nawigacje na telefony
Back to inne#141 balteam
No, czyli znalazłeś szukajkę kafelkową.
#142 zywek
Mało to intuicyjne niestety.
#143 Numernabis
Nie ogarniam tego Seeing Assistant Move, klikam trasa krok po kroku i mam punk początkowy aktualny, wybierz punk końcowy, wpisuję ulicę i nie mam przycisku OK, nie mogę wybrać wpisanej ulicy.
Czy muszę gdzieś najpierw załadować mapę mojego miasta czy jak?
Punkty OSM nie mam wyboru kategori, mam tylko pole tekstowe do wpisania.
#144 zywek
Bo ten wybór kategorii t chyba w ustawieniach się przestawia, albo ja sam już nie pamiętam gdzie, chociaz powinienem xD
jak chcesz nawigację zakręc zakręt po zakręcie to wpisz sobie w znajdź adres jakiś tam adres i tam kliknij nawigacja zakręt po zakręcie albo wyznacz trasę, teraz też tej etykiety nie pmnę.
#145 Numernabis
OK, dzięki.
A jak explorować otoczenie, najbliższe żeby powiedział gdzie najbliższe jedzenie, apteki itp?
Nie mam takiej opcji.
#146 zywek
Najbliższe punkty z OSM chyba po prostu klikasz.
#147 Numernabis
No właśnie klikam i nic, owszem powie mi o najbliższym budynku ni nic więcej, nie ma żadnej kategori do wyszukiwania, a czytałem, że jest, tk jak w Lazarillo można wybrać czego ma szukać, jedzenia, transportu itp.
Np. chciałbym znaleźć najbliższą restaurację, albo fastfood.
#148 guliwer
Najbliższe punkty z Open Street Map, potem wszystkie kategorie albo tapiemy w tą która nas interesuje.
#149 Numernabis
Dzięki, jutro już sprawdzę.
#150 Numernabis
Nie mam nic takiego.
Po otwarciu nawigacji mam:
* Najbliższy adres,
* Znajdź adres,
* Znajdź punkt, pokaż okolicę i jak w to wejdę to mam:
Wprowadź nazwę punktu,
Punkty z OSM wybrano,
Aktywne bazy wybrano,
Zapisane punkty wybrano,
Punkty orientacyjne wybrano,
Foursquare wybrano,
dyktuj
* Wyszukaj adresy i punkty w OSM i jak w to wejdę to mam:
Nazwa,
Szukaj,
Promień szukania OSM 10 km
* Pokaż śledzone punkty wyłączono,
* Zapisz bieżącą pozycję,
* Nawigacja zakręt po zakręcie,
* Licznik podróży,
* Aktualny profil domyślny,
* What3words
#151 Numernabis
No dobra, jest, nie wiedziałem, że trzeba się przełączyć na inne okno dwoma palcami :)
#152 Numernabis
Co i gdzie ustawić, aby Seeing Assistant Move nie mówił mi co chwilę podczas nawigaci "następny punkt OSM za 24 m, na godzinę jedenastą" itp, co kilka sekund.
Czy, aby mówił mi kiedy mam skręcić w prawo lub lewo czy iść prosto muszę mieć uruchomioną opcję monitorowania?
#153 zywek
Nie musisz.
#154 Numernabis
Dzięki, a co z tymi punktami, wciąż gada i gada, ni da się iść z takimi komunikatami za uchem.
#155 zywek
Dystans omunikatów w ustawieniach chyba nawigacj zakręć po zakręcie przestaw.
#156 Numernabis
Dzięki, będę szukał.
#157 JM
a ja mam pytanie, jakie aktualnie są nawigacje na androida? Wiem o Dot Walkerze, Seeing Assistant, Get There, chyba Viaopta, coś jeszcze?
#158 balteam
via opta chyba już nie, dotwalker ma często problemy z mapami google, przynajmniej miał jeszcze miesiąc temu, ale potesuję, bo najlepsza apka.
Jeszcze są też oczywiście mapy google, ale gorzej działają niż kilka miesięcy temu.
Jakieś goodmaps czy cośtakiego też jest, ale w Usa dostępne