O kurcze, ciekawe zjawisko, naprawdę ciekawe.
Zapewne stream Eski Lublin będzie działać bez zarzutu.
Markusie, mam prośbę, dawaj znać w tym wątku na bieżąco, jak sprawa przedstawia się dalej, jeżeli chodzi o nadajniki Eski Lublin oraz Vox FM.
Szkoda, że nie mam mnie w Lublinie. Z chęcią bym to wszystko ponagrywał.
Dziękuję.
Przekonanego nie odwiedziecie od przekonania, tak samo nieprzekonanego do niego nie przekonacie.
No, będę dawał znać, na razie jest tak, że na częstotliwościach zarówno Eski jak i Voxa jest tylko to, to jest Eska, a to jest Vox, za szumiony.
Czyli nadmadajniki rozłączyli na amen, całkowicie.
W sumie to jest chyba dobrze, zrobią to włącze, tylko pytanie kiedy? Bo żadnej informacji nie widziałem na internecie, żeby pisali, że jakaś awaria.
SK i VOX mają już chyba włączony nadajnik.
Jeszcze raz zobaczymy czy będzie się zakłócało.
To jest SK-136.
A to jest VOX-106.1.
A jest 12.40, a wyłączył po 11.00. No to szybko się wyróżni.
Z tym uruchomieniem.
O, już nie ma zakłóceń, czyli widać że się zróżni. I bardzo dobrze.
Teraz mamy taki dziwny przypadek, że sobie słucham rania Free.
Wczoraj odbierało, normalnie wstarało pięknie, ładnie, bo mam teraz antenę Deepol zewnętrzną.
Wystawiam ją już za okno.
A teraz od 8, nie wiem, od 8.15, 16 jak się obudziłem, to występują takie dziwne zakłócenia. Zaraz to pokażę.
O! Jest radio Free, ale jest zakłócane przez nie wiem co.
Tak jak słychać z resztą, o!
Coś, coś, o!
Jakaś ukraińska, jakaś niepolska stacja chyba się przebija.
I kurde!
Czy mam antenę przestawić, czy co?
Czy tak ma po prostu być?
Chyba się nie będzie czekać mam dziwne.
Teraz to się w ogóle dziwnie porobiło, bo nawet stacje te z ryk, typu RMF-ka, Z-ka, w ogóle ich tak jakby nie było.
Zaraz przełączę na przykład na Z-kę z ryk, 91,6.
To jest boks.
To była częstotliwość Z-ki, na RMF-ce jest to samo.
W ogóle telewizji nawet naziemnej nie ma, bo prosiłem mamę, żeby przełączyła na chwilę na naziemną i też brak sygnału jest.
Także nie wiem, co się stało, ale było wszystko rano do 8.15, a potem się zaczęło psuć.
A ja już się przestraszyłem, że to wina mojej anteny dipol, którą dostałem w piątek, bo wczoraj wszystko pięknie ładnie z Lublina i z Ryk ściągało, nawet w stereo, a dzisiaj takie problemy. W ogóle moja mama powiedziała mi, że to są jakieś rosyjskie stacje. Taaaaaaaaaaa, tylko skąd mają koncesję na wchodzenie na Polskie częstotliwości, skoro na tych częstotliwościah nadają polskie normalne stacje, które mają koncesję na nadawanie? Wypieprzyć tych Rusków! Dajcie normalne stacje! Nawet mój tata przyszedł i spytał, co się dzieje, no to mu powiedziałem o tych zakłóceniach, to on powiedział, że nie będziemy przestawiać anteny, bo wczoraj ją dobrze ustawiliśmy, tylko poczekamy, aż wszystko wróci do normy. Tylko nie wiem, ile jeszcze te zakłócenia będą kuźwa trwać!
Także jak na razie jedynymi stacjami, które dobrze odbierają, to jest zaraz sprawdzę zresztą co.
RMF Max z Kielce Radom. O proszę nawet w stereo.
Radio Impuls z Puław.
Eska z Lublina. Dobrze, że jej to nie dotknęło, bo lubię tą Eskę.
I Vox FM, też z Lublina.
W ogóle gdzieś w obiekcie przy sobą po skali to jest straszne.
Właśnie taki miszmasz, tak mało co jest do znalezienia.
Tak jakby, no znajduję tylko właśnie te rosyjskie.
A nic polskiego nie ma poza tymi czterema stacjami.
Ja mam po prostu rację, bo ja mam wszystko.
I kiedy idę na sesję, to mam taki ten głośnik, ale nie wiem co to jest.
Właśnie, po prostu mam takie cześć.
Mamy ten głośnik na to, że mamy to na nasz rachunek.
Dlatego właśnie, w tym czasie, jak już mówię, to jest w ten sposób.
I powoli to jest w tym jakaś reszta, która jest bardzo rozważana, bo w tej chwili to jest tak, że...
Właśnie, to jest jak w tej chwili, kiedy, jeśli chodzi o to, to jest tak, że...
Właśnie, to jest tak, że to jest w tej chwili, kiedy, jeśli chodzi o to, to jest tak, że...
Właśnie, to jest tak, że...
Właśnie, to jest tak, że...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
Także tak mniej więcej wygląda przechodzenie po skali
w obecnej chwili.
Najprawdopodobniej konserwacja w Kielcach. Nadajniki nie pracowały, więc słyszałeś dolatujące stacje z dalszych odległości. Zazwyczaj to tak wygląda.
____________Panu się zdaje, że życie polega na tym, żeby dorosnąć. Co? Być dorosłym; zdać egzamin; zadośćuczynić normom. A co to jest norma? Czy pan, jako psychiatra może mi odpowiedzieć? Co to jest norma? Nie może pan, bo to jest g**no.
Po 15:00 wszystkie stacje zaczęły odbierać normalnie. Ale po 12:00 też było OK z odbiorem, tylko nie było stacji z Ryk, a potem znowu te rosyjskie stacje zaczęły nachodzić na te z Lublina. Dobrze, że to już zostało zniwelowane, bo był niezły kociokwik na skali, ciężko było cokolwiek znaleść.
Tak, z tego co wyczytałem w kalendarzu Radiu Polski, jak chodzi o konserwację, to Ryki miały dzisiaj konserwację właśnie i pewnie jakieś fajne tropo było, skoro odbierały jeszcze dalsze sygnały.
Ja tam bym się cieszył, ale mnie w domu nie było, to nie wiem jak sprawdzić, czy jest tropo.
Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P
Tego akurat nie wiem czy zostaną w necie. Antenne MV to niemiecka stacja radiowa nadająca na terenie meklemburgii, słyszalna dość dobrze w Polsce w rejonie wojewódctw zachodniopomorskiego i lubuskiego