motoryzacja
Back to Inne#381 Pitef
Żeby była jasność, nie, nie popieram takich akcji.
#382 zbyszko
Bez prawka w dzisiejszych czasach to trochę lypa, ale nie mi to oceniać. A żeby teraz zrobić przegląd to musi zapłacić jakiś mandat, czy coś?? Nie może po prostu pojechać na skp i zrobić przeglądu?
#383 Pitef
Niestety, rodzaj i obniżenie zawieszenia, x Pipe, poszerzenia, brak homologacji na kierownicę, negatyw z przodu, wywalona blacha w podszybiu z tyłu i parę innych pierdół nie dadzą przeglądu. Po znajomości ma podbić. Chamulce, światła, koła, opony i td są okej, ale głośność wydechu i to co pisałem wcześniej mogłoby sprawić, że oficjalnie przeglądu nie przejdzie. Inna sprawa, że bazowo w tej budzie był 1.9 silnik, a teraz jest 2.0 R6 i nie jest ta zmiana wbita w dowód.
#384 zbyszko
aaa ok. Rozumiem.
#385 guliwer
a potem są sprawy Sebastiana M.
Po znajomości, jeżdżenie bez prawka..
Bez komentarza, bo chyba komentarz jest tuzbędny...
-- (Pitef):
Niestety, rodzaj i obniżenie zawieszenia, x Pipe, poszerzenia, brak homologacji na kierownicę, negatyw z przodu, wywalona blacha w podszybiu z tyłu i parę innych pierdół nie dadzą przeglądu. Po znajomości ma podbić. Chamulce, światła, koła, opony i td są okej, ale głośność wydechu i to co pisałem wcześniej mogłoby sprawić, że oficjalnie przeglądu nie przejdzie. Inna sprawa, że bazowo w tej budzie był 1.9 silnik, a teraz jest 2.0 R6 i nie jest ta zmiana wbita w dowód.
--
#386 Pitef
Zgadzam się, niemniej, jest dorosły, odpowiada za swoje działania.
#387 zbyszko
Tak to wszystko prawda co piszecie, tylko że ja rozumiem twojego brata, bo w takim gruziku żeby wszystko było legalnie zrobione to jest to prawie nie możliwe. Więc taki przegląd na lewo to ratuje trochę. Lepiej zrobić tak przegląd niż jeździć bez.
#388 MarOlk
@Zbyszko, piszesz, że lepiej zrobić tak przegląd, niż jeździć bez...Aha. Czyli podbity po znajomości przegląd automatycznie czyni furkę bezpieczną i zdatną do jazdy w ruchu ulicznym. Nie ma co, fajne myślenie życzeniowe. Poza tym nie wiem czy ktoś się będzie chciał podkładać. To nie lata 90-te. Wszystko jest dobrze, dopóki jest dobrze. W razie fuckupu, czego absolutnie nie życzę wezmą za dupę nie tylko kierowcę, ale też diagnostę.
#389 guliwer
Dokładnie:)
Czasem po prostu brak słów żeby komentować pewne rzeczy.
Wg Zbyszka lepiej tak zrobić.
Wg mnie lepiej przerabiać tak auto żeby w legalny sposób przeszedł przegląd.
-- (MarOlk):
@Zbyszko, piszesz, że lepiej zrobić tak przegląd, niż jeździć bez...Aha. Czyli podbity po znajomości przegląd automatycznie czyni furkę bezpieczną i zdatną do jazdy w ruchu ulicznym. Nie ma co, fajne myślenie życzeniowe. Poza tym nie wiem czy ktoś się będzie chciał podkładać. To nie lata 90-te. Wszystko jest dobrze, dopóki jest dobrze. W razie fuckupu, czego absolutnie nie życzę wezmą za dupę nie tylko kierowcę, ale też diagnostę.
--
#390 MarOlk
Ewentualnie, zamiast przeglądu to laweta i odwiedziny na torze jeśli ktoś ma jakiś w pobliżu. Wilk syty i owca cała w tym wypadku.
#391 Pitef
Niestety, hajs jest dostatecznym chamulcem do wyjazdów na tor i do szarpania się z urzędami o homologację np. Kierownicy. Hydrołapa, która na drodze jest nielegalna, jest wykręcana w miejscu gniazda zapalniczki, które to jest przeniesione gdzieś indziej. Chamulce, układ kierowniczy i zawieszenie oraz opony zdadzą śpiewająco. Bardziej chodzi o inne pierdoły wizualne, wydech, delikatny negatyw i tp.