń, ale jednak informacja ta nie powinna być dostępna publicznie.
Shoot for the Moon. Even if you miss, you'll land among the stars.
#43 Celtic1002
Maskara... Nie, nie wierzę, serio?
A tak z innej beczki, czy Wam się otwiera... Zakładam, że tak, skoro możecie się dostać do ustawień i tak dalej? U mnie leży i kwiczy śmiercią naturalną chyba. :D Jest taka muzyczka, przez chwilkę, charakterystyczna, i tylko tyle. ic więcej. Jak nacisnę enter, czy escape, okienko aplikacji znika.
Anna Frankowska
#44 piter9521
Ale to się przez stronę pobiera.
#45 Celtic1002
Gdzie? :O Patrzyłam w ustawieniach, a tam nic nie ma. No chyba, że ja ślepa jestem. Widziałam Data Eksport, ale w to się kliknąć nie da.
Anna Frankowska
#46 lukasz1993258
ja ruwnież tego wogule niemoge pobrać
#47 hryniek
Wiecie moi drodzy, że to chyba padło? BO ja teraz nie mogę przez google wejść.
#48 lukasz1993258
na strone Klango?
#49 markus1234
Szkoda, że zamykają klango. Taki fajny program, codziennie na niego wchodziłem. Ehh.
#50 hryniek
Tak właśnie na stronę Klango. A nie przepraszam W wielkich bólach porodowych się to załadowalo.
#51 misiek
Masz fajniejszego Eltena.
#52 hryniek
a no Elten to Elten. Na Klango się różne dziwne i głupie rzeczy robiło, ale z ELtenem jestem jednak chyba bardziej zżyty pomimo temu, że chociażby milość dobija chatowi, heh, tak jakby tam nie dobijała, no, ale... Czlowiek jest taki, że pamięta tylko te dobrer strony, bo tutaj chyba w jedynym w czym dobija to fakt, że pokazuje logujące i wylogowujące się osoby na Eltena w oknie zdarzeń chatu.
#53 pates
jak pobrać dane i zarchiwizować posty z mojej grópy?
#54 markus1234
Ciekawi mnie, dlaczego akurat 24 maja chcą zamykać klango? Może mi ktoś to wyjaśnić?
#55 markus1234
A a propo tematów dźwiękowych to właśnie je pobieram.
#56 pates
i nie da się logować przez stronę. Co z tym zrobić?
#57 markus1234
U mnie logowanie przez stronę działa. Pozdrawiam.
#58 hryniek
@pATES, TEŻ MIAŁĘM PROBLEM, ALE W KOŃCU przeszło, możliwe, że coś w zapamiętanych hasłach.
CO do archiwizacji danych: Polecam czytać, czytać i jeszcze raz czytać. Inni, jak i ja po kilka razy zamieściliśmy jak to zrobić w dwóch językach... TO tak na wypadek jakbyś nie rozumial po Polsku, moja porada? Czytać! Zrozumieliśmy się? Nie przesadzajcie z tym ludzie, że każdy będzie Wam odpowiadał na pytania na które już zostaly udzielone odpowiedzi. Tak więc co masz zrobić? :D
#59 pates
dobra, ale w folderku forum mam wszystkie posty też z gróp? I do johnsona jak to pobrać te tematy?
#60 hryniek
@Pates: Ty tak poważnie? Naprawdę z tym czytaniem u Ciebie tak źle? A co jak ustanowię nowe prawo i za nieumiejętność czytania będą leciały baniska? :D :D :D, naprawdę chłopie wysil się. Ja w twoim wieku na pamięć znalem nie no przesadzam, ale... znalem Helpy WIndowsa 98. I czasem zdarzyło mi się rozwiązywać problemy czy ustawić coś wg. prawidlowych parametrów czego nauczyciel nie umiał. Co się z wami dzieje?