EltenLink

nawigacje na telefony

Back to inne

#81 zywek

Seeing assistant move to najgorsze gówno, jakiego używałem. Idę sobie dziś z osobą widzącą do domku, a ten debil ciągle każe mi się cofać i nieotrzebnie skręcać w ulice, w którą nie trzeba skręcać, a tym samym obłazić osiedle dookoła. No i dodatkowo ciągle myli adresy, w znajdź adres / pokaż okolicę nie umie znaleźć nic z osm. A kupiłem pełną wersję. Gówno jakich mało.

2019-06-09 18:06

#82 dariusz.1991 Archived

A jak teraz prezentuje się get there?

2019-06-09 18:13

#83 dariusz.1991 Archived

Bo na dzień dzisiejszy chyba lazarillo wygrywa. Wczoraj próbowałem wyszukać konkretny adres przy pomocy dotwalkera i wyskoczył kolejny błąd.

2019-06-09 18:14

#84 zywek

Dotwalker to już w ogóle niedługo przestanie działać

2019-06-09 18:43

#85 dariusz.1991 Archived

A czy ktoś mógłby wkleić jakiś link do get there? W sklepie play znalazłem trzy aplikacje o tej nazwie. Warto to w ogóle instalować?

2019-06-09 21:21

#86 cinkciarzpl

Żywek, włączyłeś dziadowi przeliczanie trasy?

____________Panu się zdaje, że życie polega na tym, żeby dorosnąć. Co? Być dorosłym; zdać egzamin; zadośćuczynić normom. A co to jest norma? Czy pan, jako psychiatra może mi odpowiedzieć? Co to jest norma? Nie może pan, bo to jest g**no.
2019-06-09 21:52

#87 balteam

a dlaczegon ie mapy google skoro to wsyzstko z tego korzysta? wada tylko taka, e na zablokowanym telefonie nie gada, ale jak tam nie można w tym get there ustawiać bazy punktów własnych i dodawać je na trasie jak w dotwalker, to nie wiem czy jest sens go instalować, dotwalker jak pisałem tamgdzieś, na 2 xiaomi niedziała, na każdym inne problemy ma szkoda zabawy.

Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.
2019-06-09 22:08

#88 zywek

Seeing korzysta z OSM nie map google. Włączyłem przeliczanie trasy, ale i tak się debil nie potrafi odnaleźć.

2019-06-09 23:19

#89 mojsior

testuję bety na iosie i wydzę że twórcy skupiają się na pierdołach niż na poprawie tego co zepsuli, najgorsze jest to że instalując z testflighta kolejne bety resetują się wszystkie ustawienia do domyślnych i co jest jeszcze gorsze przywrócenie ustawień z dropboxa nie zawsze pomaga i tak jest praktycznie od ponad roku.
Coś mi się zdaje że jedyną nawigacją z której będziemy korzystać to będą mapy googla.
Skoro tu już piszecie że dotwalker się przestał rozwijać.

2019-06-10 10:07

#90 grzegorzm

Ja mam taki problem. Wmapach google jak sobie włączę nawigację do jakiegośadresu to tylko wibruje i niema żadnych komunikatów. Znaczy są, ale coś blokuje je i nie mogą być wypowiadane przez lektora map google.

2019-06-11 10:21

#91 dariusz.1991 Archived

Ja Wczoraj kolejny raz zainstalowałem via opta nav i na razie działa. Do seeing asistanta nie mogę się jakoś przekonać.

2019-06-11 10:33

#92 zywek

ale co t jest to via opta nav

2019-06-11 13:50

#93 dariusz.1991 Archived

Taki odchudzony dotwalker. Darmowy i bazujący na mapach google.

2019-06-11 13:54

#94 zywek

I jak to z dokładnością nawigacji?

2019-06-11 13:55

#95 dariusz.1991 Archived

Tak jak pisałem, za dużo razy mi się wcześniej wywalił, żebym mógł ci podać konkret. Wczoraj zainstalowałem go z nadzieją, że będzie działał prawidłowo. Jak to mówią na bezrybiu... Dam Ci znać w piątek, bo wtedy będę mógł go przetestować w większym mieście. Mam nadzieję, że zadziała.

2019-06-11 14:05

#96 Elanor

Takie pytanie głupie zadam, ale małe mam doświadczenie z tymi wszystkimi nawigacjami. Czy można z tego korzystać, mając telefon w kieszeni, albo w torbie?
Bo szczerze mówiąc, tak z telefonem w ręce chodzić, to raczej średnio mi się widzi.
Druga rzecz, co byście polecali na IOS? Wiem o Seeing Assistancie, ale nie wiem z jakich przyczyn u mnie gada straszliwe głupoty. Gdy sprawdzam lokalizację w moim własnym mieszkaniu, pokazuje dwa budynki dalej, więc tak to raczej daleko nie zajdzie.

2019-11-22 10:39

#97 nuno69

Zależy od telefonu. W Huawei na ten przyklad, tak długo jak telefon jest słuchawką do wierzchu to wszystko dziala bez zakłóceń.

- "Intelligence and wisdom is like jam. The less you have, the harder you're trying to spread it arround." - French proverb
2019-11-22 10:53

#98 Lowca_Androidow

W mieszkaniu nawigacja działa kiepsko, a bywa, że wcale. Co do noszenia w torebce to zależy również od nawigacji bo googlowska nie zadziała, przestaje gadać jak się ekran zablokuje..
Co do seing to ogólnie fajna nawigacja, prosta w obsludze, ale ja nie oarniam jej prowadzenia, prowadzi od punktu do punktu, ale kiedy zboczę od przewidzianego punktu to zamiast się aktualizować i kontynuować nawigację to informuje mnie, że oddalam się od poprzedniego punktu, że go nie zaliczyłem jakaś masakra.

Dziękuję wszystkim tym, którzy mnie wspierali i pomagali, wszystkim tym, z którymi miło się gawędziło i spędzało czas.
Ostatnie zdarzenia przyspieszyły moją decyzję, odchodzę.
Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać
Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę.
Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest..
Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku.
Jak to nawet namiastka władzy potrafi uderzyć do głowy...
Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.
2019-11-22 13:24

#99 misiek

Elanor jak nie masz problemu z noszeniem słuchawek w trakcie drogi to jedna słuchaweczka w uchu powinna załatwić sprawę.

Chcesz być dilerem? Chcesz być bandytą? Mieć własny burdel, pasuje ci to. Chcesz mieć kopyto i wrogów jak Don Vito? Chcesz iść do puchy, do piachu i na co ci to.
Edited 2019-11-23 06:06

#100 balteam

Jak ktoś chce używać dotwalkera, to wrzucam link do nowej aktualnej wersji, któa aktualnie nie ma problemów z ograniczonym api od google:
https://play.google.com/store/apps/details?id=cz.lido.dotwalker

Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.
2021-03-13 15:42