motoryzacja
Back to Inne#241 mucha
no albo jakiś dizel
#242 misiek
Powiedzcie jeszcze, że automat to w ogóle cudnie. Ten Transport mojego brata w prawdzie automat, ale 3.5 190 km.
#243 johnson
Jeżeli chodzi o expresa to hyba był automat.
#244 mucha
ja jeździłem samochodami z automatem i muszę powiedzieć że to jest świetne rozwiązanie może i droższe troszkę w naprawie ale konfort za to
#245 johnson
Wygoda? Tak. Spalanie? Troszku gożej i letko wolniej się zbiera.
#246 mucha
czy gożej się zbiera nie mam pojęcia spalanie też nie robi jakiejś dużej rużnicy
#247 misiek
Spalanie to wszystko zależy od auta i silnika. Automat w silnikach poniżej dwóch litrów niema racji bytu. To w ogóle się nie zbiera. Niestety, swego czasu jeździłem do roboty Betą E36 1.6 w automacie i to był dramat.
#248 johnson
Co to było w jakimś starym passacie z nie wiem, którego rocznika, radio forda na kasety, właśnie automat i jakaś bęzyna 1,8. Daj spokój.
#249 mucha
akurat 1,9,tdi 130 koni dobrze całkiem się zbiera jak wy muwicie o jakimś 1,6 benzyna i o e36 to nie mam pytań jak tam za pewne były skrzynie starego typu. Stare automaty faktycznie były mułami
#250 misiek
Co ciekawe, dawno temu w starej Sierze widziałem radio Opla. Który konkretnie Passat?
-- (johnson):
Co to było w jakimś starym passacie z nie wiem, którego rocznika, radio forda na kasety, właśnie automat i jakaś bęzyna 1,8. Daj spokój.
--
#251 misiek
W automacie? Nie no, bez jaj.
-- (mucha):
akurat 1,9,tdi 130 koni dobrze całkiem się zbiera jak wy muwicie o jakimś 1,6 benzyna i o e36 to nie mam pytań jak tam za pewne były skrzynie starego typu. Stare automaty faktycznie były mułami
--
#252 mucha
tak w automacie
#253 johnson
Trudno mi powiedzieć. Widziałem go hyba ze 20 lat temu, jak nie wcześniej. Nie kojażę, czy wtedy pytałem się o rocznik. Lata hyba 90, ale dokładnie ci nie powiem. Napewno nie 99 i hyba nie 98.
#254 misiek
Wychodzi na to, że b4, ewentualnie osławiony b5.
-- (johnson):
Trudno mi powiedzieć. Widziałem go hyba ze 20 lat temu, jak nie wcześniej. Nie kojażę, czy wtedy pytałem się o rocznik. Lata hyba 90, ale dokładnie ci nie powiem. Napewno nie 99 i hyba nie 98.
--
#255 mucha
pewnie tak bo akurat żeby o b3 chodziło to nie sądzę
#256 misiek
B3 był produkowany od drugiej połowy lat 80 do 1991 r.
#257 misiek
Alboi nawet od pierwszej.
#258 mucha
faktycznie coś takiego no i nie sądzę żeby występowały w nim automaty
#259 johnson
No i serio muł totalny. Tera nie wiem, czy coś nie popierdoliłem. Czy wtedy w golfach i innych nie wsadzali fordowego grania?
#260 mucha
nie sądzę vw miało swoje radia