Transcription
A że tak zapytam, z jakiego plusa to nagranie było, bo trochę mi to brzmiało na plusa Legnickiego, który gra tak w sumie do dziś.
A że tak zapytam, z jakiego plusa to nagranie było, bo trochę mi to brzmiało na plusa Legnickiego, który gra tak w sumie do dziś.
No bo to jest właśnie plus legnica, Lukaszenko.
Tak, bo to było z plusa Legnickiego, tylko zapomniałem powiedzieć, ale ja pamiętam czasy, kiedy wszystkie plusy, prawie wszystkie grały ten format jak plus Legnisa teraz właśnie i na przykład plus Szczecin też grał.
Ale kiedyś właśnie o tym nie wiedziałem, że Legnicki Plus gra tak do dzisiaj, to tak było gdzieś w 2016 roku, gdy przeglądałem sobie wszystkie streamy Plusów, a natarwiłem na stream Legnicy i zauważyłem, o, tu leci inna muzyka niż na pozostałych Plusach, nie leci Oldies, patrzę, a tam, o, Radzia Plus zawsze w letnie. No, ale mi się wydaje, że można to troszeczkę podpiąć pod archiwum, bo mimo wszystko chyba te dżingle są takie same, jak za czasów tego, jak za czasów w 2013 roku, kiedy wszystkie Plusy grały zawsze w Rytmie, a jeszcze sobie pomyślałem, kurczę, to jest dziwna sprawa, Radio Legnice, ale dowiedziałem się później, że to franczyzowa sieć i oni grają jak chcą, więc to franczyzowa rozwiązanie. No, ale fajnie przynajmniej, że Legnicki Plus zachował ten format, bo mi osobiście się bardziej podobał format zawsze w Rytmie.
Dlatego, ponieważ od kwietnia 2013 roku do grudnia 2013 roku Radio Plus nadawało w warwacie, którym teraz nadaje Vox FM.
Witam serdecznie o ile dobrze pamiętam czasy Radia Plus zawsze w rytmie miały wtedy miejsce trzy dosyć takie spektakularne odejścia pierwsze dwa miały miejsce w maju kiedy to Radio Plus Opole przekształciło się w Radio Doxa natomiast Radio Plus Kielce przekształciło się w Radio M Kielce trzecie odejście miało miejsce pierwszego lipca kiedy to Radio Plus Śląsk przekształciło się w Radio Silesia
To jeszcze akurat są w 2014 roku, czyli rok. To już wtedy Radio Plus miało format przeboje zawsze młode.
Tak, co do Adia Plus Śląsk, to osobiście przy tym byłem, jak przekształciło się w radiu Silesia, także...
Witam serdecznie i tutaj trochę pół żartem, pół serio. Radio Plus Śląsk, Radio Plus Opole, Radio Plus Kielce miały faktycznie swoje odejście w 2014 roku. Jednak każda z tych stacji miała co najmniej półroczny okres wypowiedzenia, także i tak rozpoczęcie całej procedury można datować na format zawsze w rytmie disco polo.
I warto też tutaj dodać, że od kwietnia 2013 roku do grudnia 2013 roku oczywiście lektorem był w Radio Plus znany nam wszystkim z Radia Vox FM, Nordy FM oraz Radia Września Daniel Orbrywski. On jeszcze się udziela w paru innych stacjach, na przykład w Radiu Płońsk, w naszym radiu i w Radiu RPL FM. No i jeszcze w Twojej polskiej stacji w Częstochowie na 101,9 FM.
W Opocznie zagra radioparada, a w Opoju, tam gdzie miało zagrać Rzeki Fama, zagra radio Park FM.
Z racji tego, że nie ma wątku poświęconego bezpośrednio Radiu Wawa, to jak zawsze co roku w okresie letnim, który teraz obecnie mamy, był sobie fajny liner może muzyki w Radiu Wawa, tak w tym roku, chyba troszkę idąc przykładem Radia Eska, jest sobie teraz elegancko liner najlepsze polskie hity na lato. A dlaczego mówię, że idąc tropem Radia Eska? No bo Radio Eska, tak jak i w tamtym roku, ma liner najlepsze, nie, hit na lato, hity na czasie. To taka ciekawostka a propos Radia Wawa. KONIEC!
Jeżeli jakiegoś wątku nie ma, można go zawsze utworzyć.
Dobra, Daszku, ja w wolnej chwili stworzę wątek odnośnie Radia Wawa, bo trochę o tej stacji coś wiem.
Witam Was bardzo serdecznie. Dzisiaj nie na temat jakichkolwiek wpadek, tylko na trochę inny temat. Ale też po części związany z pewną stacją radiową. Otóż dlaczego? Ano dlatego, że w dniu dzisiejszym poszedłem sobie do Arkadii, do Carrefoura, w celu kupna jednej rzeczy. I teraz moje pytanie jest takie. Ponieważ w Carrefourze tam są często jakieś reklamy, tam reklamują jakieś produkty z Carrefoura, wiadomo. Tylko co mnie dzisiaj zdziwiło? Że owszem, były te reklamy, ale co jakiś czas właśnie przewijał się dżingiel Mero Radia. I powiedzcie mi, jak to jest możliwe? Bo było parę reklam, dżingiel Mero Radia, znowu parę reklam Carrefoura, znowu dżingiel Mero Radia, i znowu parę reklam z Carrefoura, i znowu dżingiel Mero Radia. Powiedzcie mi, co to może oznaczać? Z góry dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam.
MailRadio się reklamuje w Carrefourze, po prostu.
A, to nie wiedziałem, że oni mogą tak sobie między reklamami dżingle mero radia puszczać, no ale teraz w takim razie to już wiem. Ale to... Ale to dzisiaj był pierwszy taki przypadek właśnie, z którym się spotkałem. No nieźle, nieźle. Tylko ciekawe, czy to jest tylko tak w Warszawie, czy to jest w całej sieci Carrefourów, że tak sobie przytoczę. Nieźle.
Tego nie wiem, natomiast jestem ciekaw, czy jakieś plakaty z logo Melo Radia też wiszą, bo to pewnie też tego jest kwestia. Właśnie, że dają dżindle Melo Radia, ale też właśnie jakieś plakaty być może wiszą. Znaczy tylko w Warszawie tego nie wiem, ale to byś musiał się oko zapytać o te plakaty, czy jakieś tam były gdzieś coś. Może mi się tylko wydaje i może to o coś jeszcze innego chodzi. Właśnie, tego Ci dokładnie nie powiem, to musisz spytać o te plakaty, czy jakieś logo jest gdzieś na drzwiach, czy gdzieś tam. To jest ciekawe.
No z tymi plakatami to akurat na ten pomysł nie wpadłem, ale przy najbliższej okazji jak będę w Arkadzie to zawsze mogę o to zapytać i być może dowiedzieć, czy tam jakieś plakaty są z tej stacji, czy ich po prostu nie ma, czy jak to w ogóle wszystko wygląda.
I tak sądzę, że za cztery lata to Melradia już w ogóle nie będzie i będzie coś innego, bo po prostu Eurozet nie wie, co zrobić. Szkoda na to słów.