Inne

motoryzacja

Started by mucha 391 posts last post 6 months ago Page 2 of 20

Jakość blachy to pozostawia wiele do życzenia już od wielu lat. Weź sobie porównaj praktycznie niezniszczalnego Mietka w124 i jego następce okulara W210, którego ruda żre jak głupia. Pod tym względem jeszcze jako tako trzyma się Audi, bo oni robią blachę w ocynku.
Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.

tak dokładnie albo weś sobie takiego japońca który ma niezawodne silniki a rdza go żre jak głupia tK samo nowe mercedesy przykładowo sprinter rdzewieje jusz po 5 latach

Jakoś nigdy nie byłem za azjatyckimi autami, w sumie sam nie wiem do końca czemu. Generalnie jakoś średnio mi się podobajom. Co do silników i blachy prawda. I tu chyba najlepszymi przykładami będą Honda i Tojota.
Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.

bardziej tojota ja miałem nissana primerę p11 z 2litrowtym 90 konnym td i to był naprawdę fajny wygodny samochud z niezawodnym silnikiem no ale niestety rdza i było siętrzeba go pozbyć

Nie lubię dizli. Z resztą dwa litry i tylko 90 kucy? No dziwny silnik, ale w autach azjatyckich nie zdziwi mnie nic. Widziałem Mitsubishi Lancera z silnikiem 1.1, także tego- niezły muł.

nie no bo to jest stary dizel to one tyle miały mocy

Który to był rocznik? Generalnie nie lubię dizli żadnych.

to był 1997 rok

#29 2 likes

My tam kiedyś mieliśmy merca w123 bez klamek i on eleganckie brzmienie miał

#30 1 like

Tzw beczka. Kolejny nieśmiertelny klasyk.

Muha, ale Opel ma jeszcze gorszą blachę. Tam jak zaczną ci się sypać progi, lub drzwi, to miej świadomość że ladachwila posypie się podłoga. Zawsze mi się podobały Omegi, ale co z tego jak blacharka totalny szrot.

tak to prawda ale mówimy o starszych oplach niewiem jak jest w tym momen cie omega była sama w sobie bardzo fajnym samochodem to taka klasa wyższa nawet była no ale cuż blacharka to jest poraszka w tych samochodach

Mucha- z tego co wiem nic się nie zmieniło w tej kwestji. Widziałem Zafirę tą jedną z pierwszych i już progi się sypały.

ale w sensie ktury rok mniej więcej?

no to jak jedną z pierwszych to pewnie masz racje bo omega była produkowana do 2003 roku zresztą jeszcze jeżeli hodzi o blacharkę to fordy też z tym średnio

No może nie jedną z pierwszych, bo Zafira jest chyba na rynku ze 20 lat, a to był rocznik 2005, lub 6. Co do fordów- jeśli o nie odpowiednio dbałeś to mogły mieć dobrą blachę przez długie lata, ale fakt- jakiejś super blacharki też nie miały. Ople się sypały po latach mimowszystko co byś z nimi nie robił. Aha- i Zafira napewno nie była następcom Omegi, już prędzej Insignia. Zafira to całkiem inne auto.

tak dokładnie zgadzam się z tobą niewiem jakiego następce miała omega

Teoretycznie żadnego, praktycznie troszkę do Omegi nawiązuje Insignia, ale to coś pomiędzy Omegą a Wectrą.

no tak ale zobacz że moim zdaniem insignia to opel ktury najbardziej trzyma się w cenie

Bo, to jeszcze nie jest takie stare auto.