W końcu można przekierowywać pojedyncze aplikacje na różne karty dźwiękowe z poziomu windows!
Back to Systemy (Windows)#1 tomecki
Dobry. Od wersji 1803 w Win10 możliwe jest przekierowywanie każdej aplikacji osobno na dowolną kartę dźwiękową, przy czym możliwy jest wybór tak wejścia jak i wyjścia tak więc różne wynalazki w rodzaju audiorouter stają się chyba zbędne. Testowałem na Chrome, Firefox i Eltenie i działa.
#2 zywek
I jak to działą? Gdzie tam sę co wybiera?
#3 nuno69
Działa bardzo władnie. W ustawieniach dźwięku masz zakłądkę preferencje dźwięku. Masz listę aplikacji, zaznaczasz appkę i pod tabem masz wejście/wyjście, wybierasz enter i gotowe
#4 zywek
ee, eleganckie. Ale na Linuksie to już jest od dawna, więc i tak mnie to nie urządzi
#5 papierek
super, super, nie ma co. Jeszcze by dorobili wirtualne kable w systemie...
#6 zywek
Ale teraz nie rozumiem sensu istnienia wirtualnych kabli trochę
#7 nuno69
Niekażdy ma stereomixa, a jak chce coś gdzieś puścić, to tak czy tak kable być muszą.
#8 papierek
żywek, a co jak zechce puścić coś z głośników komuś przez skypea? :)
#9 pajper
Dobrze wiedzieć. :)
Chętnie przetestuję, ale to już po maturze, do 14 maja mój komputer ma absolutny zakaz aktualizowania się. :D
Jakby mi teraz coś się w systemie posypało, byłbym gotów osobiście pofatygować się do Redmont, koniecznie z czymś ciężkim i groźnym. :D
Shoot for the Moon. Even if you miss, you'll land among the stars.
#10 zywek
rakietę weź. Pamiętaj, tylko rakietą ich zniszczysz! :D
#11 tomecki
Coś w tym jest, bo u mnie byłop groźnie. Komp prawie nie wstał i miałem chyba sporo szczęścia, że nie skończyło się reinstalką.
#12 hryniek
@Tomecki, a co się stało? Ja poczekam sobie ze 3 emce aż mi w wupdate się pokaże, teraz i tak mam Internet taki, że go własciwie nie ma.
#13 tomecki
Po zalogowaniu NVDA zdążyła powiedzieć "konto microsoft" i się uruchamiało ponownie. Musiałem z prętkością karabinu maszynowego wciskać zaraz po zalogowaniu alt +f4 i jakoś poszło i od tej pory jest ok. tj trza było przejść ten kreatorek gdzie Microsoft pyta się o wszelakie zgody na prywatność, lokalizację itd.
#14 Piciok
Szkoda, że duplikowania instancji audio nie ma tak, by dźwięk leciał na dwie karty jednocześnie. Dzięki tej funkcji Audio Routera nie musiałem słuchać samego siebie puszczając coś na Teamtalku. :)
#15 Puszkin
Zawsze drugą instancję teamtalka można odpalić, ale fakt fajnieby było, gdyby było to duplikowanie.
#16 mojsior
tyż fajne jest to ży możymy ustawić domyślną głośność dla każdej aplikacji z tychży ustawień.
Papierku co do skypea to jest tam taka funkcja jak udostępniaj dźwięk i wtedy czy jesteś na głośnikach czy na słuchawkach to działa.
Co prawda przy słabszych łączach niekiedy miłość dobija i się rozłącza ale to skype w konńcu jest niestety łase to na łącza jest.